Vb. net değişken tanımlama_?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
merhaba arkadaşlar. ben wolftü teleport hilesinde Dim xvalue, yvalue ,zvalue As String değişkenlerinin yerine textbox1.text, textbox2.text ,textbox3.text diye değişken oluşturmak istiyorum. yani textboxta yazan değer neyse atıyorum "152" değerini okuyacak ve o değişkene konum kaydedecek. oda değiştirirsem (map valuesi okuma var) atıyorum değer "88" olursa o değeri okuyup oraya konum kaydedecek. bunu nasıl yapabilirim, yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Not: Dim xvalue As String = textbox1.text bu şekilde kodlama yapınca , "Nesne başvurusu bir nesnenin örneğine ayarlanmadı" hatası veriyor.

Konuyu bu şekil yaparsam daha anlaşılır olur sanırım. amaç her oda değiştirdiğimde map valuesini okuyup onu değişken olarak textbox a tanımlayacak. mesela giriş odasında konum kaydettim, odadan çıkıp savaş fabrikasına girdim ve orda yeni bir konum kaydettim, çıkıp tekrar giriş odasına girdiğimde savaş fabrikasında kaydettiğim konuma ışınlanıyor, ben bunu hangi odada nereye kaydettiysem tekrar konum kaydetmeden aynı yere ışınlanmak istiyorum.
Değişkenin string biçiminde olması şart değil, long, integer, short vb. hangisi daha uygunsa onu kulanabiliriz, ben fazla anlamadığım için uyduramadım.
Direk DimTextBox7.Text As String vb. tarzında bir kodlama yapmak mümkün mü?
1.jpg
2.jpg

Son düzenleme:
CoreCheat CSGO
Griffin Premium
Ödüller
14
Sosyal
10 HİZMET YILI
Değişkenleri tanımla ondan sonra textbox un textchanged eventini oluştur ve degisken = textbox1.text yap.

Son düzenleme:
Uzman Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Dim deneme as string = test
deneme = Textbox1.text
Vb de iyi degilim ama calisir büyük ihtimal

arkadaşların yazdığı mantık doğru fakat çalışmamasının sebebi sen textbox'a girilen değeri int olarak kullanacaksın ama arkadaşların yazdığı biçimde yaptığında string olarak alır bu yüzden çalışmadığı kanaatindeyim. Textbox daki değeri değişkene tanımlarken int'e çevirmen lazım

değişken = Convert.ToInt32(Textbox1.Text); C# da bu şekilde tanımlanıyordu vb.net de nasıl yapıldığını hatırlamıyorum eğer halledemezsen konuya ekle takipte olacağım.

Seçkin Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
arkadaşların yazdığı mantık doğru fakat çalışmamasının sebebi sen textbox'a girilen değeri int olarak kullanacaksın ama arkadaşların yazdığı biçimde yaptığında string olarak alır bu yüzden çalışmadığı kanaatindeyim. Textbox daki değeri değişkene tanımlarken int'e çevirmen lazım

değişken = Convert.ToInt32(Textbox1.Text); C# da bu şekilde tanımlanıyordu vb.net de nasıl yapıldığını hatırlamıyorum eğer halledemezsen konuya ekle takipte olacağım.
evet bu benimde aklıma gelmişti, tekrar bir deniyeyim sağolasın, olmazsa bakalım

omertrans505
Efsane Üye
Ödüller
13
Sosyal
9 HİZMET YILI
.ToString() denebilirmisin?

Seçkin Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Dim deneme as string = test
deneme = Textbox1.text
Vb de iyi degilim ama calisir büyük ihtimal
konuyu düzenledim bir göz atabilirmisin, dediklerini yaptım yine hata aldım
Post automatically merged:

düzenleme yaptım bir göz atıp hatalı yerleri düzeltebilirmisin

Uzman Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Program açılırken hata mesajı veriyor mu veya işlem yaptığında. Eğer hata mesajı veriyorsa onu'da ss olarak paylaşabilir misin?

Uzman Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Sorunu tam anlayamadım ama microsoft'un sitesine baktığımda şöyle bir çözüm sunulmuş umarım işini görür.

Başlat>Çalıştır(veya Windows+R tuş kombinasyonu)

C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.0.3705\gacutil /i C:\Program Files\Microsoft.NET\Primary Interop Assemblies\adodb.dll

bu kodu yapıştırdıktan sonra Enter bas ve sonra tekrar dene bakalım.

Seçkin Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Sorunu tam anlayamadım ama microsoft'un sitesine baktığımda şöyle bir çözüm sunulmuş umarım işini görür.

Başlat>Çalıştır(veya Windows+R tuş kombinasyonu)

C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.0.3705\gacutil /i C:\Program Files\Microsoft.NET\Primary Interop Assemblies\adodb.dll

bu kodu yapıştırdıktan sonra Enter bas ve sonra tekrar dene bakalım.
sağol deniyim bir ama, işe yarayıp bu hatayı almasam bile, istediğim işlemi yapıp yapmaması özemli olan o

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...