Laptop Soğutucuları gerçekten işe yarıyor mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Lefter
Süper Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar. Laptop kullanıcısı olarak altına koyduğumuz bu soğutucular gerçekten bir işe yarıyor mu acaba? Bilgisayarın sonuçta içinde değil ve kapağına hava üflüyor :) Belli bir etkisi yoksa kaldırmayı düşünüyorum az da olsa bir sesi var rahatsız ediyor uzun kullanımda.

☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Plastik veya metal kasaları soğutucunun üflediği havayla soğutmak çok zor. Aslında bir çoğu işe yaramıyor da diyebiliriz masaüstü bilgisayarların kasalarındaki gibi havayı içerde boğma, egzoz fan gibi şeyler laptoplarda olmadığından soğutmak zor oluyor.
Laptopların hava çıkışlarına takılan vakumlu soğutucular var onlar daha iyi midir bilmiyorum ama bana kalırsa üzerine konulan soğutuculara kıyasla daha iyi performans verirler çünkü içerideki donanımların ısısını bilgisayarın kasasına alttan hava vererek soğutmak pek de mantıklı gelmiyor.

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar. Laptop kullanıcısı olarak altına koyduğumuz bu soğutucular gerçekten bir işe yarıyor mu acaba? Bilgisayarın sonuçta içinde değil ve kapağına hava üflüyor :) Belli bir etkisi yoksa kaldırmayı düşünüyorum az da olsa bir sesi var rahatsız ediyor uzun kullanımda.
bende var bi işe yaramıyor pervane aldım küçük kenardan daha etkili

𐰘𐰃𐰏𐱅
Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
soğutucunun laptopun altında durmasının sebebi ana kartın üstündeki baskıyı azaltması ve arızalanmasını önlemesi bu da laptopun ömrünü ciddi manada uzatır ayrıca laptop içindeki sıcaklığı 15 dereceye kadar düşürüyor ve laptopun performansını artırıyor almakla çok iyi etmişsin kesinlikle kullanmaya devam et bunların yanında daha birçok faydası da var bu arada

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
işe yarıyor tabiki kanka benim bilgisayarda yok bilgisayar ısınınca kapatmak zorunda kalıyorum büyük sıkıntı

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
hocam yoktan iyidir ve işini görür i511400h işlemci 1650ti ekran kartına sahip bir cihazım var işlemci valorant gibi oyunlarda 96 lara kadar çıkıyordu bilgisayarda 2 aylık felan soğutucu aldım ve şuan 85 87 derece aralıklarına kadar düştü şöyle en azından tahta bir masa üzerinde duruyorsa cihaz yada başka bir zemin en azınan onun ısısı geri cihazın kasasına ilave olmuyor hiç işe yaramasa bile yüzeyle olan bağlantıyı kestiği için daha serin çalışabiliyor

Üye
4 HİZMET YILI
işe yarıyor tabiki kanka benim bilgisayarda yok bilgisayar ısınınca

Banlı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Emin ol işe yaramıyor olsa laptopu 5 dk daha fazla bile kullanamazdın özellikle bugünün şartlarında yani kesinlikle işe yarıyor diyebiliriz sende yaramıyorsa buzluğa at eski taktik

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
ben kullanıyorum pek bir faydasını görmedik bende ki dandik belki ondan da olabilir

Bu gözler neler gördü neler
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Oyun oynayacaksanız leptop önermiyorum kasa alın daha iş yapar, leptop iş için, word excell yazılım işlerinde kullanın.

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Lenovo Gaming pad 3 var. Daha yeni aldım ama çok ısınıyor herhalde sogutucu kullanmaya başlamamız lazım

Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
işe yarar da fiyata göre değişiklik gösterir kaliteli birşey kullanmak daha mantıklı olur

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Dandik soğutuculardan alırsan tabiki işe yaramaz kalitelileri hissedilir biçimde fark ediyor

Ultra Üye
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
Bendeki laptopta fps drop oluyordu soğutucu ile drop geçti. Gine de çok çok birşey katmıyor

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
Kullandığın soğutucuda işlemcinin derecesine bakarak test edebilirsin.

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
iyi para verirsen iyi sonuç alırsın aksi taktirde kendini soğutmaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...