5600x İşlemci 2 pini kırıldı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hayat buysa ben afk
Ultra Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Bir arkadaşımın bu olay başına geldi satmak istese ne kadara gider ve yaptırmak istese ne ücret tutar? Yapılabiliyor mu? TR de kimlere güvenerek yaptırabiliriz?

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
50-100 TL'ye hallederler. Kuyumculara sorman daha mantıklı, ince işçilik istiyor.

Ama birazcık şans işi. İşlemci üzerindeki bütün pinler veri işlemiyor. Takın ve çalıştırın, sonucu buraya yazarsınız.

hayat buysa ben afk
Ultra Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
50-100 TL'ye hallederler. Kuyumculara sorman daha mantıklı, ince işçilik istiyor.

Ama birazcık şans işi. İşlemci üzerindeki bütün pinler veri işlemiyor. Takın ve çalıştırın, sonucu buraya yazarsınız.
knk satarsa eğer ben almayı düşünüyorum kaça alınır aşşağı yukarı sizce? alıp yaptırıp kullanmayı düşünüyorum..

Haykıracak Nefesim Kalmasa Bile
Süper Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
Yani işini ehli biri düzeltebilir ama cok ince bir iş çöpe de gidebilir

hayat buysa ben afk
Ultra Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Yani işini ehli biri düzeltebilir ama cok ince bir iş çöpe de gidebilir
kime yaptırabiliriz? adam yaparım diyip yapamaz da berbat ederse bu sefer anlayamayız da yada fotoğrafını çekeceğiz öyle vereceğiz yada garanti olarak her işlemi videoya almasını isteyeceğiz? TR de var mı ki işlemci tamiri yapan birileri nasıl bulabiliriz hiç bir fikrim yok...

Uzman Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
zor bir işlem ama her türlü tamirci 200 300 e falan yapıyor diye biliyorum ama dikkate al herkes yapamaz çöp etmesin

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Eğer 5600x işlemcinizin 2 pini kırıldıysa, işlemcinizde kalıcı hasar oluşmuş olabilir ve bu sorunun çözümü genellikle işlemcinin tamamen değiştirilmesini gerektirir bu durumda öncelikle işlemciyi nereden satın aldığınızı ve satın alma tarihini kontrol edin eğer işlemci hala garanti kapsamındaysa üretici veya satıcınızla iletişime geçerek işlemcinizi garanti kapsamında değiştirmelerini talep edebilir arkadaşın

hayat buysa ben afk
Ultra Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Eğer 5600x işlemcinizin 2 pini kırıldıysa, işlemcinizde kalıcı hasar oluşmuş olabilir ve bu sorunun çözümü genellikle işlemcinin tamamen değiştirilmesini gerektirir bu durumda öncelikle işlemciyi nereden satın aldığınızı ve satın alma tarihini kontrol edin eğer işlemci hala garanti kapsamındaysa üretici veya satıcınızla iletişime geçerek işlemcinizi garanti kapsamında değiştirmelerini talep edebilir arkadaşın
garanti yok diyelim yaptırmak istiyoruz çalışabilir olduğunu nasıl anlayacağız? denemek mi lazım?

hayat buysa ben afk
Ultra Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
garanti yok diyelim yaptırmak istiyoruz çalışabilir olduğunu nasıl anlayacağız? denemek mi lazım?
Evet kırık pini onarmak için öncelikle profesyonel bir teknik servise başvurmanız gerekmekte teknik servis işlemcinin çalışıp çalışmadığını kontrol edebilir ancak öncesinde işlemcinin kırılmış pini tamir edilmeden önce bir mikroskop altında incelenmesi ve kırığın ne kadar büyük olduğunun belirlenmesi gerekiyor

Princesha İme Me Je Ti
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
5600 vardı bende 2 pin kırıktı çalışıyordu yukarıda arkadaşın dediği gibi hepsi aktif değil bir denemek lazım işlemciyi am4 slotlu bir ekran kartında deneme şansın varsa (çalışıyor olması sürekli stabil çalışacak anlamına gelmiyor dene çalışıyorsa gidip yaptır demek istiyorum ama profesyonel bir teknik servis falan bul mahalle bilgisayarcısına gitme :) )

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
TR'de yapabilen doğru düzgün zordur ama yine de yapılmayacak bir iş değildir diye düşünüyorum.

Adaletin Bumu Dünya
Süper Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
satmayı düşünürsen alırım

HAYATA BAKIŞ AÇISI FARKLI OLANLARDAN BİRİ
Süper Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
İşten anlayan biri düzeltebilir ama çöp de olabilir

HER OYUNUN BİR AÇIĞI VARDIR
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Dostum pini kırık işlemciler kolay kolay düzelmiyor almamanı tavsiye ederim yapılsa bile tam performans alırmısın oda muamma.

Üye
Ödüller
7
Sosyal
9 HİZMET YILI
gerçekten çok ince işçilik istiyor dostum güvenilir birini bulman lazım şans işi belki ses kısmı zarar görmüştür bir tak dene derim

HER OYUNUN BİR AÇIĞI VARDIR
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
yani almamı diyorsun bana arkadas satarsa
Bence alma dostum yani ben olsam almazdım yanlış anlama işlemci çok iyi bir işlemci ama pini kırık işlemcilerin ömrü çok sürmüyor performansıda düşüyor çoğunun işine yaramaz yani dostum bide yapılmazsa en büyük sıkıntı orda patlar he yaptırıp alcaksan bilemem tabi senin kararın ama benim önerim almaman.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...