Windeows mu daha iyi linuxmu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
bana göre kullanılabilirlik açısından ve her konusuna alışkın olduğumuz için windows tabiki de

gelenler için gidenler gidenler için gelenlerdir
Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
yazılımla ilgileniyorsan linux eğer ben oyun oynucam dersen her türlü windows

Üye
5 HİZMET YILI
hile işleri ile uğraşıuyorsan linux but normal insansan windows kesinlikle

Hayat Kısa Dişlerin Varken Gülümse
Seçkin Üye
Ödüller
2
7 HİZMET YILI
ben oyuncuyum her turlu windows benım ıcın

”Benim derdimi anlatmaya ne zaman yeter nede satır
Onaylı Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
oyuncu windows
yazılımcı linux

Hile kullanmak kolsuzluk değil akıllılıktır
Banlı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
3 soruda: Linux mu Windows mu?

Hangi işletim sistemi daha iyi; Windows mu daha iyi, Linux mu? Uzun
süredir tartışma konusu olan bu soruyu burada cevaplamaya çalışmayacağız. Ancak hangisinin sizin için daha iyi olacağını seçmenizde yardımcı olabiliriz.

Linux'un müthiş bir işletim sistemi olduğu ve daha çok kişiye ulaşması gerektiği doğru. Ancak herkesin Linux kullanması gerektiğini düşünmüyoruz. Aşağıdaki üç sorunun ise size uygun işletim sistemini seçmenizi kolaylaştıracağına inanıyoruz.

Soru 1: Özel bir yazılım mı kullanıyorsunuz?

Bu, Linux kullanmamak için çok geçerli bir neden olabilir. Linux'un, kullanım kolaylığı, yeni gelenlere sunduğu olanaklar ne kadar iyi olursa olsun, değişmeyecek bir gerçek var: Windows, çok uzun zamandır daha yüksek bir pazar payına sahip. Bunun anlamı, çoğu firmanın yazılımlarını öncelikle Windows için geliştirmesi. Linux'un bugünkü popülerliğine rağmen Windows, pazarın yüzde 91'ini elinde bulunduruyor. Dolayısıyla daha çok yazılım seçeneğine sahip olmasının nedeni açık.

Bunların yanında sunucular dışında işyerleri için tek seçenek Windows olabilir. Birçok üst seviye programın Linux muadilini bulamayabilirsiniz. Örneğin Adobe'un yazılımlarının Linux'ta iyi bir alternatifi yok. Aynı durum, yüksek kaliteli oyunlar için de geçerli - çoğunun Linux'ta çalışan sürümü bulunmuyor.

Bu nedenle Linux kullanmayı düşünüyorsanız, ihtiyaç duyacağınız yazılımları Linux'ta veya WINE altında çalıştırabileceğinizden emin olun.

PC'nizi başkaları kullanacak mı?​

2014102915195617072.jpg

Soru 2: PC'nizi başkaları kullanacak mı?

Cevaplamanız gereken önemli bir soru daha var: Bilgisayarınızı sizden başka kimler kullanacak? Onu sadece siz kullanacaksanız, bu bölümü atlayabilirsiniz. Ancak sözkonusu PC herkese açık olacaksa veya onu başkalarıyla paylaşacaksanız, ona Linux yüklemek çok iyi bir fikir olmayabilir.

Windows'un yüzde 91'lik bir pazar payına sahip olduğunu ve çoğu kullanıcının Windows'u tanıdığını, Linux'u ise hiç görmediğini unutmayın.

Çoğu firma, ofislerinde bu yüzden çalışanlarına Windows'lu bilgisayarlar sunarlar. Windows için özel bir eğitime ihtiyaç olmadığı gibi destek bulmanız çok kolaydır. Aynısı, kütüphane ve internet kafeler gibi halka açık yerler için de geçerli. Windows'lu bilgisayarla herkes, yapmak istediği işi yapabilir. Ancak önünde bir Linux'lu PC bulan bir kullanıcının kafasının karışma ihtimali pek az değildir.

Kısacası siz Linux kullanmak isteseniz bile, aynısını herkes istemeyebilir.

Soru 3: Donanımlarınız destekleniyor mu?

Bu belki çok açık bir soru, ancak sıkça atlanabiliyor. Linux dünyasına balıklama daldığınızı, ancak donanımlarınızın hiçbirinin Linux'ta çalışmadığını keşfettiğinizi düşünün.

Linux, uzun süre grafik kartları, ağ kartları, ses kartları, anakartlar ve fazlasına yeterli sürücü desteği vermediği için eleştirildi. Bu durum, bugün eskisi kadar sorun değil çünkü çoğu Linux dağıtımı, donanımlarınızı algılayabiliyor. Ancak her şey kusursuz hale gelmiş de değil.

Linux'ta en çok uyumluluk sorunu, Wi-Fi yongalarında, gelişmiş klavyelerde, yazıcılarda ve diğer harici bileşenlerde çıkıyor. Akıllı telefonlarda da sorun yaşamanız mümkün. Özellikle iOS cihazları, iTunes'a ihtiyaç duyuyor. Ancak yeterince araştırma yaparsanız, alternatif çözümler bulabilirsiniz.

Peki donanım uyumluluğunu nasıl test edebilirsiniz? Ubuntu'nun çalışan donanımları gösteren bir
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
bulunuyor.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
ise benzer bir listeyi sadece Ubuntu değil, Linux için sunuyor.

Bu sorularla uğraşmak istemiyorsanız, Windows'la devam etmelisiniz. Donanım üreticilerinin Windows için sürücü sunmaları, neredeyse garanti. Ancak aynısı henüz Linux için geçerli değil.

*alıntıdır

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Windows tabiiki

We are not doctors but we have many patients
Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
tabikide windows

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
bana göre tabiki windows tabi oyun falan oynicaksan linuxunda windowsdan daha iyi oldugu taraflar var

Üye
5 HİZMET YILI
Oyuncuya göra Windows derim

yazılımca için ise linux kullan derim

Uzman Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Linux's file system and network performance are indeed better than Windows, but the number of graphics and drivers is not as good as Windows. Most users buy computers for playing, not for setting up servers.

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
2 işletim sistemi kurup test edebilirsin hocam 2 türlüde, yani kafanda soru işareti kalmasın istersen, 2sini tek bilgisayara kurabiliyorsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...