Yerli Sosyal Medya Platformu YAAY

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Yerli Sosyal Medya Platformumuz YAAY’I İnceleyelim

YAAY, Türk Telekom proje geliştirme şirketi olan TT Ventures’in birimi olan APPYAP tarafından kurulmuştur. Kurulma tarihi ise 2 Eylül 2020’dir.
Yaay hafife alınmaması gereken bir uygulama olmuş diyebilirim.
Teması kullanıcıyı içine çekiyor ve samimiyet hissi veriyor içeriği ve kullanımı ise gayet kolay
İçeriklerinizi sol menüde bulununa kategorilere göre listeleyip paylaşabilirsiniz.
Twitter'ın Kısıtlamalarından dolayı bi ara tüm gözler YAAY'a çevrilmişti
Yeni olmasına rağmen bana içi dolu geldi , ilgimi çeken özellik ise beğenmeme tuşu eklenmiş
YAAY'ın ileriki zamanlarda Sıralamalara girmesi sanırım kaçınılmaz çünkü kullanıcıların istekleri doğrultusunda ilerliyor ve yenilikçi kalmayı başarabilen bir platform.

Yaay, tamamen ücretsizdir İos – Android – Web - MacOS Kullanımına açıktır
Uygulamanın karakterini belirlerken, ülkelerin sosyal medyayı nasıl kullandıklarına bakmışlar bu özellik ise Dünya ülkelerine ayak uydurabilen bir platform haline getirmiş
Kurucu Emre Meriç'in Açıklaması
"Alt yapı çalışmalarımızı evrensel sosyal medya dili ve algısı üzerine oluşturduk"

"Platformumuzu sürekli geliştiriyoruz ileriki dönemlerde birçok özelliği uygulamamıza ekleyeceğiz"

"Platformu , yurt dışında da ilgi uyandıracak bir mecra haline getirdik"

"Kısa vadede de Ülkemiz ve Çevre ülkelerde de kabul göreceğine inanıyoruz"
Açıklamalarında bulundu.

Nasıl Kayıt Olunur
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

1-Linke gidiyoruz ve karşımıza çıkan ekranı dolduruyoruz
2-Telefon numarasıyla hesap aktivasyonu yapıyorsunuz
3-Profil fotoğrafı seçin
4-İlgili olduğunuz konuları seçin
5-Takip etmek istediğiniz kişileri seçin (daha sonra da yapabilirsiniz)

Puan Sistemi
Aslında sadece teması içine çekiyor diyemeyiz çünkü Yaay'ın Ceza-Ödül sistemi'de var ve bu sayede sizi platforma daha çok çekiyor.

GÖNDERİ OLUŞTURMA - BEĞENME - ALINTI (retweet) - YORUM size pozitif puanlar kazandırıyor bu puanları biriktirerek süprizler kazanabileceğinizi de belirtmiş :)
HATALI KATEGORİ KULLANIMI - KULLANICI HAKKINDA ŞİKAYET bunlar da size negatif puanlar veriyor ve eksiye düşüyorsunuz aslında bu sistemin tüm sosyal medya platformunda olması gerekiyor sonuçta düzen ve ahenki sağlama konusunda mantıklı bir sistem.

Pozitif Puanlar

Gönderi Oluşturma : 0.1 Puan Veriyor
Beğenme : 0.03 Gönderi Puan Sahibi Beğenirse
Beğenme : 0.003 Puan Gönderiye Gelen Beğeni

Alıntı : 0.5 Puan
Yorum : 0.05 Puan Gönderi Sahibi Yorum Yaparsa
Yorum : 0.05 Gönderiye Yorum Yapma

Negatif Puanlar

Kullanıcı Hakkında Şikayet : 0.015
Hatalı Kategori : 0.10 Puan

Kategorliler

YAAY'da 26 Kategori Bulunuyor
Tekno Genç Astro Dizi Oyun Çocuk Survivor Spor Mizah Haber Magazin Siyaset Müzik Emlak Oto Tatil Kripto Moda Eğitim Borsa Kariyer Gurme Tarih Sağlık Kültür

YAAY'da Gönderi Oluşturma

Profilimiz gizli de olsa hergangi bir kategori altında yapılan paylaşım , yaptığınız yorumlar herkes tarafından gözükebilir.

