Onaylı Üye
1920x1080 çözünürlüğüm var ama ben 4k veya 5k wallpaper koysam bir şey olur mu? Sistem fazla yer mi? FPS düşürür mü?
Moderatörün son düzenlenenleri:
Arkadaşın dediği gibi düz siyah tavsiye ederim , oyun dışı boşta iken koyabilirsin
Düz siyah ile mevcut çözünürlüğünde bir wallpaper koysan aynı mantık. @canercagris siz bu bilgiye nasıl ulaştınız ve fazla fps kaybı yaşarmıyım?FPS düşüşü yaşayabilirsin ve ya bilgisayarda yavaşlama görebilirsin. önerim düz siyah ekran kullanman şahsen.
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop
fps düşüyor mu veya windows un donuyor mu?daha güzel duruyor ben 4 k koyuyorum 1080p çözünürlüğe
Alakasiz. Bunun olmasi icin 20 yillik bir sistem kullanmasi fln gerekir. 20 yillik sistemde zaten mimari geregi Windows 10 uzerinde calistiralamaz.FPS düşüşü yaşayabilirsin ve ya bilgisayarda yavaşlama görebilirsin. önerim düz siyah ekran kullanman şahsen.
Teşekkür ederim. Yeni bir pc almıiştım bunu deneyeceğim. Eğer wallpaper bulabileceğim bir site biliyorsan onu da paylaşırsan sevinirimHicbir sey olmaz. Hatta size bir bilmediginiz fun fact vereyim regedit uzerinden;
Dizinine girip JPEGImportQuality isimli DWORD32 olusturup degerini 100 yaparsaniz masaustu arkaplan resminiz tam kalitede gorunur.Kod:HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop
Windows bunu gecerli guvenlik ve kasmama sorunlari icin aldigi fotografi default olarak %60 kalitede kullandirtir.
Wallpaper Engine arkaplanda çalışarak FPS düşürür ama öyle çok fazla düşürmez. Yüksekte 45-50 FPS'de oynadığı oyun 33-34 FPS'ye düşecektir. onun haricinde düz kullanacaksanız eğer araştırarak sonucuna varabilirsiniz.Alakasiz. Bunun olmasi icin 20 yillik bir sistem kullanmasi fln gerekir. 20 yillik sistemde zaten mimari geregi Windows 10 uzerinde calistiralamaz.
Wallpaper engine ne alaka bahsi bile gecmiyor ki kounda ben 3. parti yazilimdan bahsetmiyorum ki arka plana 4K fotograf koymaktan bahsediyorum hocamWallpaper Engine arkaplanda çalışarak FPS düşürür ama öyle çok fazla düşürmez. Yüksekte 45-50 FPS'de oynadığı oyun 33-34 FPS'ye düşecektir. onun haricinde düz kullanacaksanız eğer araştırarak sonucuna varabilirsiniz.
Teşekkür ederim 4k veya 5k lık wallpaper kullanmama gerek kalmadı artık daha kaliteliHicbir sey olmaz. Hatta size bir bilmediginiz fun fact vereyim regedit uzerinden;
Dizinine girip JPEGImportQuality isimli DWORD32 olusturup degerini 100 yaparsaniz masaustu arkaplan resminiz tam kalitede gorunur.Kod:HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop
Windows bunu gecerli guvenlik ve kasmama sorunlari icin aldigi fotografi default olarak %60 kalitede kullandirtir.
Wallpaper dediğinizde benim aklıma o geldi fakat arka plan fotoğrafı bilgisayarı yavaşlatıyor bu bilgi yanlış değildir. alt tab hızınız falan değişiyor araştırmanızı öneririm.Wallpaper engine ne alaka bahsi bile gecmiyor ki kounda ben 3. parti yazilimdan bahsetmiyorum ki arka plana 4K fotograf koymaktan bahsediyorum hocam
Hocam kaynak atabilir misiniz bu bilgiyi teyit edip gercekten bilgi hazneme katmak isterim. ITU Bilgisayar muhendisligi 2. sinifim bunu konu hakkinda ben oyle dusunmuyorum hic duymamistim sahsen. Yazilimcilar ise sizin argumaninizin aksini soyluyorlar. 2000 yili sonrasi hicbir sistemde etmen olmaz yaziyor.Wallpaper dediğinizde benim aklıma o geldi fakat arka plan fotoğrafı bilgisayarı yavaşlatıyor bu bilgi yanlış değildir. alt tab hızınız falan değişiyor araştırmanızı öneririm.
Hocam fazla fps düşürmez 5-6 fps civarı bi düşüş yaşarsınız en fazla1920x1080 çözünürlüğüm var ama ben 4k veya 5k wallpaper koysam bir şey olur mu sistem fazla yer mi fps düşürür mü?