Yorgun uyanma sorunuyla nasıl başa çıkarım?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkanda
Ultra Üye
Ödüller
7
4 HİZMET YILI
Gün içinde veya okuldan vs geldikten sonra uyurum gün içinde veya sabah uyandığım vakit veya tam anlamıyla uyuyup uyandığımda ağzım boğazım vs kupkuru oluyorum yorgun uyanıyorum yataktan kalkasım bile gelmiyor böyle tır çarpmış gibi oluyor sabah hiç iştahım olmuyor sonradan acıkıyorum genellikle su içesim bile gelmiyor içsem karnım ağrıyor böyle tuhaf bi durum
ne yapmalıyım?
sanırım anemi(kansızlıkta var)

Moderatörün son düzenlenenleri:
Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Benim uyku düzenim bozulduğu zaman öyle oluyorum genellikle. Uyku düzeni derken gece uykusunu almak, ne fazla ne de gereğinden az uyku anlamında söylüyorum. Düzene oturtunca gayet zinde oluyorum her şeyi yapasım geliyor, iştahım açılıyor. Denemeni tavsiye ederim.

Arkanda
Ultra Üye
Ödüller
7
4 HİZMET YILI
Benim uyku düzenim bozulduğu zaman öyle oluyorum genellikle. Uyku düzeni derken gece uykusunu almak, ne fazla ne de gereğinden az uyku anlamında söylüyorum. Düzene oturtunca gayet zinde oluyorum her şeyi yapasım geliyor, iştahım açılıyor. Denemeni tavsiye ederim.
ne kadar uyku alacağımı nasıl belirleyeceğim? uykumu aldığımda anında uyanan bi insanım fakat bu nadir olur

Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
ne kadar uyku alacağımı nasıl belirleyeceğim? uykumu aldığımda anında uyanan bi insanım fakat bu nadir olur

6-9 Saat arası uyuman gerekiyor diye biliyorum. 8-9 saat uyuyorum genellikle ve direkt uyanıyorum alarm kurmuş gibi. Ne kadar uzun uyursan o kadar uykun varmış gibi hissedersin ve kalkmak istemezsin yataktan.

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
uyku duzenını kendın bulman lazım bız desekde burdan bısı dıyemeyız

Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
uyku duzenını kendın bulman lazım bız desekde burdan bısı dıyemeyız

Aynen öyle ama tek yapması gereken aslında gece uykusu uyumak. Gece 01:00 ile 3:30 saatlerinde uyuyor olması lazım vücudun büyüme hormonu sağladığı en yoğun saatler olduğu için. Onun dışındaki her şey arkadaşa bağlı.

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
her akşam ne olursa olsun saat 10 da yatağa git ve gözleri kapat gerçekten uykun olmasa bile geliyor ve uyumaya çalışırken siyah rengi düşünürsen hiç birşey düşünmemiş gibi olursun ve rahatlıkla uykuya dalabilirsin ve bunu 2 3 gün yapınca otomatikmen saat 10 da uykun gelecek zaten

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Kendine seni mutlu edecek bilgisayar dışında dışarıda yapabileceğin yeni hobiler bul

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
gün içinde veya okuldan vs geldikten sonra uyurum gün içinde veya sabah uyandığım vakit veya tam anlamıyla uyuyup uyandığımda ağzım boğazım vs kupkuru oluyorum yorgun uyanıyorum yataktan kalkasım bile gelmiyor böyle tır çarpmış gibi oluyor sabah hiç iştahım olmuyor sonradan acıkıyorum genellikle su içesim bile gelmiyor içsem karnım ağrıyor böyle tuhaf bi durum
ne yapmalıyım?
uyku düzenini koru

İstanbul
Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Düzenli olarak yemek yemelisin sağlıklı beslenmelisin uyku düzenin 7 8 saatten fazla olmasın 2 günde bir sıcak suyla duş aldıktan sonra bi soğuk suyla duş al mastrbasyonu fazla yapma vitamin kullan enerjik olursun

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
dostum uykunun bir zamanı var 11 de ve 1 de vücuduna bir sıvı salgılanıyor eğer çok geç yatarsan bu sıvı salgılanmaz ve 1000 yıl da uyusan sanki hiç uyumamışsın gibi hissedersin ve kansızlık varsa kan ilaçlarını alabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Su tüket vitaminli şeyler ye uykunu düzene sok spora git aktif ol kan yapıcı şeyler ye bunları yaptıysan hala devam ediyorsa git bir doktora görün bence farklı bir sıkıntında olabilir

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Hocam en az 7 saat uyu ve uyku düzenini belirli bir saate getir internette uyku vakti hesaplayıcılar var 90 dakikalık uyku döngüsünü tutturursan rahat ve daha verimli bir uyku olacağını düşünüyorum

Banlı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
gün içinde veya okuldan vs geldikten sonra uyurum gün içinde veya sabah uyandığım vakit veya tam anlamıyla uyuyup uyandığımda ağzım boğazım vs kupkuru oluyorum yorgun uyanıyorum yataktan kalkasım bile gelmiyor böyle tır çarpmış gibi oluyor sabah hiç iştahım olmuyor sonradan acıkıyorum genellikle su içesim bile gelmiyor içsem karnım ağrıyor böyle tuhaf bi durum
ne yapmalıyım?
tüm aynı sorunlar bende de var ama kansızlık olduğunu sanmıyorum bende kan fazlalığı var (polistemi)

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
dostum yapabileceğin ve alabileceğin en iyi karar spora başlamak olabilir hem sosyal çevren genişler hemde sağlıklı olursun :D bu arada uyku düzenin de kesinlikle oturmuş olur

Banlı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
dostum yapabileceğin ve alabileceğin en iyi karar spora başlamak olabilir hem sosyal çevren genişler hemde sağlıklı olursun :D bu arada uyku düzenin de kesinlikle oturmuş olur
dostum herşeye de spor demeyin spor akımıda fazla abartıldı ben düzenli besleniyorum spor yapıyorum uyku duzenim de var ama aynı sorun bende de var

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
dostum açıkçası uyku saatini kendin belirlemen lazım burdaki kimse senin uyku kaliteni belirleyemez veya seçemez ben akşam 10 11 arası yatıyorum sabah 5 6 sularında kalkıyorum kendimi dinç hissediyorum yani kendi belirleyemez isen bu konuya uyku saatlerini yazan arkadaşların uyku saatlerini deneyebilirsin

Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
ne yapmalıyım?
Depresyon da kişilerin kendisini yorgun hissetmesine neden olabilir.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
ne yapmalıyım?
bence bi doktora görün vitramin fln yazar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...