Windows 10 LTSC Vs herhangi bir custom windows

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Arkadaşlar windows 10 ltsc nin 1.3 gb ram kullandığını gördüm ve geçmek istiyorum türkçe dil ile kullanabiliyorsak ve uygulamalar vs. sorunsuz yükleniyorsa geçmek istiyorum geçsem sıkıntı olur mu bide windows 10 superlite varmış o nedir bilen var mı?

BENİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN PERFORMANS HANGİSİ DAHA İYİ BİLEN VARMI PERFORMANS AÇISINDAN

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Sistem özelliklerine göre işletim sisteminden alacağın performans değişir .

Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Windows 10 LTSC ve Windows 10 SuperLite arasında bir karşılaştırma yapalım. İşte bu iki sürümün performans ve özellikleri:

1. Windows 10 LTSC (Long-Term Servicing Channel):
    • Resmi bir Microsoft sürümüdür.
    • Daha az güncelleme alır ve daha istikrarlıdır.
    • Uygulamaların ve sürücülerin daha iyi uyumluluğu vardır.
    • Performans açısından iyi bir seçenektir.
  2. Windows 10 SuperLite:
    • Bu sürüm, gereksiz servisleri ve uygulamaları kaldırarak Windows 10’u hafifletir.
    • Performansı artırır ve daha az RAM kullanır.
    • Ancak, resmi bir sürüm değildir ve güvenlik riskleri taşıyabilir.
Eğer performans önemliyse, Windows 10 LTSC’yi tercih edebilirsiniz. Ancak, güvenlik ve performans dengesini göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca, dil desteği için Türkçe dil paketini yükleyebilirsiniz123

Unutmayın ki her iki sürüm de kişisel tercihlere bağlıdır ve kullanım senaryonuza göre seçim yapmalısınız. Eğer oyun performansı önemliyse, LTSC’yi tercih edebilirsiniz. Ancak, güvenlik ve güncellemeler de önemliyse, resmi sürümleri tercih etmelisiniz.

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Windows 10 LTSC, özellikle güncellemeleri sık sık almayan ve genellikle dış uygulama ve araçlara fazla bağımlı olmayan özel amaçlı cihazlar için bir dağıtım seçeneği sunar. Diğer yandan, Windows 10 SuperLite, gereksiz servislerin, programların ve uygulamaların çıkarıldığı, resmi olmayan bir Windows 10 sürümüdür ve performans odaklıdır.

Eğer sistem güvenliği ve stabilite önemliyse, modifiye edilmemiş bir işletim sistemi olan Windows 10 LTSC daha uygun olabilir. Ancak, oyun oynama gibi performansı artırmak istiyorsanız ve güvenilir bir kaynaktan indirecekseniz, Windows 10 SuperLite tercih edilebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...