14 bin 500 TL'ye oyuncu bilgisayarı önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bütçe
14 bin 500 TL civarı.
Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
kesinlikle nvidia ekran kartı öneririm amd önermem bende nvidia kullanıyorum işlemci iyi fakat ekran kartını değiştirmeni öneririm veya farklı kasalara bakmanı öneririm ekran kartından dolayı
hocam benim düşüncem evet amdde sorun yaşanıyor ama 3060lı bir sistem bütçemi oynatıyor ama fikriniz için teşşekürler

Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
AMD ekran kartı seçerek çok iyi yapmışsın. RTX 3000 ve 2000 serisinden uzak dur derim. SSD'yi 1 TB'a çıkarabilseysik daha iyi olabilirdi. Kingston'un 1 TB'lık SSD'si uygun fiyata mevcut fakat sitede göremedim.
IMG_20230621_003545.jpg

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
AMD ekran kartı seçerek çok iyi yapmışsın. RTX 3000 ve 2000 serisinden uzak dur derim. SSD'yi 1 TB'a çıkarabilseysik daha iyi olabilirdi. Kingston'un 1 TB'lık SSD'si uygun fiyata mevcut fakat sitede göremedim.
Ekli dosyayı görüntüle 93025
ray tracing hikaye bağımlısı arkadaşlar için iyise bile ben öyle biri değilim kadim dostlarım fikirlerniz için sağolun var olun

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Herhangi bir sorun yok kasada hemen almalısın gerçekten fiyat performans ürün kasa

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Hocam kasa sağlammış fakat bir çok arkadaşın da belirttiği gibi AMD ekran kartları çok fazla tercih edilen ekran kartları değil onun yerine NVIDIA alman çok daha iyi olabilir senin açından, en azından daha sonra 2. el satma girişimin olursa bile elden çıkartman kolay olur.

aka hernos
Süper Üye
Ödüller
4
Sosyal
6 HİZMET YILI
bir olayı yok mevzu bu zaten he illa açıkla diyorsan öncelikle şunu belirteyim web tasarım programlama birincilikle mezunuyum 7 programlama dili biliyorum introyu geçtiysek sana fanboyluk değil gerçek ve basit bir şeyden bahsedeyim amd kendini 40 kere satsa da nvidianın teknolojisine ulaşamaz amd bir donanım almak iğne vurulmuş sporcuyu övmektir çünkü balon olduğunu bile bile şekline muammele yaparsın aynı şey he illa daha uzatıp fanboyluk yaparsan sayısal verileri de sunarım burada amacım kimseyi yermek vs değil amd artık f/p değil buna rağmen saçma sapan para harcanmasın bazı kişilerin (seni ya da başkasını zan altında bırakmadan bir topluluğa söylüyorum) fanboyluğu uğruna ama bana dersin ki aga benim param bu buna yetiyor bu içime sindi al teknolojinin ve insan arzusunun sonu yoktur elinizdekiyle yetinmeyi onla mutlu olmayı da öğrenin sizde bir şey var diye en doğrusu o olmuyor fazla uzattım iyi forumlar
AMD ekran kartinin nesi var diye sordum. Hangi bolumden mezun oldugunu vs sormadim ? 7 programlama dili biliyorum diye ovunulmez sen 7 biliyorsan elbet karsina 8 bilen birisi cikar bu nasil bir kafa? AMD ye igne vurulmus sporcu vs bilmem ne demissin bunlari hangi teknik veriye dayanarak soyluyorsun ? Bunlari soyle bana. Googledan forumlara girip ordaki yazilari okuyup AMD yi kotuleyen birisin. AMD f/p degil demissin gir bak bakayim ayni duzeyde olan 2 ekran kartina birisi NVIDIA olsun digeri AMD ornegin RTX 3080 ile RX 6800 fiyat farkina bak oyle gel. Birisi 15K ise digeri 30K.

Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Sistem gayet güzel hocam ama amd kartı yerine başka bir şeyi tercih edebilirsin
Hocam ilerde o işlemci yanabiliyor hassas olduğundan dolayı aynısı bende de vardı sebebeni bile belirtmediler

Moderatörün son düzenlenenleri:
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
AMD ekran kartinin nesi var diye sordum. Hangi bolumden mezun oldugunu vs sormadim ? 7 programlama dili biliyorum diye ovunulmez sen 7 biliyorsan elbet karsina 8 bilen birisi cikar bu nasil bir kafa? AMD ye igne vurulmus sporcu vs bilmem ne demissin bunlari hangi teknik veriye dayanarak soyluyorsun ? Bunlari soyle bana. Googledan forumlara girip ordaki yazilari okuyup AMD yi kotuleyen birisin. AMD f/p degil demissin gir bak bakayim ayni duzeyde olan 2 ekran kartina birisi NVIDIA olsun digeri AMD ornegin RTX 3080 ile RX 6800 fiyat farkina bak oyle gel. Birisi 15K ise digeri 30K.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
bak bu senin fedailiğini yaptığın amd kart evet bir tık daha güçlü ama dlss den mahrum rtx gibi bir şeyin yanından geçecek teknolojisi bile olmayan kart dlss çakması bişi var ama ona lafımız yok
bu da kimsenin yadsıyamayacağı rtx 3060 fiyat olarak aynılar hangisi daha çok tercih ediliyor
buradan bakabilirsin verilere bazı bench testlerinde amd geçiyor evet ama bunlar bahsettiğim teknolojiler haricinde yapılan testler bu yüzden iğneli sporcu dedim dün bu işe dahil olmadık yarın da yok olmayız istediğin argümanı sun ama verileri inkar edemezsin haricinde amd işlemcilerin fena iş çıkarmadığını ama onların da artık f/p olmadığını belirteyim iyi forumla

Несмотря на предателей, я все еще стою.
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
@StrangeName RX 7600'ü kıyas edeceksen de RTX 4060 Ti ile kıyas et. RX 7600'ün rakibi 4060 Ti. Şu saatten sonra NVIDIA'yı savunmanın çok bir mantığı yok. RTX 3070 gibi bir ekran kartına 8GB VRAM koyan bir firmadan bahsediyoruz.

