Çözüldü Windows 10 silinemeyen dosya virüsü nasıl çözülebilir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sudo su
Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Bugün internet verimliliğine baktığımda bir programın 11 GB harcadığını far kettim. C Diskine bir klasörün içine kurulmuş fakat klasör hiçbir şekilde gözükmüyor. Klasöre adres yolu ile giriş yaptığımda ise içinde herhangi bir program gözükmüyor fakat 60 MB alan kaplıyor. CMD ile taramasını yaptığımda içinde EXE bulunuyor. Del komutu ile silmeye çalıştığımda böyle bir dosya yok diyor. Bu tam olarak nedir? Büyük ihtimal ile virüs fakat ben bunu nasıl silebilirim?

resim_2022-04-24_235930853.png

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Windows Defender ile klasörü taratmayı denediniz mi ?
Eğer başarılı olmadıysa alternatif anti-v. yazılımı indirin.

Veya bunlarla mı uğraşıcam diyorsanız da temiz bir format atın bilgisayara kafanız rahat etsin.

Ayrıca ek olarak belirtmek istiyorum yüksek ihtimalle bilgisayarınızdan bitcoin madenciliği yapıyor program.
Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Windows Defender ile klasörü taratmayı denediniz mi ?
Eğer başarılı olmadıysa alternatif anti-v. yazılımı indirin.

Veya bunlarla mı uğraşıcam diyorsanız da temiz bir format atın bilgisayara kafanız rahat etsin.

Ayrıca ek olarak belirtmek istiyorum yüksek ihtimalle bilgisayarınızdan bitcoin madenciliği yapıyor program.

Çözüm
Lefter
Süper Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Bugün internet verimliliğine baktığımda bir programın 11 gb harcadığını farkettim. C Diskine bir klasörün içine kurulmuş fakat klasör hiçbir şekilde gözükmüyor. Klasöre adres yolu ile giriş yaptığımda ise içinde herhangi bir program gözükmüyor fakat 60 mb alan kaplıyor. Cmd ile taramasını yaptığımda içinde exe bulunuyor. Del komutu ile silmeye çalıştığımda böyle bir dosya yok diyor. Bu tam olarak nedir? Büyük ihtimal ile virüs fakat ben bunu nasıl silebilirim?

Ekli dosyayı görüntüle 75364
Öncelikle size önereceğim programları denemenizi tavsiye ediyorum. Sorunu çözemezseniz de en son çare formattır mecbur hocam.
1-
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
Bu program güzel tarama yapıyor.
2-
Bu programla da o klasörü bulup silmeyi deneyebilirsiniz.

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
Herhangi bir bilinen anti virüs programıyla taratmanı öneririm. Avast tavsiyem olur. Bilgisayarının ömründen gitmeden önce harekete geç

Why

Ma name is enough
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Merhaba,
Bahsettiğin dosya Taskeng.exe ve bu bir virüs değildir, Windows işletim sisteminin bir parçasıdır. Ancak bazı kötü amaçlı yazılımlar bu bileşeni kötü amaçlı şeyler yapmak için kullanabiliyor.

Bilgisayarı Güvenli modda başlatın ve mawlarebytes yükleyin. Ardından tam bir tarama yapın ve ekrandaki talimatları izleyin.

Güvenli Mod (Security Mode) :

Mawlarebytes :

Bunları yaptığınızda herhangi bir sorunla karşılaşmadan çözüme ulaşabilirsiniz.
İyi forumlar.

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
klasör ayarlarından gizli dosyaları gösterin tikini aç ve işletim sistemi dosyalarını gizlenin tikini kapat birşey gözüküyormu klasörde bunlardan sonra

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...