Çözüldü 80 derecede çalışan GTX970'in problemi nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
GTX970 var, 5 yıldır kullanıyorum. Son zamanlarda şunu fark ettim, ne tür bir oyun olursa olsun ekran kartı 79-80 derecede sabitleniyor. Yani oyun ekran kartını zorlasa da zorlamasa da ısı derecesi hep sabit.

Boştayken ise 59 derecede sabit duruyor ne gibi bir problem olabilir? Temizliğini, macun yenilemesini yaptım. Sorun yazılımsal olabilir mi?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Hocam ben de GTX960 kullanıyorum, GTX970'lerde kronik olarak kabul ediliyor. Kart 5 yılını doldurmuş, 5 yıl içinde mining rat'da yemiş olabilirsiniz, soğutucu blocklarınız paslanmış olabilir bunlar sadece bir kaç nedeni. Daha nir çok şey sayabilirim. Soğutucu blocklarınızı kontrol edin, MSI afterburner ile OC'tan sonraki değerlerinizi kontrol edin ve anakartı üstünde herhangi bir bozukluk olup olmadığını kontrol edin (termal bantların yerinden oynaması gibi). İyi forumlar.
Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
yazılımsal çünkü ben moster bilgisayar kullanıyorum geforceyle ilgili sorun vardı teknik servise götürdüm yazılımsal demişlerdi

Hileci Geldi Hanım
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
virüs girmiş olabilir mi acaba görev yöneticisinde %100 çalışan uygulama var mı hiç

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
görev yöneticisi boştayken bir porgram %50 den fazla kullanıyorsa direk format at senin sistemden mining yapılıyor demektir

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Hocam eskiliğinden olabilir ancak bakımını düzenli yaptığınız için sanmıyorum, mining virüsü falan yemiş olabilir misiniz?

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
Öncelikle furmark testi yap zorla zorlayabildiğin kadar ve 15-20dk test et bakalım 80 i geçiyor mu diye. Bende de en son gtx 970 vardı baynı şekilde 81 derece civarındaydı sıcaklık değerleri. Tavsiyem termal macunu değiştir ve tozu pisliği temizle hem ekran kartında hem de PC de tüm fanlarda falan.

Üye
4 HİZMET YILI
ekran kartının fanı sıkıntılı olabilir tozlanmış vs. olabilir o yüzden iyi soğutmuyordur yada kasanın içindeki hava akışı bozulmuştur yani kasa içindeki fanlardan birisi

Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
hocam macunu çok ince yada çok kalın sürmüş olabilirsiniz internete sıvı termal pedler var kart ısınınca kendisi eriyip soğutucu blok ve işlemci arasında ısı transferini maxiumum seviyeye çıkarıyor

Onaylı Üye
Ödüller
3
Sosyal
6 HİZMET YILI
Donanımsal problem olduğunu düşünmüyorum. Kartı sök fanlarını ayır. İlk önce bakırların arasında ki tozları temizle daha sonra termal macunu yenile farkı hissedersin.

Banlı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
yazılımsal olup olmadığını test etmek için format atmalısın . birde kullandıpın termal macunun iletimi kaç kw

Ultra Üye
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
Kac yıldır kullanıyorsunuz? Eğer uzun süredir kullanıyorsan bakımı gelmiş olabilir veya kasada hava sirkülasyon olmuyor olabilir.

Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Hocam ben de GTX960 kullanıyorum, GTX970'lerde kronik olarak kabul ediliyor. Kart 5 yılını doldurmuş, 5 yıl içinde mining rat'da yemiş olabilirsiniz, soğutucu blocklarınız paslanmış olabilir bunlar sadece bir kaç nedeni. Daha nir çok şey sayabilirim. Soğutucu blocklarınızı kontrol edin, MSI afterburner ile OC'tan sonraki değerlerinizi kontrol edin ve anakartı üstünde herhangi bir bozukluk olup olmadığını kontrol edin (termal bantların yerinden oynaması gibi). İyi forumlar.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...