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
@StrangeName RX 7600'ü kıyas edeceksen de RTX 4060 Ti ile kıyas et. RX 7600'ün rakibi 4060 Ti. Şu saatten sonra NVIDIA'yı savunmanın çok bir mantığı yok. RTX 3070 gibi bir ekran kartına 8 GB VRAM koyan bir firmadan bahsediyoruz.

Bir şey savunduğum mu var neden tavsiye ettiğimi söylüyorum ayrıca 4060 Ti RX7600ü yer performans olarak nasıl aynı gömlek oluyor yapmayın şu fanboyluğu gpubench userbench bunlardaki veriler yalan YouTube D'de olanlar yalan AMD kutsal mı zamanında bu forumda değil ama başka fotrumlarda R5 1600 AF alın aldırın diye konu açıp en ince detaya kadar paylaşmış biriyim meslek icabı da elimden çok PC geçi iyiye iyi kötüye kötü denir ekran kartında NVIDIA tekeldir.

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
5600 rx 6600 sistem toplaya bilirisin
o para ile

Несмотря на предателей, я все еще стою.
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Bir şey savunduğum mu var neden tavsiye ettiğimi söylüyorum ayrıca 4060 Ti RX7600ü yer performans olarak nasıl aynı gömlek oluyor yapmayın şu fanboyluğu gpubench userbench bunlardaki veriler yalan YouTube D'de olanlar yalan AMD kutsal mı zamanında bu forumda değil ama başka fotrumlarda R5 1600 AF alın aldırın diye konu açıp en ince detaya kadar paylaşmış biriyim meslek icabı da elimden çok PC geçi iyiye iyi kötüye kötü denir ekran kartında NVIDIA tekeldir.

Ortada fanboyluk durum yok. Sadece rakibiyle kıyas etmen gerektiğini belirtiyorum ve AMD'nin de çok F/P kartları var. AMD hakkında genelleme yapmanız doğru değil. AMD, RX6000 ve sonrasında oldukça iyi iş başardı. RX 6700 XT, RX 6800, RX 6800 XT gibi çok güzel kartları da var ve konudaki kasanın bana göre tek eksiği de ekran kartıdır. RX 7600'ü ben de pek beğenmiyorum. RX 7600'den ziyade RX 6700 XT ya da 6700'lü olanlara bakılabilir ama işi bütçeye göre düşünecek olursak da bu kasa da idare eder. Hakkını yemeyelim.

aka hernos
Süper Üye
Ödüller
4
Sosyal
6 HİZMET YILI
bak bu senin fedailiğini yaptığın AMD kart evet bir tık daha güçlü ama DLSS'den mahrum RTX gibi bir şeyin yanından geçecek teknolojisi bile olmayan kart DLSS çakması bir şey var ama ona lafımız yok
bu da kimsenin yadsıyamayacağı RTX 3060 fiyat olarak aynılar hangisi daha çok tercih ediliyor
buradan bakabilirsin verilere bazı bench testlerinde AMD geçiyor evet ama bunlar bahsettiğim teknolojiler haricinde yapılan testler bu yüzden iğneli sporcu dedim dün bu işe dahil olmadık yarın da yok olmayız istediğin argümanı sun ama verileri inkar edemezsin haricinde AMD işlemcilerin fena iş çıkarmadığını ama onların da artık F/P olmadığını belirteyim iyi forumla.

Bir tarafda VRAM'i 8 GB olan RTX kartlar diger tarafda yillardir 12 GB 16 GB ve hatta 24 GB VRAM'li kart cikartan AMD. Simdi senin dedigin olayda sirf DLSS var diye bu kiytirik VRAM'ı olmayan 8 GB'i olan RTX kartlar One cikiyorsa yani DLSS varsa diger tarafdada FSR 2.0 var ve hatta butun kartlarda calisiyor ve hatta eski kartlarda calisiyor. Senin DLSS dedigin ozellik ise NVIDIA'nin cikartdigi yeni kartlarda calisiyor ve eski kartlari desteklemiyor bile... Simdi sen bunlarin uzerine hala NVIDIA daha avantajli diyorsan hiçbir şeyden anladigin hiçbir şey bildigin yoktur. Benchmark testlerinde zaten kafa kafaya. NVIDIA benchmarktda One gecse bile Max 7-10 FPS One geciyor. Ha sen 7-10 FPS fark icinde gidip 15k olan karta 30k vermek istiyorsan bir de gelmis F/P degil diyor. AMD F/P'in atasi asil.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
MONSTER ABRA A7 baya iyi arkadaşım kullanıyo tecih ederim her oyunu açıyo kasmıyoda

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
hocam 1080p sistem icin bu fiyat çok 2. el daha iyi ürünler alabilirsiniz

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
kanka sinerji de baya iyi hazır kasalar var geçen hafta kuzenime aldık ordan baya iyi

Üye
3 HİZMET YILI
itopyada ki hazır sistemleri öneririm bazıları güzel

Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
14 bin 500 TL bütçeyle, iyi bir oyuncu bilgisayarı için Ryzen 5 veya Intel Core i5 işlemci, NVIDIA GeForce GTX 1660 Super veya AMD Radeon RX 5600 XT ekran kartı, 16 GB RAM ve 500 GB SSD gibi bileşenlere sahip bir sistem önerilebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...