Çözüldü Valorant TPM 2.0 Hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
its not fair i found love
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
TPM 2.0 hatası alıyorum secure boot ile birlikte secure boot'u açıyorum bu sefer sadece TPM 2.0 hatası veriyor kapatıyorum secure bootu ikisini de veriyor
Windows 10 Home kullanıyorum 22h2 sürümü Anakartım tpm desteklemiyor

secure boot'u kapatıp vpn ile girmeye çalıştım fakat değişen bir durum olmadi

Çözüm
CSM supportu disable yaptınız mı?
Ayrıca bazı anakart modellerinde tpm adı altında değil PTT (Intel platform trust technology) olarak geçebiliyor. BIOS ayarlarınızı iyice kontrol edin
Süper Üye
Ödüller
8
4 HİZMET YILI
DNS adresinizi cloudflare dns adresi ile değiştirip giriniz 1-1-1-1 1-0-0-1

Moderatörün son düzenlenenleri:
Süper Üye
Ödüller
8
4 HİZMET YILI
bunu tam olarak nasıl yapacağım
Adım 1: Ekranın sağ altına bulunan ağ simgesine sağ tıklayıp “Ağ ve İnternet Ayarları”nı açın.
Adım 2: Çıkan ekranda “Bağdaştırıcı seçeneklerini değiştir” menüsünü açın.
Adım 3: Açılan “Ağ Bağlantıları” sekmesinde kendi ağınızı bulup sağ tıklayın ve özellikleri seçin.
Adım 4: “İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)” üzerine tıklayın ve Özellikler butonuna basın.
açılan panelden değiştiriniz

Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Adım 1: Ekranın sağ altına bulunan ağ simgesine sağ tıklayıp “Ağ ve İnternet Ayarları”nı açın.
Adım 2: Çıkan ekranda “Bağdaştırıcı seçeneklerini değiştir” menüsünü açın.
Adım 3: Açılan “Ağ Bağlantıları” sekmesinde kendi ağınızı bulup sağ tıklayın ve özellikleri seçin.
Adım 4: “İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)” üzerine tıklayın ve Özellikler butonuna basın.
açılan panelden değiştiriniz
değiştirdim fakat değişen bir şey olmadı aynı hatayı alıyorum tpm 2.0

Süper Üye
Ödüller
8
4 HİZMET YILI
değiştirdim fakat değişen bir şey olmadı aynı hatayı alıyorum tpm 2.0
windows update ağ da bekleyen güncellemeler varsa alınız. Ayrıca Driver Booster ile sistem sürücü ve driver ları güncelleyiniz. Ayrıca bilgisayarınızın sistem marka ve modeli ne ise üreticinin ana sayfasından bıos güncel sürümü ile şuan ki sisteminiz de kurulu olan bıos versiyonunu karşılaştırınız. Üretici sayfasında güncelleme yayınlanmışsa bios versiyonunuzu güncellemeniz gerekir.

Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
windows update ağ da bekleyen güncellemeler varsa alınız. Ayrıca Driver Booster ile sistem sürücü ve driver ları güncelleyiniz. Ayrıca bilgisayarınızın sistem marka ve modeli ne ise üreticinin ana sayfasından bıos güncel sürümü ile şuan ki sisteminiz de kurulu olan bıos versiyonunu karşılaştırınız. Üretici sayfasında güncelleme yayınlanmışsa bios versiyonunuzu güncellemeniz gerekir.
bios sürücüm güncel windows update de bekleyen güncelleme yok isteğe bağlı güncellemeler var

şimdi driver booster ile sürücüleri güncelliyorum, secure boot açık mı olmalı kapalı mı

Süper Üye
Ödüller
8
4 HİZMET YILI
bios sürücüm güncel windows update de bekleyen güncelleme yok isteğe bağlı güncellemeler var

şimdi driver booster ile sürücüleri güncelliyorum, secure boot açık mı olmalı kapalı mı
açık olmalı
Ayrıca bu yöntemi de uygulayınız.
Aygıt Yöneticisini açınız Görsel de işaretlediğim sürücü görünüyorsa eğer Güvenilir Platform Modülüne sağ tıklayın ve öğesini seçin.Cihazı Kaldır deyiniz. Gelen uyarıyada kaldır deyiniz. Bigisayarı yeniden başlatınız ve windows update ve Driver booster ile güncellemeleri tekrar alınız.
72.jpg

sisteminizde bu ayarın açık olduğundan da emin olunuz
windows arama kutusuna bu komutu optionalFeatures yazıp enter basınız. Açılan penceredeki numaralarla gösterdiğim kutucukları işaretleyiniz ve tamam diyiniz
V.png

