144hzi almam için 144 fps almam gerekiyor diye biliyorum öyle mi144 Hz başka bir şey FPS başka bir şey, Hz ekran tazeleme hızı ikisini karıştırma.
Hz monitörünle alakalı bir şey ekran yenileme hızı ve ekran kartın ile alakalı, FPS “Frame Per Second/Saniyelik Görüntü Sayısı” kısaca tanımlayacak olursak tek saniyede ekrana aktarılan kare demektir. Bir bilgisayar oyununda oyuncu için en önemli özellik ses, görüntü ve hızdır. Ses daha çok bilgisayarın sahip olduğu ses sistemine bağlı iken görüntü ve hız bilgisayarın sahip olduğu ana donanım birimlerine bağlıdır. İşte bilgisayarın işlemci, ram ve ekran kartı performansınızı ölçen birime FPS (Frame Per Second/Saniyedeki Kare Sayısı) denir.144hzi almam için 144 fps almam gerekiyor diye biliyorum öyle mi
elimde 59 veya 60hz eski bir monitör var yeni almayı düşünüyorum ve görüntü kalitesine önem veriyorum düşündüğüm şey şuydu;27 inç güzel görüntü özellikleri olan ancak 60hz bi monitör almaktı ama yakınlarım 144hz al diyorlar hangisini seçiceğim konusunda kararsızım144 hz monitörde 144 fps alman lazım ama olduda 100 fps alırsan 100 hz görürsün ama monitörü tam anlamıyla verim alamazsın ve 144 hz e ilk geçtiğin zaman arada fark yokmuş gibi gelse de 1 hafta sonra 60 hz bir monitöre döndüğün zaman ekranı kasıyor gibi algılarsın 144 hz e alışan biri 60 hz kullanamaz ama 60 hz e alışan bir 144 hz kullanmasa da olur neye alıştıysan o
yeni bir monitör istiyorsan bence de 144 hz alman lazım ben de istiyorum bir monitör gamepowerin çok güzel monitörleri var ne kadar paran var ona göre bi monitörlere bakayımelimde 59 veya 60hz eski bir monitör var yeni almayı düşünüyorum ve görüntü kalitesine önem veriyorum düşündüğüm şey şuydu;27 inç güzel görüntü özellikleri olan ancak 60hz bi monitör almaktı ama yakınlarım 144hz al diyorlar hangisini seçiceğim konusunda kararsızım![]()
144 hz al çünkü hem kaliteli hem kafan rahat olur min 144 fps diyorlar ama değil yinede iyi bir sistemin varsa 100ün altına düşmezsinelimde 59 veya 60hz eski bir monitör var yeni almayı düşünüyorum ve görüntü kalitesine önem veriyorum düşündüğüm şey şuydu;27 inç güzel görüntü özellikleri olan ancak 60hz bi monitör almaktı ama yakınlarım 144hz al diyorlar hangisini seçiceğim konusunda kararsızım![]()