Öncelikle Merhaba;
Bugün sizlere AppServ local sunucu kurma programının kurulumunu göstericem.
Öncelikle AppServ hakkında konuşayım.
AppServ bilgisayarınızda yaptığınız site dosyalarını açmayı sağlar mesela php dosyasını google veya başka tarayıcılar üzerinden sürükleyerek açamassınız karşınıza kod yığını gelir. Onun gibi şeyleri AppServ yoluyla açabilirsiniz. Bunun gibi site dosyalarını açmayı sağlayan birsürü program vardır ama en bugsuz hatasız olanı AppServ 'dür arkadaşlar ve bu program içerisinde phpMyAdmin ve MySQL 'i barındıyor yani sitenizi yaptınız ve database ekliyeceksiniz onu içinde olan phpMyAdmin üzerinden yapabilirsiniz. Bu phpMyAdmin şifresini ve kullanıcı adını kurulum aşamasında belirliyosunuz.
Kurulum;
Virüstotal:
AppServ bilindik bi program ve kendi sitesinden indirtiyorum oyüzden bi sıkıntı çıkmıyacağından dolayı gerek duymadım.
İndirme Sayfasından Görüntü
Orda bulunan kırmızı download tuşuna basarak indirmeyi başlatabilirsiniz.
Kurulum Aşaması;
1. Aşama
2. Aşama
3. Aşama
4. Aşama
5. Aşama
----------------------------
Bundan Sonra Install a tıklayarak kurulumu tamamlarsınız.
Son Resim;
------------------------
Kurulum aşaması böyledir artık sitelerinizi oluşturduktan sonra tarayıcınızdan localhost yazarak başarıyla açabilirsiniz. 1 den fazla site oluşturabilirsiniz zaten localhosta girdiğinizde mantığı anlarsınız çok basit bir arayüzü var zaten.
------------------------
İyi Forumlar
Bugün sizlere AppServ local sunucu kurma programının kurulumunu göstericem.
Öncelikle AppServ hakkında konuşayım.
AppServ bilgisayarınızda yaptığınız site dosyalarını açmayı sağlar mesela php dosyasını google veya başka tarayıcılar üzerinden sürükleyerek açamassınız karşınıza kod yığını gelir. Onun gibi şeyleri AppServ yoluyla açabilirsiniz. Bunun gibi site dosyalarını açmayı sağlayan birsürü program vardır ama en bugsuz hatasız olanı AppServ 'dür arkadaşlar ve bu program içerisinde phpMyAdmin ve MySQL 'i barındıyor yani sitenizi yaptınız ve database ekliyeceksiniz onu içinde olan phpMyAdmin üzerinden yapabilirsiniz. Bu phpMyAdmin şifresini ve kullanıcı adını kurulum aşamasında belirliyosunuz.
Kurulum;
Bağlantıları görmek için lütfen
Giriş Yap
Virüstotal:
AppServ bilindik bi program ve kendi sitesinden indirtiyorum oyüzden bi sıkıntı çıkmıyacağından dolayı gerek duymadım.
İndirme Sayfasından Görüntü
Orda bulunan kırmızı download tuşuna basarak indirmeyi başlatabilirsiniz.
Kurulum Aşaması;
1. Aşama
2. Aşama
3. Aşama
4. Aşama
5. Aşama
----------------------------
Bundan Sonra Install a tıklayarak kurulumu tamamlarsınız.
Son Resim;
------------------------
Kurulum aşaması böyledir artık sitelerinizi oluşturduktan sonra tarayıcınızdan localhost yazarak başarıyla açabilirsiniz. 1 den fazla site oluşturabilirsiniz zaten localhosta girdiğinizde mantığı anlarsınız çok basit bir arayüzü var zaten.
------------------------
İyi Forumlar