YKS'ye nasıl hazırlanılmalı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
Hayatında ders çalışmamış mezun biri, üniversite sınavına nasıl hazırlanmalı?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
hangi bölümü istiyorsun ona göre tavsiye vereyim

Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
Sayısalım, az çok temelim var ne istediğimi tam olarak bilmiyorum maalesef

Gökyüzü sadece uçmaktan korkanların sınırıdır
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
dostum öncelikle kafanda net bir şekilde hedef belirlemen lazım. Ne olacaksın? Ne istiyorsun?. Kafanda net bir hedef planladıktan sonra. Hangi üni ne kadar puan/sıralama ile alıyor en son giren kişi hangi puan/sıralama ile girmiş bunlara göz at. seçtiğin bölümün iş olanağı nasıl bu bölümden mezun olduğun zaman kolay iş bulabilir misin, kpss atamaları nasıl bunları araştır. Bu konuları hallettikten sonra kalan tek şey ders çalışmak. İmkanın varsa dershaneye gitmeni öneririm. İmkanın yoksa da youtube üzerinden isim vermek yasak mı bilmiyorum benimhocam, hocawebde, ramazan yetgin, ilyas güneş, esra saat yıldırım gibi hocaları izleyip konu çalışabilirsin bu hocaların konu anlatım ve soru bankası kitapları falan da var. Uzun lafın kısası her derse 0dan başlaman lazım Mesela antrenmanlar ile matamatik serisi var 0dan başlayıp ileri seviyelere kadar götürüyor seni. her ders için temel atmak çok önemli temel için de sıfırdan başlaman lazım. İnternette baya bi araştırma yap kafandaki soru işaretleri azalır. hangi yayın evleri tercih edilmeli, hangi hocalar öneriliyor, hangi kitaplar alınmalı vb. tabi bu dediklerim evden çalışacaksan. dershaneye gideceksen zaten oradaki hocalar sana bir çok konuda yardımcı olur. birde aklında bulunsun çözüm dershanesine gitme aşırı rezaletler

Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
emek olmadan yemek olmuyor ne yazık ki bazı şeylerden fedakarlık yapman gerekiyor günümüzde en büyük eksikliğin disiplin olduğunu düşünüyorum disiplinli bir çalışma başarıyı getirir

Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
dostum öncelikle kafanda net bir şekilde hedef belirlemen lazım. Ne olacaksın? Ne istiyorsun?. Kafanda net bir hedef planladıktan sonra. Hangi üni ne kadar puan/sıralama ile alıyor en son giren kişi hangi puan/sıralama ile girmiş bunlara göz at. seçtiğin bölümün iş olanağı nasıl bu bölümden mezun olduğun zaman kolay iş bulabilir misin, kpss atamaları nasıl bunları araştır. Bu konuları hallettikten sonra kalan tek şey ders çalışmak. İmkanın varsa dershaneye gitmeni öneririm. İmkanın yoksa da youtube üzerinden isim vermek yasak mı bilmiyorum benimhocam, hocawebde, ramazan yetgin, ilyas güneş, esra saat yıldırım gibi hocaları izleyip konu çalışabilirsin bu hocaların konu anlatım ve soru bankası kitapları falan da var. Uzun lafın kısası her derse 0dan başlaman lazım Mesela antrenmanlar ile matamatik serisi var 0dan başlayıp ileri seviyelere kadar götürüyor seni. her ders için temel atmak çok önemli temel için de sıfırdan başlaman lazım. İnternette baya bi araştırma yap kafandaki soru işaretleri azalır. hangi yayın evleri tercih edilmeli, hangi hocalar öneriliyor, hangi kitaplar alınmalı vb. tabi bu dediklerim evden çalışacaksan. dershaneye gideceksen zaten oradaki hocalar sana bir çok konuda yardımcı olur. birde aklında bulunsun çözüm dershanesine gitme aşırı rezaletler
Dostum çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı kafamda sorularaın cevabını arayacağım teşekkür ederim.

Banlı Üye
2 HİZMET YILI
hangi bölümü istiyorsun ona göre tavsiye vereyim

Onaylı Üye
Ödüller
8
Sosyal
10 HİZMET YILI
belirli bi hedefin olmadan calismayi dusunmen anlamsiz once kendi hedefini belirlemelisin bence

😀
Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Her gün bir hedef koyacaksın telefonu pc yi salıp full ders çalışacaksın

Üye
2 HİZMET YILI
en basitten başla kısa süreli çalış hemen bi anda 5 6 saat ders çalışma planlı bir şekilde saati arttır

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
kardeşim çok değil düzenli ve planlı çalış yeter

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...