Wındows 10 Yüksek CPU Kullanımını Engellemek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Merhaba Bu Konuda Sizlere Windows 10 Bilgisayarlarınızda Yüksek CPU Kullanımını Engellemeyi Göstereceğim. Bu Yöntem Sadece Windows 10'un Getirmiş Olduğu Yüksek CPU'yu Engeller. Herkes İyi Bilir ki Yeni Yeni Özelliklerle Geliştirilen Güncel İşletim Sistemleri Her Zaman Fazlaca CPU Kullanır. Bu Durumu Çeşitli Sistem Ayarlarıyla Düzeltmek Mümkündür. Bizde Bu Konuda Bunun Bir Örneğini Yapacağız.

Bu Göstereceğim Yöntem "REGEDİT" Kayıt Defteri Üzerinden Yapılıyor. "REGEDİT" Windows İşletim Sistemlerinin Bütün Ayarlarının Kaydedildiği Büyün Veritabanıdır. Burada Yapılan Değişiklikler Sistemi Etkilemektedir. Bundan Dolayı Yapılan Her Değişiklikte Dikkatli Olunması Gerekir ve Mümkünse Yedeği Alınmadan Yeni İşlem Yapılmamalıdır.

Hemen Konumuza Dönecek Olursa. "REGEDİT" Kayıt Defterini Açarak İşlemlerimize Başlayalım. "REGEDİT" Kayıt Defterini Açmak İçin BAŞLAT -> ARAMA Bölümüne "REGEDİT" Yazmanız Yeterli Olacaktır. Kayıt Defterini Açtıktan Sonra Sırasıyla Aşadaki Yolu İlerleyin.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\TimeBroker

TimeBroker'e Gelip Sağ Tarafta Bulunan Kayıt Anahtarlarından "START" Olanın Değerini "3" den "4" Yükseltin. Daha Sonra Sistemi Yeniden Başlatın

Son düzenleme:
Isse Kun
Emektar Üye
Ödüller
15
Sosyal
9 HİZMET YILI
Sird bu hatadan dolayi win 7 isletim sistsmi kurdum bilgisayarima :D

Uzman Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Valla Yapyım Ama Engeledimi Engelemedimi Bilmiyom :)

Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Konuya eklersen sevinirim yüksek cpu engellemek değil, runtime broker ve Antimalwear in yüksek bellek kullanımı disable etme komutudur bu. Bunu konuya eklersen iyi olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...