1Dolar=1Tl Olsaydı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Elvet Bir Gün Herseyin Gidecek
Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
???? yeter da çalmayın yawww

Pilaxinaris
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
6.60 benzin nerde kaldı kardeşim söylede depo fulleyelim :)

⚡Süper Güçlerim Var⚡
Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Şey aa öhm xD Dolar'ın 1 TL olması neden yanlış ? dediklerinizi kelime kelime analiz edelim .

'' Herkes doların 1 tl olmasına çok iyi olucakmış gibi bakmış , yazmış ama ne yazık ki doların 1 tl olması iyi bir şey değil ''

Eğer Dolar 1 TL olsaydı konuda anlatıldığı gibi ürünlerin fiyatlarını geçtim herşeyin fiyatı çok ciddi düşecek .

'' Dolar 1 tl olduğunu düşünürsek çoğu şeyi dışarıdan alıcağız ve üretim azalıcak ''
Herşeyi biz üretiyoruzda Dolar 1 TL olunca dışarıdan alışveriş yapmaya başlayacakmışız gibi yazmışsın öyle olmadığını biliyorsun ? :fastthink: herşeyi dışarıdan satın alıyoruz şu anda .

'' üretimin olmadığı bir ülke... . Ekonomistlere göre Türkiye için en ideal dolar kuru 5 tl olarak söyleniyor ''

Burada tam olarak ne demek istediğini pek anlayamadım yani ideal Dolar kuru TL ile Doların eşit olmasıdır hatta TL'nin Dolar'dan daha değerli olmasıdır fakat benim gönlümce tüm para birimleri aynı değerde olsa herkes pastadan eşit pay alır .

Edit : Hangi ekonomistleri takip ettiğini merak ettim doğrusu dsfadsfd birşey diyeceğimde ya uyarı yerim ya ban xD
Bu videoyu sonuna kadar izle özellikle 6.dakikadan sonrasını.
Umarım demek istediklerimi şimdi daha iyi anlamışsındır.

"Edit : Hangi ekonomistleri takip ettiğini merak ettim doğrusu dsfadsfd birşey diyeceğimde ya uyarı yerim ya ban xD"
??? bu arada "birşey" ayrı yazılır hani sen her şeyin doğrusunu bilirsin ya..... neyse ( Bunu yazma gibi bir niyetim yoktu şu yazdığını sonradan okudum son cümleni yakıştıramadım aslında seni tam tanımıyorum ama yinede yakıştıramadım.Özellikle burası "dsfadsfd birşey diyeceğimde ya uyarı yerim ya ban xD" sana yazık... diyesim geliyor. Yazık.....)
Son olarak yazdıklarım ne kadar yanlış olsada (değil ama ) "dsfadsfd birşey diyeceğimde ya uyarı yerim ya ban xD" bunu yazmamalıydın kimseye yazma doğru değil.​

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI

"Edit : Hangi ekonomistleri takip ettiğini merak ettim doğrusu dsfadsfd birşey diyeceğimde ya uyarı yerim ya ban xD"
??? bu arada "birşey" ayrı yazılır hani sen her şeyin doğrusunu bilirsin ya..... neyse ( Bunu yazma gibi bir niyetim yoktu şu yazdığını sonradan okudum son cümleni yakıştıramadım aslında seni tam tanımıyorum ama yinede yakıştıramadım.Özellikle burası "dsfadsfd birşey diyeceğimde ya uyarı yerim ya ban xD" sana yazık... diyesim geliyor. Yazık.....)
Son olarak yazdıklarım ne kadar yanlış olsada (değil ama ) "dsfadsfd birşey diyeceğimde ya uyarı yerim ya ban xD" bunu yazmamalıydın kimseye yazma doğru değil.​

Bak farkındamısın bilmiyorum Türkiye'de herşeyin çok iyi gittiğini düşünen ve Dolar'ın yüksek olmasının gerektiğini zanneden bir kısım var dediklerin senin tamamen oraya ait olduğunu gösteriyor , idi eğer video mantıklı ise gerekeni söylerim fakat önceki yorumunu uzak resimden tekrar okumanı tavsiye ederim .

Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Hayalinde olanı gerçekleştirmekde gerçekleştirmemekte senin elinde bunun dolarla o kadar da alakası yok .
-
Gelelim konuya ve diğer yorumlara
Herkes doların 1 tl olmasına çok iyi olucakmış gibi bakmış , yazmış ama ne yazık ki doların 1 tl olması iyi bir şey değil . Dolar 1 tl olduğunu düşünürsek çoğu şeyi dışarıdan alıcağız ve üretim azalıcak.Üretimin olmadığı bir ülke... . Ekonomistlere göre Türkiye için en ideal dolar kuru 5 tl olarak söyleniyor.
ülkede kendi ürettiğimiz ne var ?? zaten dışa bağımlıyız

Efsane Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
dolar cidden 1 tl olsa ilk 1 ay her şey çok güzel olur fakat sonra'ki 100 yıl devlet borç kapatmaya uğraşır :D
1hafta böyle olsa yeter pcyi bi diyim tekrar 6 olsun :D
Şey aa öhm xD Dolar'ın 1 TL olması neden yanlış ? dediklerinizi kelime kelime analiz edelim .

'' Herkes doların 1 tl olmasına çok iyi olucakmış gibi bakmış , yazmış ama ne yazık ki doların 1 tl olması iyi bir şey değil ''

Eğer Dolar 1 TL olsaydı konuda anlatıldığı gibi ürünlerin fiyatlarını geçtim herşeyin fiyatı çok ciddi düşecek .

