Windows arkaplanına yüksek çözünürlüklü wallpaper koymak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
1920x1080 çözünürlüğüm var ama ben 4k veya 5k wallpaper koysam bir şey olur mu? Sistem fazla yer mi? FPS düşürür mü?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Çok da bir şey değişmez sadece koydun resim daha güzel gözükür 🥱 (NETLİK)

Moderatörün son düzenlenenleri:
its not fair i found love
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
FPS düşüşü yaşayabilirsin ve ya bilgisayarda yavaşlama görebilirsin. önerim düz siyah ekran kullanman şahsen.

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Arkadaşın dediği gibi düz siyah tavsiye ederim , oyun dışı boşta iken koyabilirsin

Seçkin Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
daha güzel duruyor ben 4 k koyuyorum 1080p çözünürlüğe

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
天使
Süper Üye
Ödüller
3
Sosyal
4 HİZMET YILI
Hicbir sey olmaz. Hatta size bir bilmediginiz fun fact vereyim regedit uzerinden;
Kod:
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop
Dizinine girip JPEGImportQuality isimli DWORD32 olusturup degerini 100 yaparsaniz masaustu arkaplan resminiz tam kalitede gorunur.
Windows bunu gecerli guvenlik ve kasmama sorunlari icin aldigi fotografi default olarak %60 kalitede kullandirtir.

天使
Süper Üye
Ödüller
3
Sosyal
4 HİZMET YILI
FPS düşüşü yaşayabilirsin ve ya bilgisayarda yavaşlama görebilirsin. önerim düz siyah ekran kullanman şahsen.
Alakasiz. Bunun olmasi icin 20 yillik bir sistem kullanmasi fln gerekir. 20 yillik sistemde zaten mimari geregi Windows 10 uzerinde calistiralamaz.

『S』『A』『I』『N』『T』
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Hicbir sey olmaz. Hatta size bir bilmediginiz fun fact vereyim regedit uzerinden;
Kod:
Dizinine girip JPEGImportQuality isimli DWORD32 olusturup degerini 100 yaparsaniz masaustu arkaplan resminiz tam kalitede gorunur.
Windows bunu gecerli guvenlik ve kasmama sorunlari icin aldigi fotografi default olarak %60 kalitede kullandirtir.
Teşekkür ederim. Yeni bir pc almıiştım bunu deneyeceğim. Eğer wallpaper bulabileceğim bir site biliyorsan onu da paylaşırsan sevinirim

Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Alakasiz. Bunun olmasi icin 20 yillik bir sistem kullanmasi fln gerekir. 20 yillik sistemde zaten mimari geregi Windows 10 uzerinde calistiralamaz.
Wallpaper Engine arkaplanda çalışarak FPS düşürür ama öyle çok fazla düşürmez. Yüksekte 45-50 FPS'de oynadığı oyun 33-34 FPS'ye düşecektir. onun haricinde düz kullanacaksanız eğer araştırarak sonucuna varabilirsiniz.

天使
Süper Üye
Ödüller
3
Sosyal
4 HİZMET YILI
Wallpaper Engine arkaplanda çalışarak FPS düşürür ama öyle çok fazla düşürmez. Yüksekte 45-50 FPS'de oynadığı oyun 33-34 FPS'ye düşecektir. onun haricinde düz kullanacaksanız eğer araştırarak sonucuna varabilirsiniz.
Wallpaper engine ne alaka bahsi bile gecmiyor ki kounda ben 3. parti yazilimdan bahsetmiyorum ki arka plana 4K fotograf koymaktan bahsediyorum hocam

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Kod:
Teşekkür ederim 4k veya 5k lık wallpaper kullanmama gerek kalmadı artık daha kaliteli

Sen benim geceme ışık yayan yıldız gibisin
Süper Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
kardeşim bilgisayarın iyisi yapabilirisin bir şey olmaz ama bilgisayarın eski ise Fps düşüşü yaşarsın

Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Wallpaper engine ne alaka bahsi bile gecmiyor ki kounda ben 3. parti yazilimdan bahsetmiyorum ki arka plana 4K fotograf koymaktan bahsediyorum hocam
Wallpaper dediğinizde benim aklıma o geldi fakat arka plan fotoğrafı bilgisayarı yavaşlatıyor bu bilgi yanlış değildir. alt tab hızınız falan değişiyor araştırmanızı öneririm.

天使
Süper Üye
Ödüller
3
Sosyal
4 HİZMET YILI
Wallpaper dediğinizde benim aklıma o geldi fakat arka plan fotoğrafı bilgisayarı yavaşlatıyor bu bilgi yanlış değildir. alt tab hızınız falan değişiyor araştırmanızı öneririm.
Hocam kaynak atabilir misiniz bu bilgiyi teyit edip gercekten bilgi hazneme katmak isterim. ITU Bilgisayar muhendisligi 2. sinifim bunu konu hakkinda ben oyle dusunmuyorum hic duymamistim sahsen. Yazilimcilar ise sizin argumaninizin aksini soyluyorlar. 2000 yili sonrasi hicbir sistemde etmen olmaz yaziyor.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Lol Script Kullanıcısı xD
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
dostum sistem performansına hiçbir etkisi olmaz sadece güzel gözükür çözünürlük yüksek olduğu için net bir görüntü sunar

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Bir şey değişmiyor diye biliyorum. Sonuçta senin ekranın verdiği max çözünürlük belli. 4K olarak görmezsin o arka planı

Onaylı Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
düz siyah renk alt tab hızını artırır ve fpsini artırır ama yüksek kalite koyarsan sıkıntı yaşayabilirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...