Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bilgisayarımda donmalar arttığından win7ye formatlamak istedim bir sürü konu okudum 'Windows 10 Superlite' adını çok duydum kısaca nedir, kullanan arkadaşlar tecrübelerini anlatırsa sevinirim
Bu tür sistemler modifiye sistemler oluyor. Senin benim gibilerin az windows bilgisiyle ntlite üzerinden eklenilip çıkartılabileceği şeyler. Bu sistemleri indirirken sistemi paylaşanın md5 ve sha değerlerini vermesi lazım ki indirdiğiniz sürüm ile paylaşılan sürümü karşılaştırın yoksa aynı sistemi tekrar derleyip paylaşarak sisteme keylogda gömerler, rat da. Sisteme gelecek olur isek telemetry, defender, otomatik başlatma, aero efektleri gibi şeyler sistemden çıkartılarak lite hale getiriliyor dolayısıyla normal Windows 10 sürümlerinden daha performanslı ancak güncelleme yapamıyorsunuz sistemde. Güncelleme yaptığınız vakit sistemde kararsızlıklar yaşanabiliyor. En önemliside bazı yazılımlar ile sorun yaşatabilme ihtimali var. İmkanınız var ise çalışmayı sanallaştırma programlarına kurup önce deneyin. Performans yönünden iyi bir çalışmadır..
Dostum; modifiye edilmiş sistem tavsiye etmem. Çünkü bir süre sonra randımanlı olmadığını anlayacaksın, bazı programları açarken sorunlar olacak ve bir de güncellemelerden yana olumsuz etkilecek sistemin. En iyisi Windows 10 ' orjinal sürümleri ve SSD'li sistem kullanırsan daha da memnun kalacaksın.
Düşündüğüm yaklaşık 70 işlemle ve Windows uygulaması olmadan bir şeyle gelecek. Aynı zamanda bir cmd'ye benzeyen ancak üzerinde birçok şey yapmanıza izin veren bir "ghostbox" uygulamasıyla birlikte gelir; pencereleri etkinleştirmek, birçok program yüklemek (Linux'ta terminal kullanmak gibi), alan açmak, işleri devre dışı bırakmak vb.