zaten astronotlar azda olsa zamanda yolculuk etmiştir yani kısaca gerçektir fakat diğer dediğim konu benim fikrim herhangi bir kanıt veya gerçekliği yok kankamzamanda yolculuğu bilim adamları teknolojiyi kullanarak Eğer Albert einstein'ın izafiyet teorisini denerseler bana kalırsa olur
geleceğe yolculuk yapılmış daha önceden 7 sene kadar ileriye gidilmiş ancak geçmişe gitmek mümkün değil en azından teknolojik olarak. bir maddeyi tamamen durdurduğunuzda zamanı durdurmuş olursunuz o insan için titreşimler dahil durdurmak dediğim harkeetsiz kalmak değil anlaşılmışımdır zaten hızlandırırsanızda maddeyi diğer maddelere göre daha geç yaşlanmaya başlar madde bu da diğer maddelere göre zamanı daha erken tecrübe ettiğinizi gösterir ancak bunların gerisinde birşey yok ya hareket edersin yada durursun ikisindede geçmişe gitmekle ilgisi yok teknolojik olarak bir şey olamaz ama düşüncelerime göre (teorim) Karadeliklerin içindeki maddeler o kadar ağırlaşmış cisimler olarak küçülüp duruyorki titreşimi içeride sona ermiş bir cisim zamanın yükünden ağır olup geçmişe o karadeliğin onu ilk çektiği noktaya yada karadeliğin varoluş noktasına dönebilir. tabi herşey bir teori ancak şuan kimsenin farketmediği icat edilmiş bir zaman makinası var soran olursa anlatırım.evet gene ben, bugünkü aklıma takılen şey zamanda yolculuk bildiğimiz üzere 2 tip zaman yolculuğu vardır bunlar nelerdir geçmiş ve gelecek bunlardan sadece bir tanesi gerçekleşebilir oda geleceğe yolculuk bu yolculuğu yapmak mümkündür fakat yeterli teknoloji yoktur olay şudur bir madde hızlandımı diğer maddeler diğer maddelere göre daha yavaş yaşlanacaktır kısaca onun için 1 dk bizim için 1 gün olabilir eğer kara deliğe yaklaşırsınız zaman bükülecektir ama geçmişe gitmek istediğimizde burda kafalar karışıyor bazı şeyler duymuşsunuzdur solucan deliğinden ışık hızında haraket edildiğinde geçmişe gidelebilir diye bu kanıtlanmış bir şey değil şimdi burda benim düşünceme giriyoruz eğer gerçekten böyle bir şey varsa geçmişi değiştiremeyiz çünkü bu her açıdan mantık dışı olur sadece görebiliriz tabi bu gerçekmi bilinmiyor ama madde zamanı büktüğün zaman tam olarak neyle karşılaşır bilemiyoruz belkide çoğu şeyi anlamış olucaktır sonsuzluk gibi tabi bunu bilemeyiz ben burda bir şeyi daha eklemek istiyorum zamanı durdurma, şimdi geleceğe gitmek için ışık hızına geçmemiz lazım eğer ışık hızına geçtikmi ne olr zaman bizim için yavaşlar peki ışık hızını geçebilirmiyiz mahlesef ki hayır, diyelim geçebildik zamam yolculuğu yapabilirdik peki sonsuz bir hızla gidersek zaman durabilirmiydi tabikide sonsuzluk bizim algılayacağımız bir şey değil peki zaman yolculuğu yapmış biri sonsuzluğu anlayıp zamanı durdarabilirmiydik
siz bu konuda ne düşünüyorsunuz
