Selamlar, konuyu doğru yere açmışımdır umarım. Daha önce kayıt defterinde HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender kısmına DisableAntiSpyware anahtarı oluşturup değer kısmına 1 yazdığımda devre dışı kalıyordu lakin şuanda aynı işlemi uygulayıp sistemi yeniden başlattığımda DisableAntiSpyware anahtarı yok oluyor ve defender çalışmaya devam ediyor. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim..
Aslında regeditten oluyor tekrar kendi bilgisayarımdan kontrol ettim. Sen güncellemeleri açık bırakmış olabilir misin yada reg leri onaran bir program kullanıyor musun ?
Dostum ben de hem defender hem de güvenlik duvarı için ayrı ayrı reg dosyaları var.
Bunları direk açarak otomatik olarak defenderin ve güvenlik duvarının kapanmasını sağlayabilirsin.
Aynı şekilde varsayılan ayarlara geri döndürmek içinde reg dosyaları mevcut. Mesaj at göndereyim.
EDS Windows 10 Tuner kullanın. Defender'ı, gerçek zamanlı korumasını, bildirim alanında çıkan ikonunu komple kapatabilirsiniz aynı şekilde gerektiğinde geri yazılım üzerinden aktif edebilirsiniz. Siz yazılımdan aktif etmediğiniz sürece tekrar kendi kendine açılmayacaktır.
Masaüstünüzün sağ altında windows defender simgesi var. Ona sağ tık ile Windows Defender Güvelik Panosunu Görüntüle'ye tıklayın. Oradan istediğiniz süresiz olarak kapatabilirsiniz.