Yeni Fiddlesticks Hikayesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Katılım
7 Nis 2018
Mesajlar
236
Tepki puanı
28
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
"Çok uzun zaman önce, denizin kıyısındaki bir kulede genç ve ahmak bir büyücü dünyaya kontrol etmeye hazır olmadığı bir varlık çağırmış. Çocuğun karşısına çıkan, bilinen tarihten bile eski bir şeymiş. Yıldızsız, uçsuz bucaksız bir geceden bile karanlıkmış. Dünyanın unutmak için çok uğraştığı bir şeymiş. Sonra bir anda büyücü de yaratık da kule de zamanın derinliklerinde yitip kaybolmuş.

En azından masallarda böyle anlatılır.

Freljord'da çocuklar ateş başında birbirlerini korkutmak için, bakımsız kalmış buz mezarlardan kalkan ve vücudu bir sürü eski miğferden, kalkandan, kürkten, odundan oluşan bir yaratığın öykülerini anlatır. Bilgewater'da sarhoş denizciler gidenin dönmediği, uzak, minicik bir mercan adasının üzerinde duran bir şeyden bahseder birbirlerine. Eski bir Targon efsanesinde bir alacakaranlık çocuğunun hırpani, fısıltılı bir dehşetin hayattaki tek zevkini nasıl çaldığı hikâye edilir. Noxus'lu askerlerse hasadın kötü olmasının suçu üzerine yıkılıp kargalara yem edilen, sonra iblis olarak dünyaya dönen bir çiftlik yanaşmasının kıssasını anlatmayı yeğler.

Demacia. Ixtal. Piltover. Ionia. Shurima. Bu efsaneler Runeterra'nın her köşesinde yaşar, biçim değiştirir, yeniden anlatılır ve sayısız kuşak boyu hikâyeciden hikâyeciye geçer. Neredeyse insana benzeyen ve korkunun artık maddeleştiği yerlerde kol gezen bir varlığın öyküleri her kültürde kendine yer bulur.

Ama bunlar altı üstü çocukları korkutmak için anlatılan masallar. Adı Fiddlesticks olan bir canavardan kim neden korksun ki?

Bu yargı doğruydu, ta ki günümüze gelene dek.

Demacia'nın sınır kasabalarında, artan korku ve paranoya ortamına çekilen bir şey uyanmaya başladı. Başkentle arasında yüzlerce kilometre tarım alanı olan kırsal ilçeler günler içinde boşalıyor. Senelerdir kullanılan patikalarda yürüyen yolcular sırra kadem basıyor. Krallığın sınır devriyelerinden birden haber alınamamaya başlıyor. Başlarına gelen her neyse ondan sağ çıkabilmiş, gözleri deli deli bakan insanlar yol kenarı hanlarının güvenliğine ulaşınca yüzlerini parçalayıp haykırarak karga olmayan kargalardan, ses olmayan seslerden ve ölülerden çaldığı seslerle gaklayan, korkuluk şeklinde biçimsiz bir dehşetten bahsediyor.

Çoğu kişi asi büyücüleri suçluyor. Bu isyan günlerinde böyle suçlamalar sık duyuluyor.

Ama gerçek çok daha feci. Tıpkı deniz kıyısı kulesindeki genç büyücünün kurgusal hikâyesinde anlatıldığı gibi, bir şey geri döndü. Dünyadan sayısız yüzyıldır uzak kalmış, yeni yeni gelişen insan uygarlığının, hakkındaki uyarıları ağızdan ağza yayarken önce dedikoduya, sonra öyküye, sonra efsaneye dönüştürdüğü, sonunda sadece onu anlatan basit korku masalları anlatılan bir kötülük bu şey. O kadar yabancı bir varlık ki tüm güncel büyü bilgisine kafa tutuyor. O kadar kadim ki hep var olmuş. Ondan o kadar korkuluyor ki biri adını anınca hayvanlar bile huysuzlanıyor.

Bu dirilişin ardından, neredeyse unutulmuş bir öykü Demacia'nın sınır illerinde yeniden dilden dile dolaşmaya başladı. Biçimi olmayan, düşünceleri olmayan, içinde bulunduğu dünyayı anlamayan, kendine ondan korkanların korkularına göre derme çatma biçimler veren muazzam bir kötülüğün hikâyeleri anlatılıyor. Tüm canlıların kalbine dehşet salan bu varlık, tüm gerçekliğin attığı ilk korkunç yaratılış çığlığından can bulmuş. İblisler henüz yokken ortaya çıkmış bir iblis.

En azından öyküler öyle anlatıyor.

Ama Fiddlesticks gerçek."
 
SAPANCALI
Seçkin Üye
Katılım
5 Ocak 2017
Mesajlar
315
Çözümler
1
Tepki puanı
20
Yaş
26
9 HİZMET YILI
Güzel Anlatım Resimler Eklenseydi Biraz Daha İlgi Çekebilir. Ama Yine De Emeğine Eline Sağlık...
 
Onaylı Üye
Katılım
29 Mar 2020
Mesajlar
87
Çözümler
1
Tepki puanı
4
Yaş
31
6 HİZMET YILI
sırf bu hikayelerde etkilendiği için LOL e devam eden bir arkadaşım var, hepsinin hikayesini biliyor ve motive oluyor :D
 
Üye
Katılım
31 Mar 2020
Mesajlar
31
Tepki puanı
1
Ödüller
3
Yaş
27
6 HİZMET YILI
resim eklesen çok daha güzel olucakdı teşekkürler ^^
 
M K A
Seçkin Üye
Katılım
1 Ara 2019
Mesajlar
318
Tepki puanı
23
6 HİZMET YILI
fid en sevdiğim şampiyonlardan biridir. oynayabileni kral yapar
 
Seçkin Üye
Katılım
24 Nis 2019
Mesajlar
319
Çözümler
2
Tepki puanı
18
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
çok güçlü şuan herkes banlıyo :D
 
Onaylı Üye
Katılım
27 Mar 2020
Mesajlar
51
Tepki puanı
3
Yaş
25
6 HİZMET YILI
Fidd sezon 4 deki hali hiçbir şeyi değişmem
 
Dont Worry
Seçkin Üye
Katılım
23 Mar 2020
Mesajlar
304
Tepki puanı
21
Ödüller
2
Yaş
28
6 HİZMET YILI
Yani hikayesi cok basit kalıyordu değişmesi iyi olmuş
 
Seçkin Üye
Katılım
3 Şub 2018
Mesajlar
354
Çözümler
3
Tepki puanı
31
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Ormanda çok etkili bir şampiyon olucak turnuvalarda gorucegimizi düşünüyorum
 
Uzman Üye
Katılım
19 Ocak 2018
Mesajlar
149
Çözümler
2
Tepki puanı
12
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Reworkle inanılmaz güçlü oldu ve ormanı hızlı dönüyor +++
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst