4. Murat'ın 257 kg ağırlığındaki gürzüsü hakkında ne düşünüyorsunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
4.Muratın 257 kg Ağırlığındaki Gürzüsü hakkında ne düşünüyorsunuz. Bir insanın bu ağırlıkta bir gürzüyü taşıması mümkünmü? Tarih hocamız zırhının yanında karınca gibi kaldığını söylemişti
ekleme olsun.
9724774907954.jpg
220px-IV._Murat.jpg

IMG_3374.JPG

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Abi bu gerçek olamaz bence ya tek elle 257 kilo kaldırmak nedir terminatör mü bu adam

Musician
Onaylı Üye
Ödüller
3
Sosyal
4 HİZMET YILI
Eski zamanlarda insanlar daha iri yapılıydı daha kuvvetliydi derler. Ben bu konunun evrim teorisi, evrim konusuyla bağlantılı olduğunu düşünüyorum. İnanılsın ya da inanılmasın tartışılır. Belki hepsi tamamen yalandır fakat gerçek olabilme ihtimali kadar yalan olabilme ihtimali de var.
Post automatically merged:

Gözümüzle görmedik, inanmak zor. Ama akıl hep şüphede kalır, ya gerçekse?

Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Eski dönemlerde insanların daha büyük iri olmaları gibi bi teori var fakat bana kalırsa bu sadece ortaya atılmış bir fikir. Gerçek olamaz Devler alemi gibi bune kral :D

Uzman Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Efsane olduğuna inanıyorum sonuçta o dönemlerde böyle bir söylenti çıkartılarak rakipleri korkutmak da bir yöntemdi ki o zamanlarda bu tarz olaylara inanılması daha kolay şeyler 257 kilo az bir kilo değil tek elle kaldırılıp savurulamaz dev olmadıkça

ʟɪғᴇ ɪs ᴛᴏᴏ sʜᴏʀᴛ ᴛᴏ ʜᴏʟᴅ ɢʀᴜᴅɢᴇs
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Bir ihtimal olabilir ben inanıyorum böyle şeylere

Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
yaklaşık 400 yıl öncesinden bahsediyoruz 4.Murat hariç diğer insanları da ele alırsak evet şimdiki insanlardan daha güçlü olma durumu bence de vardır ama bu kadar güçlü olması... Kaynakları araştırmadım ama imkansız gibi

Master The Yoda ⚔
Seçkin Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
3 metre boyunda ve 250 kg ağırlığında deli gücüne sahip biri bile 250kg gürzüyü tek eli bırak iki eliyle bile sırtına zor alır

Süper Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
3 metre boyunda ve 250 kg ağırlığında deli gücüne sahip biri bile 250kg gürzüyü tek eli bırak iki eliyle bile sırtına zor alır
Kardeşi 2. Osman ( Genç Osman ) a yapılanlardan sonra ' Yeniçeriler tarafından çıplak alınıp İstanbul'da gezdirilip işkence edilerek öldürülmesi' büyük bir travma yaratmış. Bundan dolayı baya bir güç çalıştığı sürekli ağırlık kaldırıp indirdiği biliniyor, 8 katlı güçlendirilmiş kalkanı tek ok darbesi ile delip geçtiğide bilinenler arasında mermi gibi ok atarmış. Bu yüzden inandırıcı geliyor Yeniçeri ağası onun hakkında bir eli ile 1 Yeniçeri Ağası diğer eli ile farklı bir Yeniçeri ağasını kaldırdığını yazmış. Kaldırığı ağalarında heybetli ve baya kilolu uzun boylu olduğunu söylemiş. Tahminimce tek eli ile tutmuyor gürzü zaten iki eli ile tutuyor bunlar mümkün gibi geliyor bana bunları yapabilen biri için.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Eskiden insanlar kılıçlara kuzu geçirip et çevirme yaparlarmış yani beslenen asker daha iyi savaşır gibi bir kavram vardı
Eski insanlar bir oturuşta bir danayı yerlermiş
O zamanların bir askeri normal bir insana göre düşmana karşı daha kalıplı olmak zorundaydı bir savaş zamanında
50 kg çelik zırh 15 kilo miğfer
250 kilo gürz
3 kilo kılıç
1 kilo da erzak torbası taşıyamayan yeni çeri yada osmanlı askerini asker olarak görülmezmiş

