Yitirilmiş Özsaygı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Özsaygı, kişinin kendi öz benliğine duyduğu saygı, denebilir kısaca. Sosyal statüsünü sağlamlaştırmak çoğu insan için rağbet gören bir alternatiftir. Kişinin, toplum içinde ki yeri veya önemi, kabul edilişi ya da takdir edilişi kişi için vazgeçilmez ihtiyaçtır. Neden? Çünkü, kendi benliklerine duyduğu saygı baltalanmış, olduğu aile çevresinde yüzlerce sorun yaşamış, önceden aşağılanmış ve dışlanmış, takdir ya da kabul edilmeyişinin, kendisine saygı duyulmamasının eksikliği var içinde. Bu travmanın dışavurumu ne? Sosyal statüyü sağlamlaştırmak, ama nasıl? Kendi özbenliklerini bir kenara bırakıyorlar, parçalanmış, ezik, aşağılanmış bir beden kıyafeti ile nasıl statünü sağlamlaştırabilirsin ki. Ve bulunduğu toplumda birey, meşrulaştırılan her şeyi yapıyor. Sınıfınızda ezik ve inek diye tektipçilik yaptığınız insanlara alay etmek meşrulaştırılmış mı? Evet, öyleyse birey buna başvuruyor, çevresinde ki bir kaç kişiyi güldürmek ve onlar tarafından kabul edilmek uğruna kendisinden ezik gördüklerini aşağılıyor, bunu sadece statüsünü sağlamlaştırmak için değil, geçmişte yaşadığı travmanın acısını çıkartmak için de yapıyor. İş yerinizde pahalı takım elbiselerle, ayakkabılarla ve takılarla çalışan insanlar mı var? Evet, öyleyse bireyin başvuracağı eylem, kabul görünmek adına maddi durumunu aşacak giysiler almaktır. Sosyal statüyü sağlamlaştırmak için başvurulan eylemler, çevrenin meşrulaştırdığı şeylerden bağımsız olarak da yapılır. Gittiği her yeri, aldığı her yeni eşyayı, oturduğu yeri ve ilişki durumunu tüm sosyal medyada fotoğraflar atarak paylaşıyor ise (onda ne özsaygı kalmıştır ne de özbenlik) beğenilme ihtiyacını beraberliğinde kabul edilme ihtiyacını böyle karşılıyor demektir ve bu benim için bir kibirdir.

Seçkin Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
sabahın bu saati uykulu gözlerle okudum ağzına sağlık hocam
forumda bu tarz konuları görmek ne hoş

Grafik Tasarım ve İnstagram İşleri Yapılır
Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Ne tezattır ki dünyadaki 100 zenginden 80 tanesine yakın siyah tişört ve mavi kot pantalon giyen siradan insanlar.

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
kendini beğenmekten çok beğenilmel önemli artık ne yazık ki...

Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
ne önemi var ki artık bu dünyalara kalmış kimsecilrsiz ne yapsın

yorum yazamak için yaptım
;) ;) ;)

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
mh sadece bir hile platformu değilmiş demek :D

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Suan yeni kalktım anlamaya calısiyorum

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Memoryhackers Den gercekten daha ogreneceğimiz bir ok sey varmıs sunu anladım memoryhackers gelip bir hile alıp gideyim sayfası deilmis .Bunu ogrettınız bıze :doge:

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Düşüncelerimi ifade eden birisi sonunda çıktı! Eline Ağzına sağlık dostum.

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Forumda böyle bilinçli paylaşım görmek açıkçası çok hoşuma gitti emeğine sağlık kardeşim

Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
kendini beğenmekten çok beğenilmel önemli artık ne yazık ki...
Takdir edilme, giyim tarzı, maddi durum ve dış görünüş ile ölçülen bir çevrede bireyin bu gibi yöntemlere başvurması ihtimali yüksek alternatiftir.

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
birşey diyemiyeceğim babamı ölüm yıldönümünde müslüm gürses dinlerken bunuda görmek duygulandırdı:kappajail::cryangry:

Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
gerçekten çok haklı bir yazı olmus. baktığımda bu tipler hep bi gruba ait olma çabasında gerçekten. ne beğeniliyor ne rağbet görüyorsa onun peşindeler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...