Çözüldü Valorant mavi ekran sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Bilgisayara iki kez format attım hiç bir şekilde torrent oyun yüklü değil.
Bilgisayarda yüklü olan oyunlar valorant ve fifa 2020. Bilgisayarı açıp herhangi bir oyuna girer girmez hemen mavi ekran hatası alıyorum. Valorant veya vanguard kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Uzun süre araştırmadan sonra mayıs aylarında valorant ile alakalı bir sürü mavi ekran sorunu olduğunu görüyorum. Bu konuda bilgisi olan veya aynı şekilde valoranttan dolayı mavi ekran hatası alanlar yardımcı olursa sevinirim
Gtx 1050ti
İ5 2500k
8 gb ram

Çözüm
Vanguard kernel üzerinde çalışan bir güvenlik uygulaması olduğu için ufak bir yazılımsal hatada bu uygulama size mavi ekran verdiriyor.

Görev Yöneticisi > Başlangıç Programları kısmına gidin.
Vanguard uygulamasını bulun ve bunu devre dışı bırakın.

Sistemi yeniden başlatın ve gözlemleyin.

Vanguard uygulamasını bilgisayarınızdan tamamıyla kaldırın ve yeniden bir kurulum gerçekleştirin.
2 adımda da sorununuz çözülmediyse son çare güvenlik yazılımına bir güncelleme gelmesini beklemek.
Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Usta bir arkadaşım o mayıs ayında gelen güncellemeden ötürü mavi ekran alıyordu sanırım hatta oyunu hiç açılmıyordu. Bir sürü kişide de bu sorun olmustu dediğin gibi. Ama gelen güncellemeler ile bu sorunu ortadan kaldırmışlardı. Driverlar vs tam yüklü ise bir sorun olmaması lazım. İstersen valorant'a ticket aç. Format attığını söylemişsin peki sürümler olarak hangi sürümleri yükledin? Yani mavi ekran hatasına pek bir farkı olur mu bilmem ama İstersen win 10 1809 october sürümünü dene derim.

Seçkin Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Usta bir arkadaşım o mayıs ayında gelen güncellemeden ötürü mavi ekran alıyordu sanırım hatta oyunu hiç açılmıyordu. Bir sürü kişide de bu sorun olmustu dediğin gibi. Ama gelen güncellemeler ile bu sorunu ortadan kaldırmışlardı. Driverlar vs tam yüklü ise bir sorun olmaması lazım. İstersen valorant'a ticket aç. Format attığını söylemişsin peki sürümler olarak hangi sürümleri yükledin? Yani mavi ekran hatasına pek bir farkı olur mu bilmem ama İstersen win 10 1809 october sürümünü dene derim.
Dün valorant ve onunla alakalı herşeyi tamamen sildim ama düzelmedi mavi ekran hatasını yakalamam zor oluyordu kısa bir sürede kapanıyordu hata kodunu aratınca win 10 sürümü driver ve ram ile alakalı olacağını öğrendim ama henüz deneme şansım olmadı

VIDEO_TDR_FAILURE (nvlddmkm.sys)
Hata kodu

Přijímám všechno, co mi život dal i vzal.
Banlı Üye
Ödüller
3
Sosyal
6 HİZMET YILI
Vanguard kernel üzerinde çalışan bir güvenlik uygulaması olduğu için ufak bir yazılımsal hatada bu uygulama size mavi ekran verdiriyor.

Görev Yöneticisi > Başlangıç Programları kısmına gidin.
Vanguard uygulamasını bulun ve bunu devre dışı bırakın.

Sistemi yeniden başlatın ve gözlemleyin.

Vanguard uygulamasını bilgisayarınızdan tamamıyla kaldırın ve yeniden bir kurulum gerçekleştirin.
2 adımda da sorununuz çözülmediyse son çare güvenlik yazılımına bir güncelleme gelmesini beklemek.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...