Yağ yakımı için ne yapılmalı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Herkes Bir Gün Ölecek
Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Spor yapıyorum ama yağ oranım fazla. Yağ oranımı düşürmek için koşu yapıyorum, terliyorum ama istediğim kaloriyi bir türlü yakamıyorum.
Yağ yakmak için bir tavsiye verebilir misiniz?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Seçkin Üye
2 HİZMET YILI
Biraz ilginç gelecek ama ben kilo vermek için whey protein kullanıyorum. Sabah kahvaltı yapmaktansa 1 ölçeği 1 bardak süt ile karıştırıp içiyorum 120 kalori almış oluyorum. 120 kaloriyi 24 gram protein, 1.8 gram yağ 1.4 mg b6 vitamini şeklinde almış olduğum için sorun yaşamıyorum. Akşama kadar başka bir şey yemiyorum ki canım çekmiyor zaten akşam normal yemek yiyorum yemeğe abanmadan. Bu sayede günlük 700-800 kalori kadar alıyorum fazlası kilo olarak gidiyor

Uzman Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Kalori açığı oluşturup günde 30 dakika kardiyo yapmanı öneririm. Beslenme olarak kahvaltıda proteini yüksek tut yediklerini mutlaka tart.

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Protein kullanmayın beyler illaki doğal bir yolu vardır bence yağ yakmanın sağlığınıza zararlı bence

Seçkin Üye
Ödüller
1
Sosyal
2 HİZMET YILI
düzenli bir şekilde devam edip şekeri 0 a indirirsen verirsin şeker alında vücut yağ yakmak yerine şekeri anca eritiyor birde diyetisyene başvurman daha doğru olur aldığın besinle harcadığın değerleri eşitlemen lazım

Uzman Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
hocam benimde aynı sorunum vardı 103 kıloydum boyum 1.77 şuan 83 kiloyum bende yakamıyordum yağ yakmak için suya katılan ilaçlar var tavsiye pek etmiyorum doktor kullanımı haricinde ama vücudunda bir sıkıntı yoksa alerjin vs. kullanabilirsin

Uzman Üye
2 HİZMET YILI
kanka yok şu hareketi yap bu hareketi yap diyenlere aldırma makro hesaplaman lazım bdw ölcen siteler var gir oradan alman gereken kaloriyi öğren bi tane hassas çöz kendine hesaplı ye günlük 300 kalori açığı oluşturman en yararlısı olur

Çik çik CİCİK
Seçkin Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Dostum kalori açığı oluşturup spor yapmalısın yağ yakımı için vücüdüna alıcağın yağlarında sağlıklı ve kolay sindirilen yakılan yağlar olmalı bu yağlar badem gibi kuru yemişlerden alına bilir

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
herşeyi unut kafanı karıştırma, yapman gereken alman gereken kaloriyi güvenilir bir websitesinden ölçüp alman gereken kalorinin 200 300 altını almak ve bu kaloriyide protein yağ karbonhidrat 3lüsüne dikkat ederek almak

Uzman Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Protein tüketimi artacak karbonhidrat azalacak başka yol yok

Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
kardiyo ve düzenli beslenme yap yakımını hızlandırır

Uzman Üye
Ödüller
5
Sosyal
5 HİZMET YILI
Aralıklı oruç Yöntemi kullanabilirsin. acıkınca yoğurt içine hurma elma doğrayıp yersen baya tok tutuyor ekmek falan kesmen gerekir çok da işer yarar

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
ben onu bunu bilmem arkadaş kesinlikle koşu en bombası

Seçkin Üye
Ödüller
7
Sosyal
6 HİZMET YILI
Yağ yakmak için sadece koşu yapmak yeterli olmayabilir. Yağ yakımını artırmak ve istediğiniz sonuçlara ulaşmak için beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirmeniz ve antrenman programınızı çeşitlendirmeniz gerekebilir. İşte yağ yakımını artırmak için bazı tavsiyeler:

