Çözüldü Windows 10 geç açılıyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
sistemim iyi yer sorunum da o kadar abartılacak seviyede değil windows yükleme ekranı 4 dk dan fazla süre sonra açılıyor başlangıçta açılan bir program var o da dc o da olsun yani diyecek türden ama sorunu bulamadım donanımsal olsa görünmezdi yada aktarmalarda sorun olurdu ne bileyim fps kaybı hiç bir şey yok ama pc açılırken birden tuhaf bir şekilde 40 sn çivarında açılan pc 4 dk dan fazla oluverdi sorun nedir sizce ?

FOTOLARA BAKIN LÜTFEN

Güncelleme:

dediğiniz hepsini denedim hocam son yol format kaldı tek çekirdek te kulanmıyor ona da baktım tek seçenek format 411 gün olmuş format zamanı geldi ssd sağlam baktırdım dosya atlıyor mavi ekran da yiyince anlamış oldum tüm taramalardan sonra format en mantıklısı c dosyasını format attırcam

Ekli dosyalar

• resim_2023-03-30_211320319.png
    resim_2023-03-30_211320319.png
    3.4 KB · Görüntüleme: 87
  • resim_2023-03-30_211419658.png
    resim_2023-03-30_211419658.png
    15.2 KB · Görüntüleme: 80
Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Göremediğiniz bi vürüs bulaşmış muhtemelen sistemine, donanımın gayet iyi birden oldu ise donanımsal tozlanma veya diskte çıkan kafa vurma muhabbeti de olmuş olabilir ssd veya hddni götürüp bilgisayarcıda harddisk tarayıcısında tarattır, bi tane kutu gibi cihaz var ssdyi onun içine koyuyolar program açıyolar programdan ssdnin ölü mü arızalı mı kendini yüzde kaç kullanabiliyor yada ne kadar sürede bozulacak öğrenebiliyosun.
Ultra Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
ssd mi kullanıyorsun yoksa harddiskmi bendede 1tb harddisk vardı ama yavaş açılıyordu onu taşınabilire taktım pc ye 200gb ssd aldım 30 saniyede açılıyo

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
her zaman için temiz bir format en iyisi fakat
fark ettim ki ssd din çok fazla dolu ortlama %70 üzerinde bir doluluk oranı olduğunda ssd'nin performansı düşer
önemli dosylarını d diskine kaydedip win10'un kurulu olduğu c diskine temiz format çek

ssd olan bilgisayarda bilgisayarın yavaş açılması mümkün değil muhtemelen malware virüsü yemiş olabilirsin
sen fark etmesen bile bir yerlerde illaki bir virüs vardır dostum pc yi tanti virüs ile tarattır,temiz çıksa dahi format atmaya hazır ol

Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Bilgisayarınızın açılış süresinin uzun olması, birkaç farklı nedenle oluşabilir. Bu sorunun donanımsal bir nedeni de olabilir, ancak öncelikle yazılımsal nedenleri ele almak istiyorum.