Son düzenleme:
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
açık olmalı
Ayrıca bu yöntemi de uygulayınız.
Aygıt Yöneticisini açınız Görsel de işaretlediğim sürücü görünüyorsa eğer Güvenilir Platform Modülüne sağ tıklayın ve öğesini seçin.Cihazı Kaldır deyiniz. Gelen uyarıyada kaldır deyiniz. Bigisayarı yeniden başlatınız ve windows update ve Driver booster ile güncellemeleri tekrar alınız.
Ekli dosyayı görüntüle 99479

sisteminizde bu ayarın açık olduğundan da emin olunuz
windows arama kutusuna bu komutu optionalFeatures yazıp enter basınız. Açılan penceredeki numaralarla gösterdiğim kutucukları işaretleyiniz ve tamam diyiniz
Ekli dosyayı görüntüle 99480
dediğiniz seçenekler açık, güvenlik cihazları diye bir seçenek yok aygıt yöneticisinde

Süper Üye
Ödüller
8
4 HİZMET YILI
dediğiniz seçenekler açık, güvenlik cihazları diye bir seçenek yok aygıt yöneticisinde
Sorun hala devam ediyorsa Bios sfırlama işlemi yapınız. Bunun için; BIOS pilini yuvasından çıkarıp tekrar yerine takmanız gerekir ama dikkat emeniz gerikir pilli yanlardan tutan tırnakların zarar görmemesine özen gösteriniz.

Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Sorun hala devam ediyorsa Bios sfırlama işlemi yapınız. Bunun için; BIOS pilini yuvasından çıkarıp tekrar yerine takmanız gerekir ama dikkat emeniz gerikir pilli yanlardan tutan tırnakların zarar görmemesine özen gösteriniz.
bios sifirladim sorun devam ediyor

Süper Üye
Ödüller
8
4 HİZMET YILI
sisteminizi bu şekilde bir kontrol ediniz bakalım

Cihaz güvenliği için > Ayarlar > Update & Security > Windows Güvenliği> 'a gidiniz.
Güvenlik işlemcisi'nin altında, Güvenlik işlemcisi ayrıntıları'nı seçiniz.
Güvenlik işlemcisi sorunlarını giderme'yi ve ardından TPM'yi Temizle'nin altından TPM'yi Temizle'yi seçiniz.
işlemi tamamlamak için cihazınızı yeniden başlatmanız gerekir.

Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI

Cihaz güvenliği için > Ayarlar > Update & Security > Windows Güvenliği> 'a gidiniz.
Güvenlik işlemcisi sorunlarını giderme'yi ve ardından TPM'yi Temizle'nin altından TPM'yi Temizle'yi seçiniz.
Screenshot_9.png

anakartım rampage v extreme

Süper Üye
Ödüller
8
4 HİZMET YILI
anakartım rampage v extreme
vidoedaki adımları uygulayarak deneyiniz. youtube yazısına tıklarak izleyebilirsiniz.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Ayrıca belirtmek isterim ki BIOS yüklenmesinde şöyle bir fark var BIOS yüklendiğinde veya güncellendiğinde BIOS, Legacy modunda yüklendiyse eğer TPM ve Secure Boot seçeneklerini açmak konusunda sorunlar yaşanabiliyor. Şimdi bu durumu düzeltmemiz için;
BIOS'u UEFI olarak değiştirmemiz ve sürücü formunu MBR'den GPT'ye dönüştürmemiz gerekir; Daha sonra Windows 10'u ön yüklenebilir bir USB'den temiz yüklememiz gerekir.

Son düzenleme:
Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
CSM supportu disable yaptınız mı?
Ayrıca bazı anakart modellerinde tpm adı altında değil PTT (Intel platform trust technology) olarak geçebiliyor. BIOS ayarlarınızı iyice kontrol edin

Son düzenleme:
Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...