Virüsler için antivirüs programları cidden işe yarıyor mu yoksa öylesine tarama yapıyor gibi gösterip hiçbir işe yaradığı yok mu? Özellikle ücretsiz olanlar için.
Ben virüs programlarına pek güvenmiyorum. "a" virüs programı "b" virüs programını virüs olarak algılıyor. Kısacası değişik bir döngü içerisinde diyebilirim. Bir dosyayı indirmeden önce VirusTotal'e atıp ona göre indiriyorum. Bir problem de yaşamadım. Bence virüs programları gereksiz.
Ben virüs programlarına pek güvenmiyorum. "a" virüs programı "b" virüs programını virüs olarak algılıyor. Kısacası değişik bir döngü içerisinde diyebilirim. Bir dosyayı indirmeden önce VirusTotal'e atıp ona göre indiriyorum. Bir problem de yaşamadım. Bence virüs programları gereksiz.
Virüs programları çok zararlı virüsleri silmese de yardımcı oluyor hem de baya. Virüsü tespit etmekte bence en büyük görevi yapıyor silmese de en azından hangi dosyadan kaynaklandığını bulabiliyorsun.