1. Virüs taraması yapın: Bilgisayarınızın açılış süresini etkileyebilecek kötü amaçlı yazılımlar olabilir. Bu nedenle, öncelikle bir virüs taraması yapmanızı öneririm. Güvenilir bir antivirüs programı kullanarak bilgisayarınızı tarayabilirsiniz.
  2. Başlangıç programlarını kontrol edin: Bilgisayarınızın açılışında başlatılan programlar, açılış süresini etkileyebilir. Bu nedenle, bilgisayarınızda hangi programların açılışta çalıştığını kontrol etmenizi öneririm. Bu işlemi yapmak için, görev yöneticisini açın ve "Başlangıç" sekmesine gidin. Burada, her bir programın ne olduğunu ve ne kadar kaynak kullandığını görebilirsiniz. Gereksiz programları devre dışı bırakarak açılış süresini kısaltabilirsiniz.
  3. Sabit disk temizliği yapın: Sabit diskteki dosya birikimi, bilgisayarın açılış süresini etkileyebilir. Bu nedenle, sabit disk temizliği yapmanızı öneririm. Windows'ta yerleşik bir disk temizleme aracı var. Disk temizleme aracını kullanarak gereksiz dosyaları silebilirsiniz.
Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmediyse, donanımsal nedenleri kontrol etmek gerekebilir. Donanımsal sorunları kontrol etmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. RAM'i kontrol edin: RAM, bilgisayarın açılış süresini etkileyebilecek bir bileşendir. Bilgisayarınızda birden fazla RAM modülü varsa, bunları tek tek çıkarıp tekrar takarak bir sorun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. RAM modüllerinde herhangi bir hasar veya sorun varsa, bunları değiştirmeniz gerekebilir.
  2. Sabit disk sağlığını kontrol edin: Sabit diskteki hasar veya sorunlar, açılış süresini etkileyebilir. Sabit disk sağlığını kontrol etmek için, Windows'ta yerleşik bir disk kontrol aracı olan CHKDSK'yi kullanabilirsiniz.
  3. BIOS ayarlarını kontrol edin: BIOS ayarları da açılış süresini etkileyebilir. Bilgisayarınızın BIOS ayarlarını kontrol ederek, özellikle de sabit diskin boot seçeneklerini doğru bir şekilde ayarladığınızdan
    emin olabilirsiniz. BIOS ayarlarınızı kontrol etmek için, bilgisayarınızın açılışında BIOS'a girmeniz gerekebilir. Bilgisayarınızın açılışında, genellikle F2, F12 veya Delete tuşuna basarak BIOS'a girebilirsiniz. BIOS ayarlarınızda değişiklik yapmadan önce, özellikle de bilgisayarınızın donanımı hakkında yeterli bilgiye sahip değilseniz, dikkatli olmanızı öneririm.
    1. Güç kaynağı sorunlarını kontrol edin: Bilgisayarınızın açılış süresinin uzun olmasının nedeni güç kaynağı sorunları da olabilir. Güç kaynağının yeterli güç sağladığından emin olun. Ayrıca, güç kaynağının bağlantılarını kontrol edin ve herhangi bir sorun varsa düzeltin.
    2. Yukarıdaki adımlar sorunu çözemediyseniz, daha spesifik bir donanımsal sorun olabilir. Bu durumda, bir teknisyenle konuşarak bilgisayarınızı kontrol etmeniz gerekebilir.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Windows 10'un yavaş açılması birkaç farklı nedene bağlı olabilir. Bu nedenlerin bazıları şunlar olabilir:

1. Yetersiz Bellek: Windows 10'un minimum sistem gereksinimleri 1 GB RAM'dir, ancak işletim sistemi için daha iyi bir performans elde etmek için en az 4 GB RAM önerilir. Bilgisayarınızda yeterli bellek yoksa, bu Windows 10'un yavaş açılmasına neden olabilir.
  2. Sabit Disk Problemleri: Sabit diskteki sorunlar da bilgisayarın yavaş açılmasına neden olabilir. Diskteki bozuk sektörler, dosyaların düzensiz bir şekilde yerleştirilmesi veya diskteki aşırı doluluk, Windows 10'un açılmasını yavaşlatabilir.
  3. Virüs veya Malware: Bilgisayarınızda bir virüs veya kötü amaçlı yazılım varsa, bu da bilgisayarın yavaş açılmasına neden olabilir. Virüs tarayıcısı kullanarak bilgisayarınızı tarayın ve gerektiğinde virüsü veya kötü amaçlı yazılımı temizleyin.
  4. Güncelleme Sorunları: Windows 10, güncellemeleri yüklediğinde bazen sorunlar yaşayabilir. Bu sorunlar, bilgisayarın yavaş açılmasına neden olabilir. Bilgisayarınızın güncellemelerinin tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol edin ve gerekirse güncelleme sorunlarını çözmek için Microsoft Destek sayfasını ziyaret edin.
  5. Başlangıç Programları: Bilgisayarınızın açılmasıyla birlikte başlayan çok sayıda program varsa, bu da bilgisayarın yavaş açılmasına neden olabilir. Başlangıç programlarınızı kontrol edin ve gereksiz olanları devre dışı bırakın.
Bu nedenlerden biri veya birkaçı, bilgisayarınızın yavaş açılmasına neden olabilir. Sorunu çözmek için bu faktörleri kontrol edin ve gerektiğinde çözüm yollarını uygulayın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...