Zotac Gt630 100 Derece Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
1
Sosyal
3 HİZMET YILI
1721119663438.png

Merhabalar son 1 senedir bu sorunu yaşıyorum arada 105 e bile çıkıyo ama bugün çözdüm 105 sorununu 1 fan tersmiş zaten 1 fan var pcde onun yerini değiştim 100 e düşürdüm anca kasanın kapağı açık maksimum bu kadar verim alabiliyorum başka nasıl çözebilirim bu sorunu ekran kartına masa fanı ile hava versem ne kadar etkiler ekran kartına buz bile koydum soğusun diye tabi poşet ile su teması olmasın diye paketledim buzu ama yine etki etmedi şu anda sıfır fan alıcak param yok daha yeni klavye aldığım için

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Masa fanı çok etkilemez maksimum 1-2 derece falan etkiler. Termal macun değiştirmeyi dene. Bir de eğer kasanın camı açık değilse camı aç.

Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Temizlikleri aksatma benim laptop ta 60 ın üstüne çıkmıyordu artık 90 larda geziyor

1337
Seçkin Üye
Ödüller
2
Sosyal
3 HİZMET YILI
Merhabalar, kasanın içindeki hava akışını artırmak için mevcut fanları temizleyip, mümkünse fanların yönlerini kontrol et. Hava akışını optimize etmek için biri ön taraftan hava alırken diğeri arka taraftan hava çıkarabilir. Ayrıca masa fanı kullanma gecici çözüm olabilir. Kir ve tozlar varsa temizle.. Kasa içindeki bileşenlerin yerleşimini gözden geçir. Kabloların düzgün düzenlenmesi hava akışını artırabilir. Son olarak ekran kartının termal macunu eskiyse, değiştirmek sıcaklığı önemli ölçüde düşürebilir.

Uzman Üye
Ödüller
1
Sosyal
3 HİZMET YILI
Merhabalar, kasanın içindeki hava akışını artırmak için mevcut fanları temizleyip, mümkünse fanların yönlerini kontrol et. Hava akışını optimize etmek için biri ön taraftan hava alırken diğeri arka taraftan hava çıkarabilir. Ayrıca masa fanı kullanma gecici çözüm olabilir. Kir ve tozlar varsa temizle.. Kasa içindeki bileşenlerin yerleşimini gözden geçir. Kabloların düzgün düzenlenmesi hava akışını artırabilir. Son olarak ekran kartının termal macunu eskiyse, değiştirmek sıcaklığı önemli ölçüde düşürebilir.
termal mcun var mı bilmiyorum çok ince zaten dokunsam kırılcak o incelikte
ZT-60405-10L_image1-800x600.jpg

Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Duzenli temizle bir seyi kalmaz. Ama temizlerken de dikkat et fanlara hava uflemeden kulak copuyle yap dahada bozarsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...