1. Dengeli Beslenme: Yağ yakımı için beslenme çok önemlidir. Daha fazla yağ yakmak için dengeli bir diyet benimsemelisiniz. Protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağlardan oluşan bir beslenme planı, metabolizmanızı hızlandırabilir ve yağ yakımını destekleyebilir.
  2. Daha Fazla Egzersiz: Sadece koşu yapmak yerine, antrenman programınızı çeşitlendirin. Kuvvet antrenmanları, vücut ağırlığı egzersizleri veya yüksek yoğunluklu interval antrenmanları (HIIT) gibi farklı egzersizler yağ yakımını artırabilir.
  3. Kardiyo Egzersizleri: Koşunun yanı sıra diğer kardiyo egzersizlerini de ekleyin. Bisiklet sürmek, yüzme, merdiven çıkmak gibi aktiviteler de yağ yakımını destekleyebilir.
  4. Yüksek Yoğunluklu Interval Antrenmanları (HIIT): HIIT antrenmanları, kısa sürelerde yüksek yoğunluklu egzersizlerle interval yapılarak yağ yakımını artırabilir.
  5. Düzenli Uyku: Yeterli ve kaliteli uyku almak, hormonal dengenizi düzenler ve yağ yakımını destekler. Günde 7-9 saat uyumaya özen gösterin.
  6. Su İçimi: Vücudunuzun iyi hidrate olması, metabolizmanızın düzgün çalışmasına ve yağ yakımının artmasına yardımcı olabilir. Gün boyunca yeterli miktarda su içmeye özen gösterin.
  7. Stres Yönetimi: Stres, kortizol seviyelerinin artmasına ve yağ depolanmasına neden olabilir. Stres yönetimi teknikleri kullanarak stres seviyenizi azaltın, böylece yağ yakımınızı artırabilirsiniz.
  8. Kalori Dengelemesi: Yağ yakmak için, aldığınız kalori miktarını harcadığınız kalori miktarından daha az yapmalısınız. Bunun için kalori açığını sağlayacak bir beslenme planı hazırlayabilirsiniz.
Unutmayın ki yağ yakma süreci sabır ve düzenli çaba gerektirir. Hızlı sonuçlar beklemek yerine sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam tarzı benimsemeye odaklanın. Eğer daha hızlı sonuç almak için profesyonel bir antrenör veya beslenme uzmanından destek alabilirsiniz.

Herkes Bir Gün Ölecek
Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
kanka yok şu hareketi yap bu hareketi yap diyenlere aldırma makro hesaplaman lazım bdw ölcen siteler var gir oradan alman gereken kaloriyi öğren bi tane hassas çöz kendine hesaplı ye günlük 300 kalori açığı oluşturman en yararlısı olur
daha çok düzensiz beslenirim düzensizden kastım hiç yememe ya da normalden çok az yeme gibi onun için deneyim lazım herhalde az buçuk

Yağ yakmak için sadece koşu yapmak yeterli olmayabilir. Yağ yakımını artırmak ve istediğiniz sonuçlara ulaşmak için beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirmeniz ve antrenman programınızı çeşitlendirmeniz gerekebilir. İşte yağ yakımını artırmak için bazı tavsiyeler:

1. Dengeli Beslenme: Yağ yakımı için beslenme çok önemlidir. Daha fazla yağ yakmak için dengeli bir diyet benimsemelisiniz. Protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağlardan oluşan bir beslenme planı, metabolizmanızı hızlandırabilir ve yağ yakımını destekleyebilir.
  2. Daha Fazla Egzersiz: Sadece koşu yapmak yerine, antrenman programınızı çeşitlendirin. Kuvvet antrenmanları, vücut ağırlığı egzersizleri veya yüksek yoğunluklu interval antrenmanları (HIIT) gibi farklı egzersizler yağ yakımını artırabilir.
  3. Kardiyo Egzersizleri: Koşunun yanı sıra diğer kardiyo egzersizlerini de ekleyin. Bisiklet sürmek, yüzme, merdiven çıkmak gibi aktiviteler de yağ yakımını destekleyebilir.
  4. Yüksek Yoğunluklu Interval Antrenmanları (HIIT): HIIT antrenmanları, kısa sürelerde yüksek yoğunluklu egzersizlerle interval yapılarak yağ yakımını artırabilir.
  5. Düzenli Uyku: Yeterli ve kaliteli uyku almak, hormonal dengenizi düzenler ve yağ yakımını destekler. Günde 7-9 saat uyumaya özen gösterin.
  6. Su İçimi: Vücudunuzun iyi hidrate olması, metabolizmanızın düzgün çalışmasına ve yağ yakımının artmasına yardımcı olabilir. Gün boyunca yeterli miktarda su içmeye özen gösterin.
  7. Stres Yönetimi: Stres, kortizol seviyelerinin artmasına ve yağ depolanmasına neden olabilir. Stres yönetimi teknikleri kullanarak stres seviyenizi azaltın, böylece yağ yakımınızı artırabilirsiniz.
  8. Kalori Dengelemesi: Yağ yakmak için, aldığınız kalori miktarını harcadığınız kalori miktarından daha az yapmalısınız. Bunun için kalori açığını sağlayacak bir beslenme planı hazırlayabilirsiniz.
Unutmayın ki yağ yakma süreci sabır ve düzenli çaba gerektirir. Hızlı sonuçlar beklemek yerine sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam tarzı benimsemeye odaklanın. Eğer daha hızlı sonuç almak için profesyonel bir antrenör veya beslenme uzmanından destek alabilirsiniz.
1. yok 5.yok 6.bağzen 8.yok bunlar olsa müq

Aralıklı oruç Yöntemi kullanabilirsin. acıkınca yoğurt içine hurma elma doğrayıp yersen baya tok tutuyor ekmek falan kesmen gerekir çok da işer yarar
bende oruç kullanıyorum ama su orucu genelde o da arada dayandığım kadar gidiyo

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Kalori açığı ve cardio yağlarından kurtulabilirsin.

Uzman Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
su orucu ile zorlama sonunda daha çok yersin abur cubur ve ekmeği kes yavaş yavaş verirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...