Çözüldü Windows 11 Güvenli Önyükleme açılmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Windows 11 Güvenli Önyükleme AÇILMIYOR ARKADAŞLAR BİOS GİRİORUM "Secure Boot" seçeneğinin "ETKİN" Yapıyorum kaydediyorum bilgisayara gelip 'sistem bilgisinden bakıyorum orda kapalı gözüküyor. Daha önce yaptım acıldı ve #VALORANT a giriş Yaptım Oynadım 1 gün önce anakartı güncelledim ondan kaynaklı olabilirmi yada bi cözümü yapan bilen varmı Yardımcı Olurmusunuz

Çözüm
  1. BIOS Güncellemesi: Anakartınızın güncel bir BIOS sürümüne sahip olması önemlidir. BIOS güncellemesi, sorunları çözebilir ve uyumluluk sağlayabilir. Anakart üreticinizin web sitesini ziyaret ederek en son BIOS sürümünü indirip yükleyebilirsiniz.
  2. Secure Boot Ayarlarını Sıfırlayın: BIOS ayarlarında Secure Boot seçeneğini devre dışı bırakın ve kaydedin. Ardından tekrar etkinleştirin ve kaydedin. Bu, ayarların doğru şekilde uygulanmasına yardımcı olabilir.
  3. TPM (Trusted Platform Module) Ayarlarını Kontrol Edin: TPM, Windows 11 için gereklidir. BIOS ayarlarında TPM ayarlarını kontrol edin ve etkinleştirin. TPM'nin doğru şekilde yapılandırıldığından emin olun.
  4. Diğer Ayarları Kontrol Edin: BIOS'ta diğer önemli ayarları kontrol...
Süper Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Güvenli modu açmak için: Shifte basılı tutarak windows tuşundan açılan kısımda yeniden başlat butonuna basın, daha sonra mavi ekran sizi karşılayacak oradan sırası ile;
Sorun Giderme > Başlangıç ayarları > Yeniden Başlat
aadımlarını takip ederek devam edin. Bilgisayar güvenli modda açılmış olacak. Çıkmak için normal bir şekilde yeniden başlatın.

Ultra Üye
Ödüller
12
7 HİZMET YILI
Windows 11 Güvenli Önyükleme AÇILMIYOR ARKADAŞLAR BİOS GİRİORUM "Secure Boot" seçeneğinin "ETKİN" Yapıyorum kaydediyorum bilgisayara gelip 'sistem bilgisinden bakıyorum orda kapalı gözüküyor. Daha önce yaptım acıldı ve #VALORANT a giriş Yaptım Oynadım 1 gün önce anakartı güncelledim ondan kaynaklı olabilirmi yada bi cözümü yapan bilen varmı Yardımcı Olurmusunuz
Tpm yi de acman gerekiyor windows 11 de valo oynamak icin

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
tekrardan dene hata vermiş olabilir ama benden tavsiye win 11 yükeleme gereksiz

Onaylı Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Bilgisayarı kapat. Bilgisayarı açmak için güç düğmesine bastıktan hemen sonra Bilgisayar Kurulum Yardımcı Programı açılana kadar tekrar tekrar f10 tuşuna basın. Ok tuşlarını kullanarak Güvenlik menüsünü seçin, Güvenli Önyükleme Yapılandırması seçeneğini belirleyin ve ardından enter tuşuna basın

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Bios güncellemesi yaptığında güvenlik ayarları sıfırlanır yani baştan ayarlaman gerekli.

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
  1. BIOS Güncellemesi: Anakartınızın güncel bir BIOS sürümüne sahip olması önemlidir. BIOS güncellemesi, sorunları çözebilir ve uyumluluk sağlayabilir. Anakart üreticinizin web sitesini ziyaret ederek en son BIOS sürümünü indirip yükleyebilirsiniz.
  2. Secure Boot Ayarlarını Sıfırlayın: BIOS ayarlarında Secure Boot seçeneğini devre dışı bırakın ve kaydedin. Ardından tekrar etkinleştirin ve kaydedin. Bu, ayarların doğru şekilde uygulanmasına yardımcı olabilir.
  3. TPM (Trusted Platform Module) Ayarlarını Kontrol Edin: TPM, Windows 11 için gereklidir. BIOS ayarlarında TPM ayarlarını kontrol edin ve etkinleştirin. TPM'nin doğru şekilde yapılandırıldığından emin olun.
  4. Diğer Ayarları Kontrol Edin: BIOS'ta diğer önemli ayarları kontrol edin. Örneğin, UEFI/Legacy Boot seçeneğini UEFI olarak ayarlayın. Ayrıca, CSM (Compatibility Support Module) veya Fast Boot gibi diğer ayarların doğru yapılandırıldığından emin olun.
  5. CMOS Sıfırlama: CMOS sıfırlama, BIOS ayarlarını varsayılan değerlere döndürür. Bu, bazen sorunları çözebilir. Anakartınızın kullanım kılavuzunda CMOS sıfırlama işlemiyle ilgili adımları bulabilirsiniz.
  6. Teknik Destek: Yukarıdaki adımları denemenize rağmen sorun devam ediyorsa, anakart üreticinizin veya bilgisayarınızın teknik destek ekibiyle iletişime geçmeniz önerilir. Onlar sorunu daha ayrıntılı bir şekilde inceleyebilir ve size doğru çözümü sağlayabilirler.
Not: BIOS ayarlarını değiştirirken dikkatli olun ve yapacağınız her işlemi dikkatlice takip edin. Yanlış yapılandırma, bilgisayarınızın çalışmasını etkileyebilir.

Çözüm
Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
  1. BIOS/UEFI Ayarlarını Kontrol Etme: Bilgisayarınızın BIOS veya UEFI ayarlarında Güvenli Önyükleme seçeneğinin etkinleştirilmiş olduğundan emin olun. Ayarlar farklı bilgisayarlarda farklılık gösterebilir, ancak genellikle Boot menüsünde veya Security bölümünde bulunur.
  2. Windows Güvenli Modda Başlatma: Güvenli Önyükleme sorunları için Windows'u Güvenli Modda başlatmayı deneyin. Başlat menüsünde "Güç" düğmesine basılı tutarken "Yeniden Başlat" seçeneğini seçin ve sonra "Sorun Gider" -> "Gelişmiş seçenekler" -> "Başlangıç Ayarları" -> "Yeniden Başlat" yolunu izleyerek Güvenli Modu seçin.
  3. Güncelleştirmeleri Kontrol Etme: Windows ve sürücü güncellemelerini kontrol edin ve eksik olanları yükleyin. Güncellemeler, bazı sorunları çözmeye yardımcı olabilir.
  4. Bilgisayarı Tarama: Kötü amaçlı yazılımların varlığını tespit etmek için güvenilir bir antivirüs programıyla bilgisayarınızı tarayın.
  5. Donanım Sorunlarını Kontrol Etme: Güvenli Önyükleme sorunları, donanım bileşenlerindeki sorunlardan kaynaklanabilir. Bellek modüllerini ve sabit sürücüyü kontrol edin, bağlantıları tekrar takın veya donanımı değiştirin.
  6. Windows 11'ı Onarın veya Yeniden Yükleme: Sorun çözülmezse, Windows 11'i onarmayı veya yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bu işlemi yapmadan önce verilerinizi yedeklemeniz önemlidir.

Bunları deneyebilirsin kral, Windows 11'i yeniden yükleyince çözülmüştü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...