Çözüldü Windows mikrofon sesinin az gitme sorunu çözümü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tr1p
Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Hepinize merhaba arkadaşlar benim bir sorunum vardı mikrofonum bozuk olmamasına ramen sesim aşırı derece az gidiyordu fakat bu problemi bugün çözdüm ve paylaşmak istedim.

Adım 1 : Hoparlör kısmına gelin sağ tık yapın ve ses ayarlarını aç kısmına basın.

1639317925242.png

Adım 2 : Giriş kısmını bulun ve mikrofonunuzu seçin (default olarak olan mikrofon doğru seçenek olabilir.). Cihaz ozellikleri kismina basin.

1639318160979.png

Adim 3 : Burada bulunan Ses düzeyi kısmını 100'e çekin ve işlem tamam :)

1639318185296.png

Onaylı Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Hepinize merhaba arkadaşlar benim bir sorunum vardı mikrofonum bozuk olmamasına ramen sesim aşırı derece az gidiyordu fakat bu problemi bugün çözdüm ve paylaşmak istedim.

Adım 1 : Hoparlör kısmına gelin sağ tık yapın ve ses ayarlarını aç kısmına basın.

Ekli dosyayı görüntüle 70524

Adım 2 : Giriş kısmını bulun ve mikrofonunuzu seçin (default olarak olan mikrofon doğru seçenek olabilir.). Cihaz ozellikleri kismina basin.

Ekli dosyayı görüntüle 70528

Adim 3 : Burada bulunan Ses düzeyi kısmını 100'e çekin ve işlem tamam :)

Ekli dosyayı görüntüle 70529
windows 11 de olmuyor malesef

Önce insan olalım
Süper Üye
Ödüller
8
Sosyal
8 HİZMET YILI
Verdiğin bilgi ve emeğin için çok teşekkür ederim iyi çalışmalar

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
eline saglık hocam forumda bundan sıakyetcı arkadaslar vardı sorunları vardı umarım gorurlerde duzeltırler

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Windows 11 de halledemedim malesef bilen birisi el atabilir mi
Realtek hd audio yöneticisine girip mikrofon kısmındaki ses düzeyini yükseltin. Eğer realtek hd audio yoksa ses simgesine sağ tıklayıp ses efektleri kısmına girin. Oradan kayıt bölümünü seçip mikrofona çift tıkkayın. Düzey bölümünden 95 e çıkarıp ses basını +10 db yapın düzelecektir.

Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Realtek hd audio yöneticisine girip mikrofon kısmındaki ses düzeyini yükseltin. Eğer realtek hd audio yoksa ses simgesine sağ tıklayıp ses efektleri kısmına girin. Oradan kayıt bölümünü seçip mikrofona çift tıkkayın. Düzey bölümünden 95 e çıkarıp ses basını +10 db yapın düzelecektir.
Sesi yukseltince cızırtı olmaya başlıyor bianda onu nasil düzeltebilirim bir fikrin varmidir

Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Eğer cızırtı veya dip ses alıyorsanız mikrofon basını 0 a düşürüp deneyin kesilecektir tahminimce.
Şöyle oluyor sesi fule alsam bile bası kısınca ses az gidiyor bası arttırınca cızırtı olmaya başlıyor çözümü varmıdır yoksa en iyisi yeni bir kulaklık mi almalıyım

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Şöyle oluyor sesi fule alsam bile bası kısınca ses az gidiyor bası arttırınca cızırtı olmaya başlıyor çözümü varmıdır yoksa en iyisi yeni bir kulaklık mi almalıyım
O zaman mikrofonunuzla alakalı bir sorun olabilir. Orada dinle seçeneğide var ayarları oynayarak en güzel sesi bulmaya çalışın

Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
O zaman mikrofonunuzla alakalı bir sorun olabilir. Orada dinle seçeneğide var ayarları oynayarak en güzel sesi bulmaya çalışın
Hocam sorun büyük ihtimalle benim kulaklığın kalitesizliğinden yardımınız için teşekkür ederim deneyeceğim
Post automatically merged:

Hocam sorun büyük ihtimalle benim kulaklığın kalitesizliğinden yardımınız için teşekkür ederim deneyeceğim

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Post automatically merged:

Rica ederim. Farklı çözüm yolları için youtube üzerin de videolar izleyebilirsiniz. İyi forumlar

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
onun alternatifi olarak direk ses simgesine sağ tıklayıp ses efekti diyin ve açılan ekranda kayıt sekmesinde microfona çift tıklayın ve düzeyler kısmından microfon seviyesini 100 e çekin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...