Yaay'da Gönderi oluşturmak için web sayfamıza giriyoruz üst tarafda Kategori Seç bölümünden gönderimizi yayınlamak istediğimiz Kategoriyi seçiyoruz Seçtikten sonra yeni ne varın üstüne tıklayıp gönderimizi yazabiliriz

Özel Mesajlar

Özel mesaj yollamak istediğiniz profile girin ardından profilin yanındaki 3 noktaya tıklayarak Mesaj Gönder butonuna tıklayın.
Eğer biri sizi engellediyse özel mesaj gönderemezsiniz.

Gizlilik Politikası

Dostlar biliyorsunuz ki WhatsApp Ocak 2021'de Gizlilik Sözleşmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu ben dahil çoğu insan verilerimizin satıldığından , paylaşıldığından tedirgin olup Yerli Uygulamalarımıza veyahut Güvenilirliği kanıtlanmış Uygulamalara geçiş yaptık YAAY'da bir Gizlilik Politikası Yayınlamış
lhbrq1y.png

Özet geçecek olursak, üyelerimin bilgilerini rızası olmadan KULLANMAM,Bilgilerin ifşalanmasını önlemek için tedbir almakla yükümlüyüm Sözleşmem dolsa bile kişisel bilgiler Üyem ve benim aramda bir sır olarak kalacaktır Demiş.

Ama Dikkat çeken iki, madde var ki ;
İŞLETMECİ, ÜYE’lerin Yaay kullanımı hakkındaki bilgilerini, teknik bir iletişim dosyası olan çerezler (Cookie) kullanarak elde edebilir
İŞLETMECİ, ÜYE’ye ait kişisel verileri, işbu Sözleşme kapsamında belirtilen kapsam ve koşullarla sınırlı, belirtilen amaçlarla uyumlu olarak işleyebilecektir.

Aslında size net bir bilgi vermiyor tamamen bilgi güveniliği tartışılsada'da bilgilerimizinin yerli bir sunucuda ve platformda tutulması içimize su serpiyor

Twitter ve İnstagram Platformlarıyla Karşılaştırma

Twitter & İnstagram'da Beğenmeme Tuşu yok iken YAAY'da Bulunuyor..
Twitter & İnstagram'da Kategorilere göre paylaşım yok iken YAAY'da Bulunuyor.
Twitter & İnstagram'da Ödül Sistemi bulunmaz iken YAAY'da Bulunuyor.

YAAY Tamamen Yerli.
Etkileşim Kazanmak İçin YAAY Daha Elverişli.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
zamanında yine bir kaç tane yerli sosyal medya platformu görmüştüm. Fakat sanırım pek tercih edilmiyorlardı. Bu da yeni sanırım, bakmayı düşünüyorum konu için teşekkürler

Uzman Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Denedim ben de arayüzüne alışamadım

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
instagram ve twitter varken zor alışılması

Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
instagram ve twitter varken zor alışılması
İnstagram ve Twitter gerçekten çok global ve artık kalburüstü appler oraya kadar ulaşacağını düşünmüyorum fakat kişisel görüşüm hangi platform olursa olsun yerli olduğu sürece destekçisi olmamız.