O teknoloji için en az 30-40 yıl geçmesi lazım bence mümkün olabilir ama zaman lazımevet gene ben, bugünkü aklıma takılen şey zamanda yolculuk bildiğimiz üzere 2 tip zaman yolculuğu vardır bunlar nelerdir geçmiş ve gelecek bunlardan sadece bir tanesi gerçekleşebilir oda geleceğe yolculuk bu yolculuğu yapmak mümkündür fakat yeterli teknoloji yoktur olay şudur bir madde hızlandımı diğer maddeler diğer maddelere göre daha yavaş yaşlanacaktır kısaca onun için 1 dk bizim için 1 gün olabilir eğer kara deliğe yaklaşırsınız zaman bükülecektir ama geçmişe gitmek istediğimizde burda kafalar karışıyor bazı şeyler duymuşsunuzdur solucan deliğinden ışık hızında haraket edildiğinde geçmişe gidelebilir diye bu kanıtlanmış bir şey değil şimdi burda benim düşünceme giriyoruz eğer gerçekten böyle bir şey varsa geçmişi değiştiremeyiz çünkü bu her açıdan mantık dışı olur sadece görebiliriz tabi bu gerçekmi bilinmiyor ama madde zamanı büktüğün zaman tam olarak neyle karşılaşır bilemiyoruz belkide çoğu şeyi anlamış olucaktır sonsuzluk gibi tabi bunu bilemeyiz ben burda bir şeyi daha eklemek istiyorum zamanı durdurma, şimdi geleceğe gitmek için ışık hızına geçmemiz lazım eğer ışık hızına geçtikmi ne olr zaman bizim için yavaşlar peki ışık hızını geçebilirmiyiz mahlesef ki hayır, diyelim geçebildik zamam yolculuğu yapabilirdik peki sonsuz bir hızla gidersek zaman durabilirmiydi tabikide sonsuzluk bizim algılayacağımız bir şey değil peki zaman yolculuğu yapmış biri sonsuzluğu anlayıp zamanı durdarabilirmiydik
kendi şahsi fikrim bence imkansız zamanda yolculuk ama teknoloji gelişmekte ilerde herşey mümkün olabilir ama düşününce bile böle bişe zor yaevet gene ben, bugünkü aklıma takılen şey zamanda yolculuk bildiğimiz üzere 2 tip zaman yolculuğu vardır bunlar nelerdir geçmiş ve gelecek bunlardan sadece bir tanesi gerçekleşebilir oda geleceğe yolculuk bu yolculuğu yapmak mümkündür fakat yeterli teknoloji yoktur olay şudur bir madde hızlandımı diğer maddeler diğer maddelere göre daha yavaş yaşlanacaktır kısaca onun için 1 dk bizim için 1 gün olabilir eğer kara deliğe yaklaşırsınız zaman bükülecektir ama geçmişe gitmek istediğimizde burda kafalar karışıyor bazı şeyler duymuşsunuzdur solucan deliğinden ışık hızında haraket edildiğinde geçmişe gidelebilir diye bu kanıtlanmış bir şey değil şimdi burda benim düşünceme giriyoruz eğer gerçekten böyle bir şey varsa geçmişi değiştiremeyiz çünkü bu her açıdan mantık dışı olur sadece görebiliriz tabi bu gerçekmi bilinmiyor ama madde zamanı büktüğün zaman tam olarak neyle karşılaşır bilemiyoruz belkide çoğu şeyi anlamış olucaktır sonsuzluk gibi tabi bunu bilemeyiz ben burda bir şeyi daha eklemek istiyorum zamanı durdurma, şimdi geleceğe gitmek için ışık hızına geçmemiz lazım eğer ışık hızına geçtikmi ne olr zaman bizim için yavaşlar peki ışık hızını geçebilirmiyiz mahlesef ki hayır, diyelim geçebildik zamam yolculuğu yapabilirdik peki sonsuz bir hızla gidersek zaman durabilirmiydi tabikide sonsuzluk bizim algılayacağımız bir şey değil peki zaman yolculuğu yapmış biri sonsuzluğu anlayıp zamanı durdarabilirmiydik
kanka ama bu bi teori sonuç olarakgünümüz teknolojisi ile kesinlikle mümkün değil. fakat 30-35 yıl sonra anca temelleri atılır. ve büyük ihtimalle de japonya ve ya güney kore de başlarlar.