Windows 10 Smartscreen kapanmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
ne kadar uğraşısam uğraşıyım kapanmıyor "kapalı" yapıyorum ayarları kapatıp açtığımda yine "engelle"ye dönüşüyor ne yapacağımı şaşırdım.Regedit üzerinden de kapamayı denedim ama düzelmiyor.İnşallah bu sayfadan biri bana yardımcı olabilir

Üye
7 HİZMET YILI
youtubede videoları var izle kapatırsın

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
İzledim olmuyor

Seçkin Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Aşağıdaki kodları yeni bir text dosyasına smartoff.reg olarak kayıt edip, sonra sağ tıkla Birleştir der misin? Sonra da bilgisayarını aç kapat, muhtemelen kapanacaktır. (Text dosyasında Smart.reg olarak kayıt ederken, dosya türünü tüm dosyalar olarak seçmeyi unutma.) Sonucu da yazarsan, bu sorunu yaşayanlara sürekli bu tavsiyeyi yapabiliriz. Kolay gelsin.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer]
"SmartScreenEnabled"="Off"

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AppContainer\Storage\microsoft.microsoftedge_8wekyb3d8bbwe\MicrosoftEdge\PhishingFilter]
"EnabledV9"=dword:00000000

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AppHost]
"EnableWebContentEvaluation"=dword:00000000

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Aşağıdaki kodları yeni bir text dosyasına smartoff.reg olarak kayıt edip, sonra sağ tıkla Birleştir der misin? Sonra da bilgisayarını aç kapat, muhtemelen kapanacaktır. (Text dosyasında Smart.reg olarak kayıt ederken, dosya türünü tüm dosyalar olarak seçmeyi unutma.) Sonucu da yazarsan, bu sorunu yaşayanlara sürekli bu tavsiyeyi yapabiliriz. Kolay gelsin.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer]
"SmartScreenEnabled"="Off"

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AppContainer\Storage\microsoft.microsoftedge_8wekyb3d8bbwe\MicrosoftEdge\PhishingFilter]
"EnabledV9"=dword:00000000

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AppHost]
"EnableWebContentEvaluation"=dword:00000000
Denedim ama sorun çözülmedi, verdiğin öneri için teşekkür ederim

Seçkin Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Denedim ama sorun çözülmedi, verdiğin öneri için teşekkür ederim

Bir de şunu dener misin? (Yine sonucu yazarsan sevinirim. Bulana kadar uğraşmaya devam :)

Win + R tuşlarına bas ve Çalıştır penceresine gpedit.msc yazarak enter la.
Gelen pencerede sırasıyla aşağıdakileri aç:
Bilgisayar Yapılandırması - Yönetim Şablonları - Windows Bileşenleri - Windows Defender SmartScreen -

Burada iki tane bölüm var. Gezgin ve Edge.
Gezgini seçip, sağdaki ekrandan "Uygulama Yükleme Kontrolü Yapılandır" bölümüne çift tık ve açılan yerde "Devre Dışı" nı seç.
Aynı yerdeki "Windows Defender SmartScreeni Yapılandır" bölümünde de çift tık ve açılan yerde "Devre Dışı" nı seç.

Edge için de aynısını yap.

Sonra bilgisayarı yeniden başlat.

Yine çözülmemiş ise; yukarıdakileri yeniden yap ve bu sefer aşağıdakini de yap.

Bilgisayar Yapılandırması - Yönetim Şablonları - Windows Bileşenleri - Windows Defender Virüsten Koruma yı da aç (Windows Defender SmartScreen in iki aşağısında)
Sağdaki menüden "Windows Defender Virüsten Korumayı Kapat" seçeneğine çift tık yap, sonra "Etkin" i seç.

Yine bilgisayarı yeniden başlat.

İnşallah bu sefer olacaktır. :thonkie:

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Windows 10 SmartScreen devre dışı bırakma
  1. Windows Defender Güvenlik Merkezi’ni açın. Başlat’a tıklayın düğmesine basın ve listenin sonuna yakın listelenen “Windows Defender Güvenlik Merkezi”ni tıklayın.
    • Aramak için arama özelliğini de kullanabilirsiniz.

