Windows 11 24H2 sürümü çıktı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Dün geç saatlerde UUP dump sitesinden Windows 11 ISO indirip kurmuştum ama ISO 24H2 ve sürümde Insider Preview alakalı bir sürüm çıkmadı acaba public sürüm mü yoksa dev beta veya canary sürümleri falan mı bilmiyorum ama orijinal microsoft sitesinde media creation tool yada iso indir seçeneğine tıkladığımda sadece 23h2 sürümü gözüküyor

Ekran görüntüsü 2024-06-18 122617.png

Ekran görüntüsü 2024-06-18 122635.png

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
bende win11 e gecicem bilgisi olanlar yazsin lutfen

Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
UUP Dump sitesini bilmeyenler için söylüyorum .NET Framework, Visual c++ redistributable vs. uygulamaları entegre edebileceğiniz microsoft store tarafından size sunmuş olduğu uygulamaları içinde bulunan CustomAppslist.txt dosyası tarafından kaldırıp ekleyebildiğiniz kendi bilgisayar özelliklerinize göre driverları ekleyip otomatik kuran (denemedim ama videoları internette bulunmaktadır) program diyebiliriz

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
geliştiricimi olmak gerekiyor indirebilmek için ?

Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
win 11 de olupta win 10 olamayan ve size yarayacak bir durum olmadıkca kullandığınız sistemi bozmayın bence

Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
sistemini bozmaman tavsiyem cok önemli bir gelişimde yoktur

Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Merhabalar , bildiğim kadarıyla henüz genel kullanıma sunulmadı. Sadece test aşamasında. 2024 ün ikinci yarısı gelecek diye söylentiler vardı

Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
geliştiricimi olmak gerekiyor indirebilmek için ?
hayır yüklemek için uup dump sitesinden indiriyorsunuz dosya zip olarak iniyor siz cıkarıp içerisindeki cmd komutunu çalıştırıp yüklüyorsunuz cmd ise indirip iso oluşturup rufus gibi uygulama ile flasha yükleyip formatlıyorsunuz

Merhabalar , bildiğim kadarıyla henüz genel kullanıma sunulmadı. Sadece test aşamasında. 2024 ün ikinci yarısı gelecek diye söylentiler vardı
bende test aşamasında olduğunu biliyorum hatta eylül ekim ay arası tarihlerinde kullanıma açılacağını biliyorum lakin bu sürüm böyle demiyor :D

win 11 kullanışlı bulmuyorum gereksiz
Stabil olarak tabiki windows 10 ve 7 daha iyi ama işte desteğini sonlandırıyorlar işte mesela 7 8.1 sürümleri artık steam lol rockstar games gibi uygulamalar veya platformlar güncelleme desteğini çekti microsoft bile güvenlik ve güncelleme desteğini kesti seneye yani 2025'te windows 10 da maalesef aynı kaderi paylaşacak ama bu olay en az 2028'e kadar sürer uygulamaların desteğini falan çekmek uzun sürer zaten birçok kullanıcı hala windows 10 kullanıyor

Son düzenleme:
Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
hayır yüklemek için uup dump sitesinden indiriyorsunuz dosya zip olarak iniyor siz cıkarıp içerisindeki cmd komutunu çalıştırıp yüklüyorsunuz cmd ise indirip iso oluşturup rufus gibi uygulama ile flasha yükleyip formatlıyorsunuz

bende test aşamasında olduğunu biliyorum hatta eylül ekim ay arası tarihlerinde kullanıma açılacağını biliyorum lakin bu sürüm böyle demiyor :D
sizi tam anlayamadım ama siz şuan zaten Insider Prewiew için olan test sürümünü kullanıyorsunuz.

Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
sistemini bozmaman tavsiyem cok önemli bir gelişimde yoktur
24h2 en kritik güncellemesi yapay zeka copilot bilgisayara entegre olarak değilde microsoft uygulamasına dönüşmesi olmuş onun dışında performans optimizasyon güncellemesi olmuş ve 24h2 güncellemesi windows 11 son güncellemesi olacak diye biliyorum 25h1 yada 25h2 gelmez sanırım

sizi tam anlayamadım ama siz şuan zaten Insider Prewiew için olan test sürümünü kullanıyorsunuz.
hayır benim microsoft hesabım insider preview programına açık değil yada kayıtlıda değilim windows sürümünüde insider sürüm olsaydı eğer sistem hakkında kısmı insider preview sürümü olarak yazması gerekmiyor muydu yoksa ben mi yanılıyorum?

Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
24h2 en kritik güncellemesi yapay zeka copilot bilgisayara entegre olarak değilde microsoft uygulamasına dönüşmesi olmuş onun dışında performans optimizasyon güncellemesi olmuş ve 24h2 güncellemesi windows 11 son güncellemesi olacak diye biliyorum 25h1 yada 25h2 gelmez sanırım

hayır benim microsoft hesabım insider preview programına açık değil yada kayıtlıda değilim windows sürümünüde insider sürüm olsaydı eğer sistem hakkında kısmı insider preview sürümü olarak yazması gerekmiyor muydu yoksa ben mi yanılıyorum?
Ayarlar - Güncelleştirme ve Güvenlik- En altta Windows Insider Programı var. Burayı bir kontrol edebilir misiniz ? Belki farkında olmadan kayıt olmuşsunuzdur

Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Ayarlar - Güncelleştirme ve Güvenlik- En altta Windows Insider Programı var. Burayı bir kontrol edebilir misiniz ? Belki farkında olmadan kayıt olmuşsunuzdur
Ekran görüntüsü 2024-06-20 001707.png

kayıt falan yapmadım hemde tanımlama verilerini kurulum yaparken bile kapatmıştım otomatik falan yapmaya kalkmasin diye düşünmüştüm

Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Ekli dosyayı görüntüle 105237

kayıt falan yapmadım hemde tanımlama verilerini kurulum yaparken bile kapatmıştım otomatik falan yapmaya kalkmasin diye düşünmüştüm
Windows Insider Programına kayıtlı olmadığınız halde test sürümünü kullanıyorsanız, bu durum birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir:

1. Önceden Kayıtlı Olma: Geçmişte Insider Programına kayıtlı olup, sonradan programdan çıkmış olabilirsiniz. Programdan çıktıktan sonra da test sürümleri bir süre kalmaya devam edebilir.
  2. Yanlışlıkla Yükleme: Bilgisayarınıza yanlışlıkla Insider Preview sürümü yüklenmiş olabilir. Bu, işletim sistemi güncellemeleri veya manuel olarak indirilen bir ISO dosyası aracılığıyla olabilir.
  3. Lisans Durumu: Eğer işletim sistemi lisansınız, bir önceki kullanıcının Insider Preview kullanıcısı olması durumunda, bu sürüm size aktarılmış olabilir.

Açıkçası ben de şaşırdım hocam :) Yukarıdaki bilgiler ile alakası olabilir mi ?

Üye
2 HİZMET YILI
ben göremedim public sürüm olduğunu düşünmüyorum

Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Windows Insider Programına kayıtlı olmadığınız halde test sürümünü kullanıyorsanız, bu durum birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir:

1. Önceden Kayıtlı Olma: Geçmişte Insider Programına kayıtlı olup, sonradan programdan çıkmış olabilirsiniz. Programdan çıktıktan sonra da test sürümleri bir süre kalmaya devam edebilir.
  2. Yanlışlıkla Yükleme: Bilgisayarınıza yanlışlıkla Insider Preview sürümü yüklenmiş olabilir. Bu, işletim sistemi güncellemeleri veya manuel olarak indirilen bir ISO dosyası aracılığıyla olabilir.
  3. Lisans Durumu: Eğer işletim sistemi lisansınız, bir önceki kullanıcının Insider Preview kullanıcısı olması durumunda, bu sürüm size aktarılmış olabilir.

Windows 11 26100.863 sürümü 24H2 yalnızca
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
cihazları için kullanılabiliyormuş onun dışında önceden bu microsoft hesabı ile insider kayıt olmadım beta dev canary gibi challenge katılmadı

test sürümü falan değilmiş şuan hala kullanıyorum bu sürüm windows 11 rtm sürümü olarak geçiyor resmi olarak yayınlanmamış ama beta dev canary vs. kayıt olmadan indirip kullanılabiliyor

Uzman Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
win11 10 a göre biraz karışık derli toplu değil 10 gibi belirtmiş olayım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...