Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yazılımcılığa adım atmak istiyorum bu konuda deneyimli olanlar yardım edebilirmi
Merhaba yazılımcılığa adım atmak istiyorum bu konuda deneyimli olanlar nasıl iş bulurum hangi dilleri öğrenmem lazım öğretici videoları nasıl bulurum maaş durumu nasıl gibi bilgileri öğrenmek istiyorum
kücümsemek gibi olmasin ancak "yazilim nasil ogrenirim" araması yapıp sorularının tamamına bir sürü kaynaktan bir sürü cevap bulmak yerine baskalarinin seni yonlendirmesini bekliyor isen sektor sana uygun olmayabilir. oncelikle sektordeki branslari ogrenip o bransi yapmak icin gerekli olan dilleri ogrenmen lazim, udemy ve youtube hintli ingilizcesi kaynaklara bakabilirsin. maasi da deneyime gore ve bransina gore degisir. deneyimli birisi degilim, front-end ogrenme asamasinda olan birisiyim ben de.
Kanka YouTubedan yada udemyden kendine uygun kaynakları seç, Uygun yazılım dilini bul kendine göre onda ilerle. sürekli kendini geliştirmeye çalış, aklına fikir gelmezse daha önce yapılmış şeyleri modernleştir
Maaş konusu bulduğun işin büyüklüğüne bağlı bir şey yurtdışında çok maaş veriyorlar bu işe 20k civarı öğrenmek içinde Hagi yazılımı öğrenmek istiyorsun onu aklında önce bir yer edin sonra YouTube gibi platformlara bak biraz araştırırsan eğitim setleri de var ama ücretli oluyorlar
Aklında hayalini kurduğun bir projen olmalı ardından o projeyi hangi dil ile yapabileceğini öğrenip o projeyi geliştirmeyi denemelisin.
ama ben A-B-C diyemeden nasıl yazarım diye düşünme yapmak istediğin şeyi arat stackoverflow gibi sitelerde benzer kod parçaları çıkacak sürekli al dene ve ortaya bir iş çıkart.
Yapmaya çalıştıkça yapmayı öğreneceksin. Yürümeyi bilmeyen bir bebeğin denemeleri gibi
sosyal medyalarda çok işey yarayabilecek elemanlar var onların videolarını izle geçenlerde adam 0 dan yazılım öğretti işini görür ama şimdilik diyanar danda kitaplarını alabilirsin işey yarar tabi öğrenmek istersen
,
konu hakkında pek bilgim yok fakat bildiğim kadarıyla kendine bir dil seçmeni öneririm örnek java python yada C+ benzeri dillerden bahsediyorum ondan sonra tarayıcı üzerinden araştırarak rahatça öğrenebilirsin
Dilleri öğrenmen gerek C++ gibi kurslara katılarak öğrene bilirsin youtubede var hocalar anlatiyor Maaşıda çalistigin şirkete bağlı aslında bazıları yüksek aliyor