2. Sol bölmeden “Uygulama ve tarayıcı kontrolü” bölümünü tıklayın. Üstte bir dikdörtgen bulunan kare bir kutu gibi görünüyor ve alttan üçüncü simgedir.
  3. Windows SmartScreen’i devre dışı bırak. Aşağıdaki başlıklardan herhangi birinin altında “Kapalı” nın yanındaki radyo düğmesini tıklayın:
    • Uygulamalar ve dosyalar olup olmadığını kontrol edin : Kapalı = Tanınmayan / kötü amaçlı uygulamaların uyarısını ve engellenmesini devre dışı bırakır.
    • Microsoft Edge için SmartScreen : Kapalı = Kötü amaçlı uygulamaların taranmasını ve Kenar tarayıcısında kötü amaçlı web sitelerinin engellenmesini devre dışı bırakır.
    • Windows Mağazası uygulamaları için SmartScreen : Kapalı = SmartScreen’i, Windows Mağazası uygulamaları tehlikeli web içeriğine erişmeden önce sizi uyarmasını durdurur.

Windows 8’de SmartScreen devre dışı bırakma
  1. Denetim Masası’nı açın. Başlat’a sağ tıklayın düğmesini ve Denetim Masası’nı tıklayın.
    • Ayrıca basabilirsiniz ⊞ Win+X ve P
      Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
      tuşuna basın.

2. ” Sistem ve Güvenlik ” başlığını tıklayın.
  3. ” Eylem Merkezi ” başlığını tıklayın. Sayfanın en üstünde.
  4. Sol bölmeden “SmartScreen ayarlarını değiştir” seçeneğini tıklayın.
  5. “Windows SmartScreen’i Kapat” ın yanındaki radyo düğmesini tıklayın.
  6. Değişikliklerinizi kaydetmek için Tamam’ı tıklayın.

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Bir de şunu dener misin? (Yine sonucu yazarsan sevinirim. Bulana kadar uğraşmaya devam :)

Win + R tuşlarına bas ve Çalıştır penceresine gpedit.msc yazarak enter la.
Gelen pencerede sırasıyla aşağıdakileri aç:
Bilgisayar Yapılandırması - Yönetim Şablonları - Windows Bileşenleri - Windows Defender SmartScreen -

Burada iki tane bölüm var. Gezgin ve Edge.
Gezgini seçip, sağdaki ekrandan "Uygulama Yükleme Kontrolü Yapılandır" bölümüne çift tık ve açılan yerde "Devre Dışı" nı seç.
Aynı yerdeki "Windows Defender SmartScreeni Yapılandır" bölümünde de çift tık ve açılan yerde "Devre Dışı" nı seç.

Edge için de aynısını yap.

Sonra bilgisayarı yeniden başlat.

Yine çözülmemiş ise; yukarıdakileri yeniden yap ve bu sefer aşağıdakini de yap.

Bilgisayar Yapılandırması - Yönetim Şablonları - Windows Bileşenleri - Windows Defender Virüsten Koruma yı da aç (Windows Defender SmartScreen in iki aşağısında)
Sağdaki menüden "Windows Defender Virüsten Korumayı Kapat" seçeneğine çift tık yap, sonra "Etkin" i seç.

Yine bilgisayarı yeniden başlat.

İnşallah bu sefer olacaktır. :thonkie:
''gpedit.msc'' windows tarafından bulunamıyor ismi dogru yazdığınızdan emin olup tekrar deneyin... diye hata veriyo

Seçkin Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Grup İlkesi yönetimi Home sürümlerde yok. Pro ve üstü sürümlerde var.

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
buradan dosyayı indirip, 64 bit ise 64 olanı, 32 bit ise 86 olanı yönetici olarak çalıştırırsan aktifleştirmiş olursun.

Uzman Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
defender control indirip devre dışı yap sonra arama yerine smartscreen yazarak karşına gelen sekmeden güvenlik ayarlarını devre dışı yap

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
neden kapatmak istiyosun knaka bendede acık kapanmıyoda ne zararı var kanka

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
he anladım kanka da bende çalışıyo yinede
ben çalıştırmayı bırak dosyayı bilgisayara indiremiyorum bile üç gündür araştırıyorum burdan bazı arkadaşlar da ''AvaverI1980'' çok yardımcı oldular sağolsunlar ama hala çözemedik

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...