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Yerli Sosyal Medya Platformumuz YAAY’I İnceleyelim

YAAY, Türk Telekom proje geliştirme şirketi olan TT Ventures’in birimi olan APPYAP tarafından kurulmuştur. Kurulma tarihi ise 2 Eylül 2020’dir.
Yaay hafife alınmaması gereken bir uygulama olmuş diyebilirim.
Teması kullanıcıyı içine çekiyor ve samimiyet hissi veriyor içeriği ve kullanımı ise gayet kolay
İçeriklerinizi sol menüde bulununa kategorilere göre listeleyip paylaşabilirsiniz.
Twitter'ın Kısıtlamalarından dolayı bi ara tüm gözler YAAY'a çevrilmişti
Yeni olmasına rağmen bana içi dolu geldi , ilgimi çeken özellik ise beğenmeme tuşu eklenmiş
YAAY'ın ileriki zamanlarda Sıralamalara girmesi sanırım kaçınılmaz çünkü kullanıcıların istekleri doğrultusunda ilerliyor ve yenilikçi kalmayı başarabilen bir platform.

Yaay, tamamen ücretsizdir İos – Android – Web - MacOS Kullanımına açıktır
Uygulamanın karakterini belirlerken, ülkelerin sosyal medyayı nasıl kullandıklarına bakmışlar bu özellik ise Dünya ülkelerine ayak uydurabilen bir platform haline getirmiş
Kurucu Emre Meriç'in Açıklaması
"Alt yapı çalışmalarımızı evrensel sosyal medya dili ve algısı üzerine oluşturduk"

"Platformumuzu sürekli geliştiriyoruz ileriki dönemlerde birçok özelliği uygulamamıza ekleyeceğiz"

"Platformu , yurt dışında da ilgi uyandıracak bir mecra haline getirdik"

"Kısa vadede de Ülkemiz ve Çevre ülkelerde de kabul göreceğine inanıyoruz"
Açıklamalarında bulundu.

Nasıl Kayıt Olunur
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

1-Linke gidiyoruz ve karşımıza çıkan ekranı dolduruyoruz
2-Telefon numarasıyla hesap aktivasyonu yapıyorsunuz
3-Profil fotoğrafı seçin
4-İlgili olduğunuz konuları seçin
5-Takip etmek istediğiniz kişileri seçin (daha sonra da yapabilirsiniz)

Puan Sistemi
Aslında sadece teması içine çekiyor diyemeyiz çünkü Yaay'ın Ceza-Ödül sistemi'de var ve bu sayede sizi platforma daha çok çekiyor.

GÖNDERİ OLUŞTURMA - BEĞENME - ALINTI (retweet) - YORUM size pozitif puanlar kazandırıyor bu puanları biriktirerek süprizler kazanabileceğinizi de belirtmiş :)
HATALI KATEGORİ KULLANIMI - KULLANICI HAKKINDA ŞİKAYET bunlar da size negatif puanlar veriyor ve eksiye düşüyorsunuz aslında bu sistemin tüm sosyal medya platformunda olması gerekiyor sonuçta düzen ve ahenki sağlama konusunda mantıklı bir sistem.

Pozitif Puanlar

Gönderi Oluşturma : 0.1 Puan Veriyor
Beğenme : 0.03 Gönderi Puan Sahibi Beğenirse
Beğenme : 0.003 Puan Gönderiye Gelen Beğeni

Alıntı : 0.5 Puan
Yorum : 0.05 Puan Gönderi Sahibi Yorum Yaparsa
Yorum : 0.05 Gönderiye Yorum Yapma

Negatif Puanlar

Kullanıcı Hakkında Şikayet : 0.015
Hatalı Kategori : 0.10 Puan

Kategorliler

YAAY'da 26 Kategori Bulunuyor
Tekno Genç Astro Dizi Oyun Çocuk Survivor Spor Mizah Haber Magazin Siyaset Müzik Emlak Oto Tatil Kripto Moda Eğitim Borsa Kariyer Gurme Tarih Sağlık Kültür

YAAY'da Gönderi Oluşturma

Profilimiz gizli de olsa hergangi bir kategori altında yapılan paylaşım , yaptığınız yorumlar herkes tarafından gözükebilir.