Süper Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Eskiden insanlar kılıçlara kuzu geçirip et çevirme yaparlarmış yani beslenen asker daha iyi savaşır gibi bir kavram vardı
Eski insanlar bir oturuşta bir danayı yerlermiş
O zamanların bir askeri normal bir insana göre düşmana karşı daha kalıplı olmak zorundaydı bir savaş zamanında
50 kg çelik zırh 15 kilo miğfer
250 kilo gürz
3 kilo kılıç
1 kilo da erzak torbası taşıyamayan yeni çeri yada osmanlı askerini asker olarak görülmezmiş
Kesinlikle katılıyorum bir çok savaşta kişi olarak az olmamıza rağmen yenmemizin sebebinin de bu olduğunu düşünüyorum çok güçlü ve kuvvetli Padişahlar ve askerlerden oluşmamızdan dolayı. Hatta Haçova diye bir savaş var Yeniçeriler savaştan kaçıyor, aşçı zırh taşıyan, silah tamiri yapan kişiler savaşı kepçeler fırlatarak vurarak kazanıyor, diğer adı Kepçe savaşıdır.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Kesinlikle katılıyorum bir çok savaşta kişi olarak az olmamıza rağmen yenmemizin sebebinin de bu olduğunu düşünüyorum çok güçlü ve kuvvetli Padişahlar ve askerlerden oluşmamızdan dolayı. Hatta Haçova diye bir savaş var Yeniçeriler savaştan kaçıyor, aşçı zırh taşıyan, silah tamiri yapan kişiler savaşı kepçeler fırlatarak vurarak kazanıyor, diğer adı Kepçe savaşıdır.
Napolyon Bonapart bile şu sözleri söylemiş;
Savaşan bir Ordu her daim midesi üzerine oturur

Yani düşünün bir sefer yapıldığında asker için 5 ton et pişirilirmiş
Tarihi kayıtlara göre 1453 istanbul fethinde akıncı askerlerine günlük olarak 10 ton üzerinde et ve sebze yemekleri pişirilirmiş demek ki savaşan bir ordu için tank,top,tüfek yanı sıra yemekte yetmiyor tabiki de

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
257 kg gerçekten çok fazla ve tek eliyle kaldırması gerçekten çok ilginç geliyor kulağa ama neden olmasın insan inandığının dışında bir şey görürse ona aykırı gelirmiş

MualliM
Uzman Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Yavuz Bahadıroğlu' nun IV. Murat isimli kitabını bitirdim. Genç Osman'nın şehit edilişiyle başlar ve IV.Murat'ın hayatını anlatır. Bu yazar kolay kolay sallamaz gerçekleri anlatır kitaplarında. O kitapta IV. Murat'ın 200 okka ile günlük spor yaptığını kılıcının 100 kg ye yakın olduğunu yazıyordu. En heybetli ve en güçlü padişah olduğu zaten biliniyor tarihçilere göre.

Not : Bir okka 1283 gramdır.

Master The Yoda ⚔
Seçkin Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Kardeşi 2. Osman ( Genç Osman ) a yapılanlardan sonra ' Yeniçeriler tarafından çıplak alınıp İstanbul'da gezdirilip işkence edilerek öldürülmesi' büyük bir travma yaratmış. Bundan dolayı baya bir güç çalıştığı sürekli ağırlık kaldırıp indirdiği biliniyor, 8 katlı güçlendirilmiş kalkanı tek ok darbesi ile delip geçtiğide bilinenler arasında mermi gibi ok atarmış. Bu yüzden inandırıcı geliyor Yeniçeri ağası onun hakkında bir eli ile 1 Yeniçeri Ağası diğer eli ile farklı bir Yeniçeri ağasını kaldırdığını yazmış. Kaldırığı ağalarında heybetli ve baya kilolu uzun boylu olduğunu söylemiş. Tahminimce tek eli ile tutmuyor gürzü zaten iki eli ile tutuyor bunlar mümkün gibi geliyor bana bunları yapabilen biri için.
Detaylıca yorumladığın için teşekkürler ama bir insanın 250kg kaldırabileceğini değil onu kullanabileceğini yani savaşabileceğini anlayamadım ben

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Efsanede olması daha muhtemel ama ben nedense inanıyorum

Süper Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Detaylıca yorumladığın için teşekkürler ama bir insanın 250kg kaldırabileceğini değil onu kullanabileceğini yani savaşabileceğini anlayamadım ben
Çok güçlü ve kondisyonlu birisi sürekli ağırlık çalıştığı ve gürzüyü taşıdığı için bir yerden sonra kuş tüyü gibi geliceğini düşünüyorum. Kickboks yaparken hocamız yumruk antremanlarında elimize ağırlık verirdi, bir yerden sonra gerçekten yumruklarımız kuş gibi gidiyordu sağa sola sanki kolum aşşırı hızlanmıştı. Bu yüzden o gürzü bir yerden sonra 4.Murad'a çok hafif gelmeye başlamıştır bile diye düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...