Süper Üye
1 kılıç darbesi ile 1 Yeniçeriyi ortadan ikiye ayırdığı bile söyleniyor.Abi bu gerçek olamaz bence ya tek elle 257 kilo kaldırmak nedir terminatör mü bu adam
Kardeşi 2. Osman ( Genç Osman ) a yapılanlardan sonra ' Yeniçeriler tarafından çıplak alınıp İstanbul'da gezdirilip işkence edilerek öldürülmesi' büyük bir travma yaratmış. Bundan dolayı baya bir güç çalıştığı sürekli ağırlık kaldırıp indirdiği biliniyor, 8 katlı güçlendirilmiş kalkanı tek ok darbesi ile delip geçtiğide bilinenler arasında mermi gibi ok atarmış. Bu yüzden inandırıcı geliyor Yeniçeri ağası onun hakkında bir eli ile 1 Yeniçeri Ağası diğer eli ile farklı bir Yeniçeri ağasını kaldırdığını yazmış. Kaldırığı ağalarında heybetli ve baya kilolu uzun boylu olduğunu söylemiş. Tahminimce tek eli ile tutmuyor gürzü zaten iki eli ile tutuyor bunlar mümkün gibi geliyor bana bunları yapabilen biri için.3 metre boyunda ve 250 kg ağırlığında deli gücüne sahip biri bile 250kg gürzüyü tek eli bırak iki eliyle bile sırtına zor alır
Kesinlikle katılıyorum bir çok savaşta kişi olarak az olmamıza rağmen yenmemizin sebebinin de bu olduğunu düşünüyorum çok güçlü ve kuvvetli Padişahlar ve askerlerden oluşmamızdan dolayı. Hatta Haçova diye bir savaş var Yeniçeriler savaştan kaçıyor, aşçı zırh taşıyan, silah tamiri yapan kişiler savaşı kepçeler fırlatarak vurarak kazanıyor, diğer adı Kepçe savaşıdır.Eskiden insanlar kılıçlara kuzu geçirip et çevirme yaparlarmış yani beslenen asker daha iyi savaşır gibi bir kavram vardı
Eski insanlar bir oturuşta bir danayı yerlermiş
O zamanların bir askeri normal bir insana göre düşmana karşı daha kalıplı olmak zorundaydı bir savaş zamanında
50 kg çelik zırh 15 kilo miğfer
250 kilo gürz
3 kilo kılıç
1 kilo da erzak torbası taşıyamayan yeni çeri yada osmanlı askerini asker olarak görülmezmiş
Napolyon Bonapart bile şu sözleri söylemiş;Kesinlikle katılıyorum bir çok savaşta kişi olarak az olmamıza rağmen yenmemizin sebebinin de bu olduğunu düşünüyorum çok güçlü ve kuvvetli Padişahlar ve askerlerden oluşmamızdan dolayı. Hatta Haçova diye bir savaş var Yeniçeriler savaştan kaçıyor, aşçı zırh taşıyan, silah tamiri yapan kişiler savaşı kepçeler fırlatarak vurarak kazanıyor, diğer adı Kepçe savaşıdır.
Detaylıca yorumladığın için teşekkürler ama bir insanın 250kg kaldırabileceğini değil onu kullanabileceğini yani savaşabileceğini anlayamadım benKardeşi 2. Osman ( Genç Osman ) a yapılanlardan sonra ' Yeniçeriler tarafından çıplak alınıp İstanbul'da gezdirilip işkence edilerek öldürülmesi' büyük bir travma yaratmış. Bundan dolayı baya bir güç çalıştığı sürekli ağırlık kaldırıp indirdiği biliniyor, 8 katlı güçlendirilmiş kalkanı tek ok darbesi ile delip geçtiğide bilinenler arasında mermi gibi ok atarmış. Bu yüzden inandırıcı geliyor Yeniçeri ağası onun hakkında bir eli ile 1 Yeniçeri Ağası diğer eli ile farklı bir Yeniçeri ağasını kaldırdığını yazmış. Kaldırığı ağalarında heybetli ve baya kilolu uzun boylu olduğunu söylemiş. Tahminimce tek eli ile tutmuyor gürzü zaten iki eli ile tutuyor bunlar mümkün gibi geliyor bana bunları yapabilen biri için.
Çok güçlü ve kondisyonlu birisi sürekli ağırlık çalıştığı ve gürzüyü taşıdığı için bir yerden sonra kuş tüyü gibi geliceğini düşünüyorum. Kickboks yaparken hocamız yumruk antremanlarında elimize ağırlık verirdi, bir yerden sonra gerçekten yumruklarımız kuş gibi gidiyordu sağa sola sanki kolum aşşırı hızlanmıştı. Bu yüzden o gürzü bir yerden sonra 4.Murad'a çok hafif gelmeye başlamıştır bile diye düşünüyorum.Detaylıca yorumladığın için teşekkürler ama bir insanın 250kg kaldırabileceğini değil onu kullanabileceğini yani savaşabileceğini anlayamadım ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?