- Konuyu başlatan
Onaylı Üye
Bu şekilde söylersen yanlış kaçıyor. Kontrol edemediğimiz şeyleri kafaya takmamalıyız en azından elimizden geldiğince. örneğin dolar 18 lira oldu yada emeklilik yaşı 65 oldu vb.Hayatı çok takmamak lazım aslında takarsan eğer sen bitiyorsun içten içte mental olarak. Kendine zaman ayır daha kaliteli zaman geçer bunlar herkesin hayatında olan şeyler bunu deiştirmekte senin elinde
sen burda ne kadar sinir olursan kafana takarsan tak değişmiyecek bir şey bu. bunu akışına bırakmak zorundasın her ne kadar sinir olsanda eline hiç bir şey geçmiyor.
Ama sen kendinde olan bir şeyi değiştirebilecekken değiştiremiyorsan işte o sorundur. Neden başarısızım? neden sevdiğim kıza açılamıyorum? neden hayatıma kendim değil başkaları yön veriyor onların istediği hayatı yaşıyorum? Bunların cevabını kendine söylemekle yükümlüsün. Bu sorulardan kaçıyorsan şayet ya senin benlik algın oturmamıştır. yada bunların cevabını senden sorumlu olan insanlara atıyorsundur. 2 seçenekte seni insan değil kontrol altında bir kukla yapar.
onun dışında kendine vakit ayır gibi şeyler yazıyorsun ama sorunum zaten burda. kendime ayırdığım vakiti beynim değersiz kabul ediyor iken başkasına ayırdığım zamanda bütün dikkatimi odaklayabiliyorum ben bu algıyı kırmaya çalışıyorum.