Windows 11 vs Windows 10

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Windows 11 ve Windows 10 arasındaki tercih, kullanım amacınıza ve kişisel tercihinize bağlıdır.

Windows 11, daha modern bir arayüz ve geliştirilmiş performans özellikleri sunar. Ayrıca, DirectX 12 Ultimate desteği sayesinde daha yüksek performanslı oyunlar için daha iyi bir seçenek olabilir. Ancak, bazı eski donanımlar ve uygulamalar Windows 11 ile uyumlu olmayabilir.

Windows 10, daha geniş bir donanım ve yazılım yelpazesi desteği sunar. Ayrıca, Windows 10 S modu gibi özellikler, cihazınızı daha güvenli hale getirmenize yardımcı olabilir. Ayrıca, Windows 10'un daha uzun bir destek süresi olması da avantajlıdır.

Bu nedenle, hangi işletim sisteminin sizin için en uygun olduğuna karar vermek için öncelikle kullanım amacınızı ve ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmanız gerekir. Eğer yeni bir cihaz satın alacaksanız, cihazınızın özelliklerini de göz önünde bulundurmanız önemlidir. Özetle, her iki işletim sistemi de farklı avantajlar ve dezavantajlar sunar, bu nedenle sizin için en uygun olanı seçmek kişisel bir tercihtir.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Windows 11 is worth the update for most people. It comes with a wide range of new features, performance improvements, and design changes. As the latest Windows OS, it usually gets more attention than Windows 10, too. There's not too much risk in upgrading to Windows 11, either.

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
net windows 11 gerek özellikler gerekse düzeltilen hatalar windows 11i öne geçiriyor

Uzman Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
  1. Arayüz ve Tasarım:
    • Windows 11: Windows 11, Windows 10'dan daha modern ve estetik bir arayüze sahiptir. Daha yuvarlatılmış kenarlar, görsel iyileştirmeler ve gölgelerle daha şık bir görünüme sahiptir.
    • Windows 10: Windows 10, Windows 8'de başlayan Modern UI'ya geçiş yaparak daha kullanıcı dostu bir arayüze sahip olmuştur, ancak Windows 11 kadar görsel değişiklikler içermez.
  2. Sistem Gereksinimleri:
    • Windows 11: Windows 11, daha yeni donanım özelliklerine ihtiyaç duyabilir ve eski donanımlarda çalışmayabilir. TPM 2.0 çipi, Secure Boot, ve önceden belirlenmiş minimum CPU, RAM ve depolama gereksinimleri gibi bazı yeni sistem gereksinimleri bulunmaktadır.
    • Windows 10: Windows 10, daha eski donanımlarda da çalışabilir ve daha düşük sistem gereksinimlerine sahiptir.
  3. Performans:
    • Windows 11: Windows 11, Windows 10'dan daha hafif olabilir ve daha iyi performans sunabilir, ancak bu, donanım ve sürücü uyumluluğuna bağlı olarak değişebilir.
    • Windows 10: Windows 10, geniş bir donanım ve sürücü desteği ile oldukça stabil ve iyi performans sunan bir işletim sistemidir.
  4. Oyun ve DirectX 12 Ultimate:
    • Windows 11: Windows 11, DirectX 12 Ultimate desteği ve daha iyi oyun performansı sunacak olan yeni bir WDDM (Windows Ekran Sürücü Modeli) 3.0 sürümü ile geliyor.
    • Windows 10: Windows 10 da DirectX 12 desteğine sahip ve oyun performansı açısından iyi sonuçlar veriyor. Ancak Windows 11'deki kadar yenilikçi ve en son DirectX sürümlerine özel optimize edilmiş özelliklere sahip değil.
  5. Uygulama ve Mağaza:
    • Windows 11: Windows 11, Microsoft Store'da daha fazla uygulama çeşitliliğine ve daha iyi mağaza deneyimine sahip olacağını vaat ediyor.
    • Windows 10: Windows 10'da da Microsoft Store mevcuttur, ancak Windows 11'deki kadar gelişmiş ve zengin bir içerik kataloğuna sahip değildir.
Sonuç olarak, Windows 11 ve Windows 10, farklı arayüz ve özelliklere sahip olsa da her ikisi de güvenilir ve işletim sistemleri olarak kullanılabilir. Yeni özelliklere ve tasarım değişikliklerine önem veriyorsanız, Windows 11'e geçmek düşünebilirsiniz. Ancak mevcut donanımınızın Windows 11 gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını kontrol etmek önemlidir. Windows 10'u kullanmaya devam etmek de stabil bir seçenek olabilir, özellikle eski donanımlarla uyumluluğu ve geniş uygulama desteği nedeniyle.

Banlı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Windows 11'de aşırı gereksiz özellikler var ve buda karışıklık yapıyor.

Uzman Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Windows 11 henüz oturan bir sistem olmadığı için win 10 diyeceğim ve önümüzdeki 2 sene daha kullanacsğız gibi de duruyor . Win 11 , win 10'un makyajlı hali daha fazla görsel efekt eklemişler fps düşmeside olası

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
İşlemcin yeni nesil ise 11 ama değilse 10 daha iyi çalışacaktır

Üye
2 HİZMET YILI
bence 10 daha iyi 11 görüntüsü güzel olsada o kadar performanslı değil 11 kullanıyorum en kısa zamanda 10 a dönüş yapacağım.

Ultra Üye
Ödüller
5
Sosyal
4 HİZMET YILI
Eğer hile kullanıyorsun Windows 10 da kalmalısın. Hilelerin bazıları Windows 11 desteklemiyor.
Perfonmans açısından 10 ile 11 arasında herhangi bir fark göremedim. Millet 10 daha iyi falan diyor ama ben problem yaşamadım.
Windows 11'in kullanılışını ve görüntüsünü daha çok beğendim. Mesela 3 tane not defteri açınca Google'de sekme açmışsın gibi gözüküyor. Windows 10 da ise tek tek 3 tane gözüküyor.

Uzman Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
i think win 11 will be good for gen 10 and up

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
windows 10 a geçme kararı aldım. en çok bu öneriliyor.

Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Stabilite ve performans için tabiki de Windows 10

☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
win 10 un game versiyonları var 22h2 22h1 filan seçebiliyorsun bence en güzeli o gereksiz olan şeylerden kısmışlar hesap makinesidir paint filan eski

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...