Valorant atılan 3 aylık ban nasıl kaldırılabilir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
The Power of Dreams
Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Arkadaşlar valorant girmeden önce robloxta çocuk trollemek için hile falan açmıştık, ben de bunu kapatmayı unutup direkt Valorant girdim. Her zamanki gibi oynadım ama sabah girdiğimde ban yemişim. Attığım ticketler oto cevaplanıp kısa kesildi, biz hata yapmayız dediler. Şimdi de açacağın ticketler otomatik kapanacak diyorlar. Hesap umurumda değil, bu 3 aylık cihaz banı kalksın yeter. Ne yapmam lazım
kalkmaz hocam

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
spoofer anakart id sini degistiren bir program valorant ban attıgında anakarta ban atar gibi düsün o cihazdan giren herkes ban yer o yüzden anakart değiştirmen yada spoofer kullanman lazım

Ultra Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
gigabyte anakart kullanıyorsan bedavaya kaldırabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Geçmiş olsun hocam, yeni hesap mantıklı olabilir.

Onaylı Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar valorant girmeden önce robloxta çocuk trollemek için hile falan açmıştık, ben de bunu kapatmayı unutup direkt Valorant girdim. Her zamanki gibi oynadım ama sabah girdiğimde ban yemişim. Attığım ticketler oto cevaplanıp kısa kesildi, biz hata yapmayız dediler. Şimdi de açacağın ticketler otomatik kapanacak diyorlar. Hesap umurumda değil, bu 3 aylık cihaz banı kalksın yeter. Ne yapmam lazım?
Soru: HWID Ban Nedir ?
Cevap: HWID ban donanım banıdır.

Soru: Donanım Banı Ne Demek ?
Cevap: Donanımı ait olan benzersiz bir bilgilerin (örneğin anakart için seri numarası olabilir) sistem tarafından tespit edilerek o bilgiye ait donanımın sisteme erişimini engellemektir.

Soru: Donanım Banın Kaldırılmasının Bir Yolu Var mı ?
Cevap: Evet bazı yöntemler var. Bunlara genel olarak spoofer denen programlar yapabiliyor. Ama bu bazen zor olabiliyor. Çünkü her spoofer her oyun için yada donanım için işe yarayamıyabiliyor.

Soru: Spoofer Nedir ?
Cevap: Donanıma ait bilgilerin değiştirilmesini sağlayan çeşitli yazılımlardır. Yaptığı iş, örneğin anakarta ait seri numaran banlandıysa bu anakartın seri numarasını değiştirir ve sistem sizi artık yeni bir PC gibi algılar.

Soru: Kesin Çözüm mü?
Cevap: Maalesef hayır. Çünkü ban yediğiniz sistemin yada oyunun ne tür bir ban algoritması kullandığını bilmeniz gerekiyor. Bazı sistemler Hard Disk seri numarasına ban atarken bazıları da Anakartın seri numarasına atıyor çünkü Hard Disk seri numarasını yada hard diski değiştirmek anakartı değiştirmekten daha az maliyetli olacaktır.
Valorant da UUID denen Windows da benzersiz ID olarak kullanılan bir numaraya ban attığını görmüştüm. Bu numarayı bir şekilde değiştirip banı kaldırmıştım zamanında. Yani eskiden sadece UUID ye ban atıyordu belki bu değişmiş olabilir.

Soru: UUID nedir ?
Cevap: Belirli bir algoritmaya göre windowsun her PC ye yada cihaza vermiş olduğu benzersiz bir numaradır. Her PC için bu farklı olduğu varsayılır.
Windows bu numarayı oluştururken PC veya cihaza ait bazı özel bilgilerden faydalanarak bu benzersiz UUID numarasını oluşturur. Daha önce araştırdığım kadarıyla bunlardan bir tanesi anakart seri numarası diğeri de BIOS versiyon numarası yani bu ikisinden birini yada ikisini birden değiştirebilirsen UUID de windowsu yeniden yüklediğin zaman UUID değişiyor. Tabi burada önemli olan bir konu daha var. UUID anakartın seri numarası veya BIOS versiyon numarası değiştirmediğiniz sürece istediğin kadar format at değişmez. Algoritması bu şekilde tasarlanmıştır.

Deneyim;
Ben UUID numaramı daha önceden sadece BIOS versiyonumu güncelleyerek banımı kaldırdığımdan bahsetmiştim. Ama bu artık mümkün olmayabilir. Çünkü oyun eskiden sadece UUID numarasını kontrol ediyordu, şuanda hem UUID hem de anakart seri numarasını kontrol ediyorsa yine yakalanacaksın. Çünkü ben UUID değiştirmek için sadece BIOS versiyonumu değiştirdim anakartımı tanımlayan seri numarası hala aynı oyun artık bunu da kontrol ediyor olabilir ve direk tespit yapabilir. Bunun için en sağlıklı yöntem bir şekilde anakart seri numarasını değiştirmek ve hemen sonrasında windowsa format atmak.

Önemli bir konu anakartın seri numarasını değiştirmek bilgisayarınızın yada anakartınızın garanti dışı kalmasına sebep olacaktır!!!
Hatta lisanslı bir windows kullanıyorsanız windowsunuz o anakartı yeni bir anakart olarak görecek ve lisans işlemini doğrulayamayacaktır.

Üye
4 HİZMET YILI
Spoofer alırsan sorunu çözebilirsin diye biliyorum dostum

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
bende yemiştim bu şekilde sadece beklemen gerek format falan atmıştım düzelmiyor..

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
destek talebi açtım kısaca neden banladığımızı söylemek zorunda değiliz hile korumamız arka planda bir uygulamayı yakalamış dediler

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Arkadaşlar valorant girmeden önce robloxta çocuk trollemek için hile falan açmıştık, ben de bunu kapatmayı unutup direkt Valorant girdim. Her zamanki gibi oynadım ama sabah girdiğimde ban yemişim. Attığım ticketler oto cevaplanıp kısa kesildi, biz hata yapmayız dediler. Şimdi de açacağın ticketler otomatik kapanacak diyorlar. Hesap umurumda değil, bu 3 aylık cihaz banı kalksın yeter. Ne yapmam lazım?
oyuncu kuruluşa mail at. kaldırırsa onlar kaldırır yoksa kaldırmazlar beklicen

Uzman Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
spoofer at bilgisayara sonra formatla bilgisayarı 2 saatlik iş tabi bilgisayara baglı değişir

Üye
3 HİZMET YILI
yeni hasap açman gerekiyor

Griffin Premium
Ödüller
13
Sosyal
7 HİZMET YILI
format/bios up down/amidewin/tmac/hddserialchange/volumeid/yeni hesap

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...