Yazılım mühendisi olmak isteyen birisi nasıl yol izlemeli?

Seçkin Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Bence ingilizce Ogredinkten Sorna Kendini Wep den Gelistire Bilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Öncelikle ingilizceni bayağı bir geliştirmen gerekiyor. bu da videodan derslerde çok katkı sağlamıyor. Yüz yüze konuşma kesinlikle gerekiyor

Uzman Üye
Ödüller
8
Sosyal
10 HİZMET YILI
bana da biri eğitici bi video önerebilir mi

100 ÖNERİ
Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Yazılım mühendisi olmak isteyen birisi olarak atmanız gereken adımları ve öğrenmeniz gerekenleri aşağıda sıraladım:

1. Temel Bilgisayar Bilimi Bilgisi: Yazılım mühendisliği temelde bilgisayar bilimine dayanır. Bu nedenle, algoritma ve veri yapıları gibi temel kavramları öğrenmek önemlidir. Bunun için üniversitelerin veya çevrimiçi platformların sağladığı bilgisayar bilimi derslerinden faydalanabilirsiniz.
  2. Programlama Dilleri: C++ ve Assembly gibi diller hile yazımı için kullanışlı olabilir, ancak yazılım mühendisliği için daha geniş bir dil yelpazesi öğrenmek önemlidir. Özellikle popüler dillerden birkaçına hakim olmak iş bulma şansınızı artırabilir. Örneğin, Python, Java, C# gibi dilleri öğrenmek, geniş bir iş olanaklarına sahip olmanıza yardımcı olabilir.
  3. Yazılım Geliştirme Araçları: Yazılım geliştirme sürecinde kullanılan araçları ve teknolojileri öğrenmek de önemlidir. Versiyon kontrol sistemleri (Git gibi), entegre geliştirme ortamları (IDE'ler), test araçları ve depolama teknolojileri gibi konulara hakim olmak, profesyonel bir yazılım mühendisi olarak başarınızı artırabilir.
  4. Proje Deneyimi: Gerçek dünya projelerinde deneyim kazanmak da kritiktir. Bu projeler, GitHub gibi platformlarda açık kaynaklı projelere katılarak veya kendi projelerinizi başlatarak elde edilebilir. Bu deneyimler, CV'nizi güçlendirecek ve iş arama sürecinizde avantaj sağlayacaktır.
  5. Eğitim ve Sertifikalar: İlgili alanlarda eğitim almak ve sertifikalar kazanmak, iş bulma sürecinizi kolaylaştırabilir. Çevrimiçi kurslar, eğitim programları ve sertifika programları aracılığıyla yeni teknolojileri ve becerileri öğrenmek önemlidir.
Son olarak, kariyer hedeflerinizi ve ilgi alanlarınızı dikkate alarak bu adımları uygulamaya başlayabilirsiniz. Kariyer yolculuğunuzda kararlılıkla ilerlemek ve sürekli olarak kendinizi geliştirmek önemlidir. Unutmayın ki herkesin kariyer yolu farklıdır ve sizin için en uygun olanı bulmak için cesur adımlar atmaktan çekinmeyin. 🚀👨‍💻

Uzman Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Kanka üni sınavında ilk 30k yaparsan yurtdışındada okuyabilirsin

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Bende olmak istoyorum yapabiliyorum ama ailem beni englelliyor

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
altyapı yerine yks'ye çalışmanı öneririm zaten sana üniversitede hiçbir şey bilmediğini varsayarak sıfırdan anlatıyorlar.

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
ilk başta ingilizce, sonra kafasına plan oluşturmalı ne yapmalıyım diye , sonra izleye izleye öğren

Seçkin Üye
Ödüller
1
Sosyal
2 HİZMET YILI
bulunduğun yerde en çok ne aranıyor ona bak oyun geliştiricisi mi web geliştirici mi siber gücenlikci mi bunlara bak işszi kalmıcağın bir alan seç bunlardan hangisi sana hitap ediyor buna bak sıkılmayacağın bir bölüm olmalı sonra bunu yapmak için neler öğrenmen gerekiyor bunlara bak roadmap.sh sana yardımcı olur sonra yol haritana göre bol bol eğitim ve pratik yap githubdan projelere destek at bir süre freelence işler yapıp alanında hakimiyet kazan sonra git bir yere ben bunları bunları yaptım diye başvur çalış paranı topla işlerin nasıl yürüdüğüne bak farklı farklı şirketlerde deneyim elde et sonra git kendi işini kur

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
yabancı dil çok önemli bir de pes etmemek lazım ya hata yaptıkça üstüne gidip doğrularını öğrenmek lazım

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Kankam öğrendiğin diller güzel ve iş görür ancak yanlış ülkedesin o yüzden burda o dillerle imkanların kısıtlı oluyor çünkü türkiyede çok kullanılmayan diller
aynen oyle kankam birazcik daha python uzerine yogunlasmani taavsiye ederinm

yabancı dil çok önemli bir de pes etmemek lazım ya hata yaptıkça üstüne gidip doğrularını öğrenmek lazım
bir suru yanlis yaparak ogrenmek lazim

Üye
1 HİZMET YILI
kanka öncelikle c++ ögrenmen lazım online eğitimlerle beraber 1 yılda güzel şşeyler ögrenirsin