Süper Üye
Selamlar arkadaşlar. Bildiğiniz üzere bazı hileler
1809 - 1909 ve arası çalışmaktadır. Bunu yapamayan arkadaşların olduğunu gördüm.
Bu konuda Windows'un eski sürümünü nasıl yükleyeceğinizi detaylı bir şekilde göstermeye çalışacağım.

Verdiğim sitede öncelikle yüklemek istediğiniz Windows sürümünü seçmeniz gerekmektedir.
1809 - 1909 ve arası çalışmaktadır. Bunu yapamayan arkadaşların olduğunu gördüm.
Bu konuda Windows'un eski sürümünü nasıl yükleyeceğinizi detaylı bir şekilde göstermeye çalışacağım.
Verdiğim sitede öncelikle yüklemek istediğiniz Windows sürümünü seçmeniz gerekmektedir.
Bağlantıları görmek için lütfen
Giriş Yap
Türü seçin kısmından Windows (Final)'i seçin:
Ondan sonra yüklemek istediğiniz versiyonu seçin:
Seçtikten sonra "Sürüm" kısmından Windows 10'u seçin:
Windows dilini seçin:
Ardından İstediğiniz mimariyi seçin:
Sonrasında iso dosyasını indirin:
Şimdi Gelelim Rufus'a
İso dosyası indirme işlemi bittikten sonra Rufus programını yükleyip açıyoruz. (
Rufus programını açtıktan sonra elinizde en az 8GB bir USB Flash Bellek olması lazım.
Programı açtıktan sonra belleğiniz takılı ise direkt seçecektir.
Seç kısmından iso dosyanızı seçin. Seçtikten sonra otomatik olarak ayarlayacaktır. Ama eğer bilgisayarınız
eski bir bios sürümüne sahipse Disk Bölümü Düzeninden MBR olması lazım.
Bilgisayarınız UEFI ise Disk Bölümü Düzeni GPT olmalıdır:
Peki benim bilgisayarım UEFI nerden anlarım diyorsanız bilgisayarınızda 4.nesil ve üstü bir işlemci var ise o UEFI'dir. Her neyse size uygun seçenekleri seçtikten sonra en alt kısımda başlat olacaktır ona bastığınızda bir uyarı verecektir evet deyip işlemin bitmesini bekleyin, bittikten sonra USB Flash Belleğiniz hazır olacaktır.
İso dosyası indirme işlemi bittikten sonra Rufus programını yükleyip açıyoruz. (
Bağlantıları görmek için lütfen
Giriş Yap
)Rufus programını açtıktan sonra elinizde en az 8GB bir USB Flash Bellek olması lazım.
Programı açtıktan sonra belleğiniz takılı ise direkt seçecektir.
Seç kısmından iso dosyanızı seçin. Seçtikten sonra otomatik olarak ayarlayacaktır. Ama eğer bilgisayarınız
eski bir bios sürümüne sahipse Disk Bölümü Düzeninden MBR olması lazım.
Bilgisayarınız UEFI ise Disk Bölümü Düzeni GPT olmalıdır:
Peki benim bilgisayarım UEFI nerden anlarım diyorsanız bilgisayarınızda 4.nesil ve üstü bir işlemci var ise o UEFI'dir. Her neyse size uygun seçenekleri seçtikten sonra en alt kısımda başlat olacaktır ona bastığınızda bir uyarı verecektir evet deyip işlemin bitmesini bekleyin, bittikten sonra USB Flash Belleğiniz hazır olacaktır.