Dünyalı dostum tam olarak anlamadın galiba
Emektar Üye
1-İlk olarak sistem geri yükleme noktası oluşturun, eğer bir fark göremezseniz yada beğenmezseniz geri alabilin diye
2-Gizlilik seçenekleri bu ayarlar arka planda gereksiz yere ram harcıyor. eğer kamera, mikrofon ve konumu kullanıyorsanız onları kapatmayın
geri kalan ayarları rahatlıkla kapatabilirsiniz bunları kapatmak için; Başlat - ayarlar - gizlilik
3-Bildirimler, bunlar gereksiz zaman kaybı bunu kapatmak için başlat - ayarlar - sistem - Bildirimler ve eylemler buraya gittikten sonra bildirimi kapatıp açık olan tik varsa kaldırıyoruz
ben kapatmadım kapatırsam ekran görüntüsü çekemiyorum ondan kapatamadım
4-Odaklanma yardımı bunu kesinlikle kapatmanızı öneririm çünkü gereksiz kapatmak için başlat - ayarlar - sistem - odaklanma yardım
5-Saydamlık efektleri bunu da kesinlikle kapatın sistemi yavaşlatıyor kapatmak için başlat - ayarlar - kişileştirme - renkler
6-Başlangıç uygulamaları ben gereksiz her şeyi kapattım gerekli uygulamalar hariç size de önerim budur.
Bunları kapatmak için görev çubuğuna sağ tıklayıp görev yöneticisine girip başlangıç bölümünde bilgisayar açılırken açılmasını istemediğiniz uygulamalara sağ tıklayıp devre dışı bırakarak kapatabilirsiniz.
7-Açılış hızlandırma buradaki gerekli ayarları yaparak bilgisayarınızın daha hızlı açılmasını sağlayabilirsiniz bu ayarları yapmak için arama yerine gelip msconfig yazıp sistem yapılandırmasına girip seçmeli başlangıcı seçin
ondan sonra önyükleme kısmına gelip gelişmiş seçeneklere basın orda işlemci sayısı var onun tikini aktif edip en yüksek sayıyı seçin
( böylece bilgisayar açılırken işlemciyi de kullanacak ve daha hızlı açılacak )
ondan sonra uygula deyip tamama basın sizden ayarların etkili olabilmesi için bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı isteyecek kesinlikle yeniden başlatın