yeni bi sistem toplayacagım önerileriniz varmı acaba /AMD

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
bu ara fiyatların yüksek olması dolara çok bağlı değil stoklar koronadan dolayı tükendiği için elektronik ticareti olmuyor bu yüzden elektronik malzemeler özellikle bilgisayar parçaları fiyatları uçtu 1 ay beklersen haziran gibi büyük ihtimal stoklar toplar fiyatlarda düşüş olur . o zaman o fiyata şimdi toplayacağından %35 40 daha iyi bir sistem toplarsın.

çoğu yayıncıların falan yaptığı sistemleri tavsiye etmiyorum yüksek bütçesi olanlara çünkü kullandıkları anakartların köprü bağdaştırıcıları çok sıkıntı yaratan modeller oluyor buda uzun vadede sıkıntı çıkartıyor.

işlemci : ryzen 7 3700x
anakart : asus prime b450 plus
ekran kartı : asus ROG-STRIX-RTX2070S-8G
ram : corsair - CMT32GX4M2C3000C15
sıvı soğutma : thermaltake CL-W234-PL12SW-A
kasa : game booster JBST-GBG3605B
psu : thermaltake PS-SPR-0700NHSAWE-1
ssd : corsair CSSD-F480GBMP510
hdd : seagete ST2000DM008

ürün kodları ile verdim bundan 2 ay önceki fiyatları ile bu sistem 10592 tl tutuyordu bundan bir ay bir buçuk ay sonra bu sistemi yine 10500tl gibi fiyatlara toplarsın. eğer bütçede o kadar çıkamıyor isen rami 16 sıvı soğutmayı bir tık indirebilirsin.

tavsiyem o fiyatlara hazır sistemlere bulaşma anakarttan 2 sene sonunda başın ağrımasın .
anakartı sağlam tutmaya kimse önem vermiyor ama anakarta önem verilmeli gidip bütçeden kısıp ekran kartını bi tık arttıracağım derken köprü bağdaştırıcıları ilerde sıkıntı çıkartmasın.
kolay gelsin hayırlı geceler.

saazp
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
bence şuanlık biraz bekle doların halini görüyorsun herşey pahalanmış rtx 2080 li setup diziceğine rtx 2060 lı setup dizersin o paraya yazık etme biraz bekle bence.

Üye
7 HİZMET YILI
itopya veya inventusa gir veyahut da unlost eco hazır toplanmış gaming kasalar var onlar da amd diye hatırlıyorum bir bakarsın
Post automatically merged:

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
burdan bakabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
dolar ile fazla alakası yok %15 dolar etkiliyor şuan fiyatları dolar 6 tlden 7 tl oldu zamanında 3.50 iken 7 olduğu zamanda bile bu kadar fiyat artmadı bu fiyatların artmasının % 85 etkisi stoklarda ürün kalmaması %15 dolar yani bir parça 300 tl fiyat arttıysa 250 tlsi stoklarda ürün olmadığından 50 tlsi dolardan kaynaklı . sistem toplayacaklar 1 ay beklesin çin normale döndüğü için ticaretleri başlayacak 1 ay 1 buçuk ay sonra fiyatlar normale döner

itopya veya inventusa gir veyahut da unlost eco hazır toplanmış gaming kasalar var onlar da amd diye hatırlıyorum bir bakarsın

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
burdan bakabilirsin
10 bin tl gibi bir bütçeye hazır sistem mi öneriyorsun hazır sistemler düşük bütçesi olanlar için. hazır sistemlerde kullanılan anakartlar hep sıkıntılı modeller oluyor. 1 sene sonra köprü bağdaştırıcıları ısınmaya başlıyor ve arıza vermeye başlıyor.

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
vatandan toplayarak baka bilirsin başka güvenilir siteden daha ucuza bulabilirsin knk

⭐▂▃▅▆█⭐█▆▅▃▂⭐
Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Kardeş herkes İtopya önermiş. İtopyanın bazı fiyatları piyasaya göre çok yüksek. Ben 4 ay evvel topladığım sistem parçalarını 4 ayrı firmadan aldım.
Ufak bir örnek vermem gerekirse; Ryzen 5 2600x işlemci bütün firmalarda 1050₺ civarındayken, hepsiburada dan sağlam bir indirimle 850₺ ye aldım.
Kardeş benden sana tavsiye takip et ama acele etme. Benim sistemde 400₺ ye yakın karım oldu.

Benim sistemi topladığım firmalar;
Hepsiburada
İncehesap
Tekra Market
Vatan

Hepsiburada ya bazen öyle bir fiyatlar geliyor ki akıllara zarar... :)

Bunların dışında İnventus, İtopya, İncehesap, Teknobiyotik, Sinerji, QP bilişim gibi yerleri sıkı sıkı takip et. Hangi parça ucuz oradan al geç. Tabi sistemi birleştirmeyi biliyorsan.

Süper Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
İtopyadan çok iyi bir sistem dizebilirsin değerlere ve markalara önem ver görünüşe gitme derim

Azdan az çoktan çok gider
Süper Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Şuan toplamamanı tercih ederim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...