'' Dolar 1 tl olduğunu düşünürsek çoğu şeyi dışarıdan alıcağız ve üretim azalıcak ''
Herşeyi biz üretiyoruzda Dolar 1 TL olunca dışarıdan alışveriş yapmaya başlayacakmışız gibi yazmışsın öyle olmadığını biliyorsun ? :fastthink: herşeyi dışarıdan satın alıyoruz şu anda .

'' üretimin olmadığı bir ülke... . Ekonomistlere göre Türkiye için en ideal dolar kuru 5 tl olarak söyleniyor ''

Burada tam olarak ne demek istediğini pek anlayamadım yani ideal Dolar kuru TL ile Doların eşit olmasıdır hatta TL'nin Dolar'dan daha değerli olmasıdır fakat benim gönlümce tüm para birimleri aynı değerde olsa herkes pastadan eşit pay alır .

Edit : Hangi ekonomistleri takip ettiğini merak ettim doğrusu dsfadsfd birşey diyeceğimde ya uyarı yerim ya ban xD
doların 1 tl eşit olma gibi bi durum olamaz zaten hayal ürünü bu yazdıklarım türkiye abdyede dolarınada eşit olamaz bu durumda
Post automatically merged:

arkadaşlar kavgaya laf dalaşına girmenin anlamı yok ne türkiye abd ye nede tl dolara eşit olabilir bi kere üretimimiz yok adamlar 1 iphone gönderiyor biz karşılığında alabilmek için belkide 50 100 ton domates veriyoruz yani çok gerideyiz bu yazı tamamen bunu gösterir türkiye tembel bir toplum değil şuan yıllık 1800 küsür saat çalışmayla dünyada 11.sıradayız abd almanya bizden daha az çalışıyor yani demem oki çok çalışan değil doğru çalışan kazanıyor.Türkler tembel değil imkan yok teknolojimiz yok

Son düzenleme:
The Best Cheaters
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
1 dolar 1 tl olsaydı suan ülkemiz tamamen bitikti neden sürekli dısardan alırdık herşeyi biz bir şey yapmaya cabalamazdık nede olsa paramız dısarı ile aynı oldugu icin bastır al hesabı ..hiç iyi olmazdı yani

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI

Videoyu izledim , bu tamamen bakış açısına göre değişir , konu uzasın istemiyorum . Yazdığın yorumu uzaktan bir oku başkası yazmış gibi yazdıklarım gayet normal bana video ile karşılık verdin iyi güzel ne diyeyim fakat video içeriğine bakıyorumda sorunun yurtdışının ucuz olması sebebi ile üretimin çok düşmesi felaket gösterilmiş şu anda zaten birşey üretmiyoruz çiftçiye destek olsa zaten adamlar neden üretmesin ? tek birşey söyelyeceğim sornasında sana cevap vermeyeceğim çünki anlayan anlıyor , Yatların benzin fiyatları 1,50 TL Zaten Doların 1 TL olduğu vakit Ülke kalkınmış olur birde onu hesap edin.

Efsane Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
1 dolar 1 tl olsaydı suan ülkemiz tamamen bitikti neden sürekli dısardan alırdık herşeyi biz bir şey yapmaya cabalamazdık nede olsa paramız dısarı ile aynı oldugu icin bastır al hesabı ..hiç iyi olmazdı yani
Ha bende aynısını yazdım şimdi üretim yapmamız lazım

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI

Dostum haklısında şuan dolarla Türkiye’yi dış ülkeler yönetiyor bunuda düşünmek lazım

Słyszę, słyszę letni powiew.
Kurucu
Ödüller
25
10 HİZMET YILI
Yav konuyu kilitlemişlerde insiyatif kullanarak yeniden açıyorum tartışma ve bazı çomarlar dikkatimi çekti... Şimdi dolar 1 tl olsaydı devlet borç batağına batardı diyen arkadaş şunu anlasın ki devletin dış borcu dolar - euro - pound bazlı zaten. Dolar düştükçe devletin borcu otomatik olarak azalır.
Dolar düştükçe dışa bağımlı oluruz diyen arkadaşlarda ağır saçmalamışlar zaten. Çünki dolar 1tl olabilmesi için ülkenin sosyokültürel bir yapıyla kalkınmış olması gerekmektedir. Türkiye eskiden tarım ülkesiydi artık değil. Acilen sanayileşme ve enerji kaynaklarına uzun vadeli yatırım gerekiyor. Bunun çözümü de eğitimden geçiyor. Dolar 1₺ olsa herkes dışarıdan mal alır diye bir kaide yok zaten doların 1₺ olmasının yolu ihracattan / üretimden / sosyokültürel devlet yapısından geçiyor.

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
Yav konuyu kilitlemişlerde insiyatif kullanarak yeniden açıyorum tartışma ve bazı çomarlar dikkatimi çekti... Şimdi dolar 1 tl olsaydı devlet borç batağına batardı diyen arkadaş şunu anlasın ki devletin dış borcu dolar - euro - pound bazlı zaten. Dolar düştükçe devletin borcu otomatik olarak azalır.
Dolar düştükçe dışa bağımlı oluruz diyen arkadaşlarda ağır saçmalamışlar zaten. Çünki dolar 1tl olabilmesi için ülkenin sosyokültürel bir yapıyla kalkınmış olması gerekmektedir. Türkiye eskiden tarım ülkesiydi artık değil. Acilen sanayileşme ve enerji kaynaklarına uzun vadeli yatırım gerekiyor. Bunun çözümü de eğitimden geçiyor. Dolar 1₺ olsa herkes dışarıdan mal alır diye bir kaide yok zaten doların 1₺ olmasının yolu ihracattan / üretimden / sosyokültürel devlet yapısından geçiyor.
Aynen öyle

Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
olm atmayın sunları alamıyorum ıcım gıdıyor gordukce hayal dunyamda mutlu mesut yasıyım en ıyısı ben

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...