Çözüldü Valorant Secure Boot hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Oyuna girince böyle bir hata veriyor. BIOS'a girip Secure Boot'u kontrol ettim ama zaten enabled hâlde. Ne yapmam lazım?

resim_2024-02-16_210229062.png

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Spoofer işlemleri yaptığım için bu sorunun çözümü hakkında bilgim var. Bilgisayarının Sec Boot hizmetinin açık olduğunu kanıtlayan resmi Riot Games'e ticket olarak iletmen gerekiyor. Kimi hesaplar BUG içinde kalabiliyor. Mesela sende de öyledir, farklı bir hesap ile giriş yapabilirsin ama main hesap ile giriş yaparken sorun yaşatır. Bu durumu detaylıca yazıp ticket açarsan ve ticketın içine "Yeni açtığım hesap ile girebiliyorum. Ama eski hesabım ile giremiyorum." diye de dip not girersen, hesap BUG ın kaldırılır.

İyi forumlar...
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
başka bir hesaba geçtim sorun düzeldi kendi hesabımda oynayamıyorum neden böyle oluyor.
TPM i kapatın biostan secure bootu da kapatın ana hesabınıza giriş yapın daha sonra 2 hata alacaksınız tpm ve secure boot hatası sonra tekrar biostan ikisini de enabled olarak açın ve tekrar deneyin.

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
TPM i kapatın biostan secure bootu da kapatın ana hesabınıza giriş yapın daha sonra 2 hata alacaksınız tpm ve secure boot hatası sonra tekrar biostan ikisini de enabled olarak açın ve tekrar deneyin.
kapattım bunları girdim hesaba o 2 uyarıyı verdi tekrardan açtım bios a gidip hesapta securebot hatası devam ediyo.

Seçkin Üye
Ödüller
7
Sosyal
6 HİZMET YILI
Secure Boot hatasının BIOS ayarlarından kontrol edildiğini ve zaten etkin olduğunu belirtmişsiniz, bu durumda birkaç olası çözüm denenebilir:
  1. BIOS Güncellemesi: Bilgisayarınızın anakart üreticisinin web sitesinden en son BIOS sürümünü indirip yüklemeyi deneyin. Güncel BIOS sürümü, bu tür hataları düzeltebilir.
  2. Boot Sırasını Kontrol Etme: BIOS'ta boot sırasını kontrol edin ve sabit diskinizin ilk sırada olduğundan emin olun. Öncelikle sabit diskinize doğru şekilde başlatılması gerekmektedir.
  3. CMOS Sıfırlama: BIOS ayarlarını sıfırlamak için CMOS pilini çıkarıp yeniden takabilirsiniz. Bu, BIOS ayarlarının fabrika varsayılanlarına geri dönmesine neden olabilir ve sorunu çözebilir.
  4. Windows Başlangıç Onarımı: Windows'un Başlangıç Onarımı aracını kullanarak sisteminizi onarmayı deneyin. Başlangıç Onarımı, başlatma sorunlarını çözmek için faydalı olabilir.
  5. Güvenli Modda Başlatma: Bilgisayarınızı güvenli modda başlatmayı deneyin. Güvenli modda başlatma, sistemdeki potansiyel uyumsuzlukları tanımlamanıza ve çözmenize yardımcı olabilir.
  6. İşletim Sistemi Yeniden Yükleme: Sorun devam ederse, işletim sistemini yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Ancak bu adım önceden veri yedeklemenizi gerektirecektir.
Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, bilgisayarınızın donanımında bir sorun olabilir ve profesyonel bir teknisyene başvurmanız gerekebilir.

Öylesine Bir Oyuncu
Seçkin Üye
Ödüller
8
Sosyal
7 HİZMET YILI
Spoofer işlemleri yaptığım için bu sorunun çözümü hakkında bilgim var. Bilgisayarının Sec Boot hizmetinin açık olduğunu kanıtlayan resmi Riot Games'e ticket olarak iletmen gerekiyor. Kimi hesaplar BUG içinde kalabiliyor. Mesela sende de öyledir, farklı bir hesap ile giriş yapabilirsin ama main hesap ile giriş yaparken sorun yaşatır. Bu durumu detaylıca yazıp ticket açarsan ve ticketın içine "Yeni açtığım hesap ile girebiliyorum. Ama eski hesabım ile giremiyorum." diye de dip not girersen, hesap BUG ın kaldırılır.

İyi forumlar...

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...