zamanda yolculuk mümkünmü (BENİM FİKRİM)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
kafan pırıl pırıl bunu icat bulmaya yönelt :D

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
evet gene ben, bugünkü aklıma takılen şey zamanda yolculuk bildiğimiz üzere 2 tip zaman yolculuğu vardır bunlar nelerdir geçmiş ve gelecek bunlardan sadece bir tanesi gerçekleşebilir oda geleceğe yolculuk bu yolculuğu yapmak mümkündür fakat yeterli teknoloji yoktur olay şudur bir madde hızlandımı diğer maddeler diğer maddelere göre daha yavaş yaşlanacaktır kısaca onun için 1 dk bizim için 1 gün olabilir eğer kara deliğe yaklaşırsınız zaman bükülecektir ama geçmişe gitmek istediğimizde burda kafalar karışıyor bazı şeyler duymuşsunuzdur solucan deliğinden ışık hızında haraket edildiğinde geçmişe gidelebilir diye bu kanıtlanmış bir şey değil şimdi burda benim düşünceme giriyoruz eğer gerçekten böyle bir şey varsa geçmişi değiştiremeyiz çünkü bu her açıdan mantık dışı olur sadece görebiliriz tabi bu gerçekmi bilinmiyor ama madde zamanı büktüğün zaman tam olarak neyle karşılaşır bilemiyoruz belkide çoğu şeyi anlamış olucaktır sonsuzluk gibi tabi bunu bilemeyiz ben burda bir şeyi daha eklemek istiyorum zamanı durdurma, şimdi geleceğe gitmek için ışık hızına geçmemiz lazım eğer ışık hızına geçtikmi ne olr zaman bizim için yavaşlar peki ışık hızını geçebilirmiyiz mahlesef ki hayır, diyelim geçebildik zamam yolculuğu yapabilirdik peki sonsuz bir hızla gidersek zaman durabilirmiydi tabikide sonsuzluk bizim algılayacağımız bir şey değil peki zaman yolculuğu yapmış biri sonsuzluğu anlayıp zamanı durdarabilirmiydik
siz bu konuda ne düşünüyorsunuz
ışık hızına ulaşırsan neden olmasın tabi ulaşabilrsenn

Logo Ve Grafik Tasarım
Süper Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
Temel Fizik'te; Tek yol vardır tek bir zaman çizgisi eğer normal hayatınızı yaşıyorsanız zamanda yolculuk ile ilgilenmiyorsanız, o çizgide sabit bir şekilde korunum hızınızla ileriye gidersiniz.

1. demeç: İleriye (Geleceğe) gitmek için ışık hızından 0.000000(sonsuzda kadar giden sıfırlar)0000000001 daha hızlı hareket etmek şarttır, ki temel fizikte bu imkansızdır.
2. demeç: Geriye (Geçmişe) gitmek teorik olarak geçmişe gitmek kuantum dünyasıyla alakalı bir olgudur, hız ile değil boyut ile alakalıdır, paradoksa sebep olur.

Zamanda geriye gitmek; Kuantum dünyası MARVEL'da izlediğiniz Ant-Man size şu ana kadar yaşadığınız hayatınız en iyi kuantum dünyası örneğini verebilir. Zamanda geriye gitmek kuantum boyutu denen o boyuta küçülmektir.

Çok karışık, çok saçma bir o kadar da tehlikeli, inanın zaman ile ilgili bilgiyi yeteri kadar alıyoruz, daha fazlası bizim sonumuz olur.

Onaylı Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
çok da mümkün olacağını zannetmiyorum en azından yakın gelecekte pek mümkün gibi gözükmüyor bence.

