Anakartım Hangi Ekran Kartını Ve Ram Destekler ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Anakartımın Modeli
hp 500b microtower anakart
işlemcim Pentium Dual-core CPU E6700
anlayan acil yazabilirmi hangi ekran kartı ve Ram destekler

KARADAYI
Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Merhaba ,

Öncelikle HP 500b bir bilgisayar modeli burdan bir çıkarım yapamayız ama işlemcine baktığım zaman LGA 775 soket olduğunu görüyorum bu tarz soket kullanan işlemciler ile genelde gtx 750ti , gt 1030 gibi ekran kartlarını kullanırlar ram konusuna gelirsek anakart modelini öğrenmemiz lazım onun için CPU-Z vb programlardan yararlanabilirsin.

hEKLenDinEvlat
Seçkin Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Hocam o sistem 750 Ti bile kaldırmaz.(Çok fazla işlemci darboğazı olur internetten araştırabilirsin.) Eğer anakartında boş Ram slotu varsa. Sahip olduğun Ram'in aynısından alabilirsin.(Tamamen aynı olacak ama!/ Gb / Hız / Gecikme Değerleri)
Bunun dışında eğer durumun el veriyorsa yeni bir sistem alabilirsin.

KARADAYI
Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Biraz araştırdığımda HP 500B Microtower ' ın '' Foxcoon 2A8C '' marka anakart kullandığını buldum anakart maksimum 4GB Ram destekliyor bu sonuçlara göre bilgisayarındaki Ram 'ler 4GB ' dan azsa 2*2 = DDR3 4GB 800mhz bir ram takviyesi yapabilirsin tek modül 4GB ram çalıştırmaz haberin olsun.

Hocam o sistem 750 Ti bile kaldırmaz.(Çok fazla işlemci darboğazı olur internetten araştırabilirsin.) Eğer anakartında boş Ram slotu varsa. Sahip olduğun Ram'in aynısından alabilirsin.(Tamamen aynı olacak ama!/ Gb / Hız / Gecikme Değerleri)
Bunun dışında eğer durumun el veriyorsa yeni bir sistem alabilirsin.
İşlemci kaldırır sıkıntı olmaz ama anakart ve ram değişmesi gerek buda biraz maliyetli en iyisi eskiyi satıp üstüne biraz ekleyip yeni nesil bir sistem almak.

Üye
6 HİZMET YILI
cpu-z programindan anakart modelini ogrenip ona uygun rami secebilirsin

je vole dans l espace
Griffin Premium
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
Anakartını ddr4 olarak değiştir sadece 4gb destekliyor onla güncel oyunları açacak kadar güncelleme yapamazsın

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
hepsinden birer adet yeni alsan daha iyi hocam :D bence

Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Dude you are running a 10 year old PC. You need an entire PC upgrade. Increasing your ram on that machine will not yield any significant noticeable increases.

Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
O sistemin yeni nasil ekran kartlarından hiç birini kaldırcağını düşünmüyorum sana tavsiyem sistemi komple değiş kral durumun varsa

Süper Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Öncelikle Selamun Aleyküm Dostum Ekran Kartı Ana kartı Uyumlu olması gerek değildir önemli olan işlemci anakarta uygunmu ama işlemciye göre baktıgımızda 2 el ekran kartları alıcagın gibi geliyor cünkü işlemcin cok eski pentium serisi o yüzden 2 el ekran kartlarına bakılırsa 340 ti ve benzeri ekran kartlarına bakmanın öneririm

Üye
5 HİZMET YILI
Kanka sistem biraz kötü sanki hangisini önersem şaşırdım

Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Ekran Kartı Ana kartı Uyumlu olması gerek değildir önemli olan işlemci anakarta uygunmu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...