[font=tahoma, verdana, geneva, lucida,]Merhaba arkadaşlar sizlere bugün kali kurulumunu anlatacağım anlaşılır olsun diye maddelemeye çalışacağım ve [/FONT]
[font=tahoma, verdana, geneva, lucida,]hiç bilmeyen kişiler için uzun uzun anlatıyorum
Kullanacağımız programlar:
1-virtual box
2-kali linux
ilk önce [/FONT]
[font=tahoma, verdana, geneva, lucida,]
[font=tahoma, verdana, geneva, lucida,]ve ardından[/FONT]
[font=tahoma, verdana, geneva, lucida,]dosyalar hazır olduktan sonra virtual box açalım
1- yeni sekmesine tıklayalım
2-herhangi bir ad yazın
3-dosya türünü linux yapın
4-sürüm kısmınıda linux 2.6 (64bit) öneririm ve ileri tuşuna basın
5-önerilen bellek boyutunu görülen yeşil renkli bölümün sonuna kadar getirin (benim önerim en az 2048 mb bırakın)
6-ileri,oluştur,ileri,ileri dedikten sonra sanal makinanın hdd boyutu kısmını belirleyin (önerim 100-150 gb)
(Bu arada bilmeyen arkadarşlar için söylüyorum bilgisayar hdd kinizin boyutu 100 gb olabir ve sizde 100 nasıl bırakıyım o kadar
yerim yok gibi düşünebilirsiniz.Ama öyle deil bilgisayarınızın hdd ki 100 gb,250gb hiç farketmez sanalda olduğu için 2 tb dahi ayırabilirsiniz.)
evet devam edelim kuruluma
sol bölümde sanal makinamız kuruldu ve
şimdi
1-Sol üst köşedeki ayarlar sekmesini açalım
2-Yukarıda bulunan gelişmiş sekmesini açalım
3-Oradaki paylaşılan pano ve sürükle bırak seçeneklerini çift yönlü yapalım tamam diyelim
(Arkadaşlar bunu yapma amacımız sanal makina ile bilgisayar arasında geçiş yapmak için yapmadığınız
taktirde maus u sanal makinadan ctrl+alt+del ve sonra esc tuşuna basarak çıkarsınız yada sistemi sanal makinaya kurduğunuz sistemi kapatmalısınız )
evet arkadaşlar kaliyi kuralım artık
1-sanal makinayı başlatalım
2-ekranda açılan yerdeki dosya görünümüne tıklayarak indirmiş olduğunuz kali linux dosyasını gösterin ve aç sekmesine tıklayın
3-başlat diyelim ve ekranda gelen yerde Install sekmesine gelin ve enter tuşuna basın
4-arkadaşlar gelen dil bölümünü istediğiniz dilde kurun (önerim türkçe) dili seçin ve enter tuşuna basalım gelen uyarı türkçe tam olarak çevrilmemiş
hatası alabilirsiniz ama EVET diyelim ve devam edelim
5-bölgeyi TÜRKİYE seçelim ve enter tuşuna basın ,klavyenizi seçin ve enter tuşuna basın
6-makina isminizi belirleyin ben kali yazıyorum ve devam ediyorum
7-alan adı belirleyin yada boş bırakın devam edin
8-gelen kısıma parolanızı yazın ben root yazdım ve devam ettim
9-bölümleme yöntemini yardımcı ile diskin tamamı kullan diyelim devam edelim
10-arkadaşlar bölümleme şeması geldi ben burayı tüm dosyalar aynı bölümde olsun diye devam ediyorum siz diğerlerinide seçebilirsiniz
11-bölümlemeyi bitir ve değişiklikleri diske kaydet diyoruz, gelen ekrana evet diyoruz ve devam ediyoruz
12-bekliyoruz kurulmasını biraz uzun sürüyor arkadaşlar
13-arkadaşlar ağ ile gelen yere hayır diyelim önerim
14-grup ön yükleyici ile gelen kısma evet diyoruz
15-aygıtın kurulacağı kısım /dev/sda kısmını işaretleyerek devem ediyoruz
16-kurulum tamamlandı uyarısına devam diyelim
17-evet arkadaşlar kalimiz yenide başladı ve geldi enter ile girelim
18- 6. maddede girmiş olduğunuz kullanıcı adını giriniz
19- 8.maddede girmiş olduğunuz paralo ile giriş yapınız[/FONT]
[font=tahoma, verdana, geneva, lucida,]Anlatım için teşekkürü çok görmeyin arkadaşalar[/FONT]