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
bence zamanda yolcılık mümkün değil ama olma ihtimalide var tabiki astral seyahatle felan

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
dede paradoksunu internetten araştırmanı tavsiye ederim

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
zamanda ileri gitmeyi sizde deneyimleyebilirsiniz. sadece bir süre hareketsiz kalın ve sonra devam edin :D sizin için sadece zaman akacaktır. ha mevzu zamanda geriye gitmek ise biraz daha kafa patlatılması gereken bir sorun

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
evet gene ben, bugünkü aklıma takılen şey zamanda yolculuk bildiğimiz üzere 2 tip zaman yolculuğu vardır bunlar nelerdir geçmiş ve gelecek bunlardan sadece bir tanesi gerçekleşebilir oda geleceğe yolculuk bu yolculuğu yapmak mümkündür fakat yeterli teknoloji yoktur olay şudur bir madde hızlandımı diğer maddeler diğer maddelere göre daha yavaş yaşlanacaktır kısaca onun için 1 dk bizim için 1 gün olabilir eğer kara deliğe yaklaşırsınız zaman bükülecektir ama geçmişe gitmek istediğimizde burda kafalar karışıyor bazı şeyler duymuşsunuzdur solucan deliğinden ışık hızında haraket edildiğinde geçmişe gidelebilir diye bu kanıtlanmış bir şey değil şimdi burda benim düşünceme giriyoruz eğer gerçekten böyle bir şey varsa geçmişi değiştiremeyiz çünkü bu her açıdan mantık dışı olur sadece görebiliriz tabi bu gerçekmi bilinmiyor ama madde zamanı büktüğün zaman tam olarak neyle karşılaşır bilemiyoruz belkide çoğu şeyi anlamış olucaktır sonsuzluk gibi tabi bunu bilemeyiz ben burda bir şeyi daha eklemek istiyorum zamanı durdurma, şimdi geleceğe gitmek için ışık hızına geçmemiz lazım eğer ışık hızına geçtikmi ne olr zaman bizim için yavaşlar peki ışık hızını geçebilirmiyiz mahlesef ki hayır, diyelim geçebildik zamam yolculuğu yapabilirdik peki sonsuz bir hızla gidersek zaman durabilirmiydi tabikide sonsuzluk bizim algılayacağımız bir şey değil peki zaman yolculuğu yapmış biri sonsuzluğu anlayıp zamanı durdarabilirmiydik
mümkün değil kısa ve öz
Post automatically merged:

BAYA garip bir şeymiş almanlar bulmuş sanırım birazcık araştırdım
Post automatically merged:

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
mümkün değil kanka belki teknoloji ilerlerse olabilir ama belki oda

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Zaman kırılması olacağı için mümkün olmaz teknoloji zaman kırılmasını engelleyemez

Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
teori zaten var diye biliyorum fakat aşırı eğlenceli kanka senin konuların :D okurken sıkılmıyorum

Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Zamanda yolculuk diye bir şey yok. Ben inanmıyorum ve hiç mantıklı gelmiyor. Ya kendini dondurucuya koy aradan 10 yıl geçince seni dondurucudan çıkartsınlar, o zaman kendine göre geleceğe gitmiş olursun. Onun dışında yok solucan deliği yok ışık hızı veya farklı kuramlar uçuk kaçık ne varsa hiç biri işe yaramaz. Senin bir yere gidebilmen için oranın var olması gerekir. Eğer bir tünelden geçip farklı bir yere gidiyorsan tünelin girişindeki yer ile çıkışındaki yer farklı olur. Eğer tünelde geçirdiğin zamanı hesaplıyorsan dondurucu ile aynı mantık. Kendini dondur veya uyuştur veya bir şekilde biyolojik yaşlanmanı engelle dünya aynı dünya olacak sadece sen dururken zaman ilerlemiş olacak.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
böyle bir şey bence mümkün değil hiçbir zamanda olucağını düşünmüyorum zaman kavramı sonsuz bir kavram bence ya geçmiş olsun ya da gelecek

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
bence şuanlık cok mümkün gözükmüyo ama süreklide teknoloji gelişiyo ne olucağı beli olmaz ondan tam net bişey diyemem

Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
zamanda ileri veya geri gitmek mümkün değil sadece zamanı kendin için yavaşlatabilirsin (böylece zamanda ileri gittiğini varsayabiliriz)

Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
zamanda yolculuk mümkün değildir bence ancak farklı gerçeklikler olabilir çoklu evren misali

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
hocam dunyada imkansiz diye birsey yoktur zaten isik hizinda gitmeyi yeni ogrendiler biraz zaman gectikten sonra illa ki bulunacaktir tabi arastirma yasagi gelmez ise

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...