Yaay'da Gönderi oluşturmak için web sayfamıza giriyoruz üst tarafda Kategori Seç bölümünden gönderimizi yayınlamak istediğimiz Kategoriyi seçiyoruz Seçtikten sonra yeni ne varın üstüne tıklayıp gönderimizi yazabiliriz

Özel Mesajlar

Özel mesaj yollamak istediğiniz profile girin ardından profilin yanındaki 3 noktaya tıklayarak Mesaj Gönder butonuna tıklayın.
Eğer biri sizi engellediyse özel mesaj gönderemezsiniz.

Gizlilik Politikası

Dostlar biliyorsunuz ki WhatsApp Ocak 2021'de Gizlilik Sözleşmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu ben dahil çoğu insan verilerimizin satıldığından , paylaşıldığından tedirgin olup Yerli Uygulamalarımıza veyahut Güvenilirliği kanıtlanmış Uygulamalara geçiş yaptık YAAY'da bir Gizlilik Politikası Yayınlamış
lhbrq1y.png

Özet geçecek olursak, üyelerimin bilgilerini rızası olmadan KULLANMAM,Bilgilerin ifşalanmasını önlemek için tedbir almakla yükümlüyüm Sözleşmem dolsa bile kişisel bilgiler Üyem ve benim aramda bir sır olarak kalacaktır Demiş.

Ama Dikkat çeken iki, madde var ki ;
İŞLETMECİ, ÜYE’lerin Yaay kullanımı hakkındaki bilgilerini, teknik bir iletişim dosyası olan çerezler (Cookie) kullanarak elde edebilir
İŞLETMECİ, ÜYE’ye ait kişisel verileri, işbu Sözleşme kapsamında belirtilen kapsam ve koşullarla sınırlı, belirtilen amaçlarla uyumlu olarak işleyebilecektir.

Aslında size net bir bilgi vermiyor tamamen bilgi güveniliği tartışılsada'da bilgilerimizinin yerli bir sunucuda ve platformda tutulması içimize su serpiyor

Twitter ve İnstagram Platformlarıyla Karşılaştırma

Twitter & İnstagram'da Beğenmeme Tuşu yok iken YAAY'da Bulunuyor..
Twitter & İnstagram'da Kategorilere göre paylaşım yok iken YAAY'da Bulunuyor.
Twitter & İnstagram'da Ödül Sistemi bulunmaz iken YAAY'da Bulunuyor.

YAAY Tamamen Yerli.
Etkileşim Kazanmak İçin YAAY Daha Elverişli.
Puan kazanmalı sosyal medya çok tutulmaz bence

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Duyuyordum bende denedikten sonra deneyimlerimi paylaşırım.

Mondoro Rokoko
Banlı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Niye Yaratıcı Olamıyoruz. Şaka Gibi...

Mondoro Rokoko
Banlı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Çünkü hazır var ve tema değişikliği yapıp ve ödül sistemi oluşturmak kolaylarına geliyor.
Bu Şekilde Hiçibir Yere Varamayacağımızda Gayet Net Şöyleki İnsanımız Ordan Burdan Toplama Birşey Yapmaya Aşina. Zaten Biliyorum Diyip 0'dan Yapmaya Çalışmak İşlerine Gelmiyor.

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
İnstagram ve Twitter gerçekten çok global ve artık kalburüstü appler oraya kadar ulaşacağını düşünmüyorum fakat kişisel görüşüm hangi platform olursa olsun yerli olduğu sürece destekçisi olmamız.
tabiki canım sonuçya yerli ve milli uygulammamız ama işimiz oldukça zor bence

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
Abi maalesef yerli sosyal medya uygulamalarını pek iyi ve güvenli bulmuyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Denemekte fayda var ama yerli oldugu için beni pek cezbetmiyor

Onaylı Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
kullanıcı adınız 3-16 karakter arasında olmalı ve türkçe karakter "içermemeli" diyen yerli ve milli sosyal medya şeysi.

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
güzel değil uygulama ben beğenmedim çok sıkıntı var site içerisinde yavaşlık çok var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...