[font=tahoma, verdana, geneva, lucida,]hiç bilmeyen kişiler için uzun uzun anlatıyorum
Kullanacağımız programlar:
1-virtual box
2-kali linux
ilk önce [/FONT]
Bağlantıları görmek için lütfen
Giriş Yap
bu siteden virtual box indirelim ve kuralım[/FONT][font=tahoma, verdana, geneva, lucida,]ve ardından[/FONT]
Bağlantıları görmek için lütfen
Giriş Yap
bölümünden kaliyi indirelim[/FONT][font=tahoma, verdana, geneva, lucida,]dosyalar hazır olduktan sonra virtual box açalım
1- yeni sekmesine tıklayalım
2-herhangi bir ad yazın
3-dosya türünü linux yapın
4-sürüm kısmınıda linux 2.6 (64bit) öneririm ve ileri tuşuna basın
5-önerilen bellek boyutunu görülen yeşil renkli bölümün sonuna kadar getirin (benim önerim en az 2048 mb bırakın)
6-ileri,oluştur,ileri,ileri dedikten sonra sanal makinanın hdd boyutu kısmını belirleyin (önerim 100-150 gb)
(Bu arada bilmeyen arkadarşlar için söylüyorum bilgisayar hdd kinizin boyutu 100 gb olabir ve sizde 100 nasıl bırakıyım o kadar
yerim yok gibi düşünebilirsiniz.Ama öyle deil bilgisayarınızın hdd ki 100 gb,250gb hiç farketmez sanalda olduğu için 2 tb dahi ayırabilirsiniz.)
evet devam edelim kuruluma
sol bölümde sanal makinamız kuruldu ve
şimdi
1-Sol üst köşedeki ayarlar sekmesini açalım
2-Yukarıda bulunan gelişmiş sekmesini açalım
3-Oradaki paylaşılan pano ve sürükle bırak seçeneklerini çift yönlü yapalım tamam diyelim
(Arkadaşlar bunu yapma amacımız sanal makina ile bilgisayar arasında geçiş yapmak için yapmadığınız
taktirde maus u sanal makinadan ctrl+alt+del ve sonra esc tuşuna basarak çıkarsınız yada sistemi sanal makinaya kurduğunuz sistemi kapatmalısınız )
evet arkadaşlar kaliyi kuralım artık
1-sanal makinayı başlatalım
2-ekranda açılan yerdeki dosya görünümüne tıklayarak indirmiş olduğunuz kali linux dosyasını gösterin ve aç sekmesine tıklayın
3-başlat diyelim ve ekranda gelen yerde Install sekmesine gelin ve enter tuşuna basın
4-arkadaşlar gelen dil bölümünü istediğiniz dilde kurun (önerim türkçe) dili seçin ve enter tuşuna basalım gelen uyarı türkçe tam olarak çevrilmemiş
hatası alabilirsiniz ama EVET diyelim ve devam edelim
5-bölgeyi TÜRKİYE seçelim ve enter tuşuna basın ,klavyenizi seçin ve enter tuşuna basın
6-makina isminizi belirleyin ben kali yazıyorum ve devam ediyorum
7-alan adı belirleyin yada boş bırakın devam edin
8-gelen kısıma parolanızı yazın ben root yazdım ve devam ettim
9-bölümleme yöntemini yardımcı ile diskin tamamı kullan diyelim devam edelim
10-arkadaşlar bölümleme şeması geldi ben burayı tüm dosyalar aynı bölümde olsun diye devam ediyorum siz diğerlerinide seçebilirsiniz
11-bölümlemeyi bitir ve değişiklikleri diske kaydet diyoruz, gelen ekrana evet diyoruz ve devam ediyoruz
12-bekliyoruz kurulmasını biraz uzun sürüyor arkadaşlar
13-arkadaşlar ağ ile gelen yere hayır diyelim önerim
14-grup ön yükleyici ile gelen kısma evet diyoruz
15-aygıtın kurulacağı kısım /dev/sda kısmını işaretleyerek devem ediyoruz
16-kurulum tamamlandı uyarısına devam diyelim
17-evet arkadaşlar kalimiz yenide başladı ve geldi enter ile girelim
18- 6. maddede girmiş olduğunuz kullanıcı adını giriniz
19- 8.maddede girmiş olduğunuz paralo ile giriş yapınız[/FONT]
[font=tahoma, verdana, geneva, lucida,]Anlatım için teşekkürü çok görmeyin arkadaşalar[/FONT]
Moderatörün son düzenlenenleri: