BenQ Zowie monitör 144 Hz nasıl yapılır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Abiler,kardeşler.Ekranımın ayarlarından kontrol ettiğim zaman 1920x1080 120Hz alabilmem gerekiyormuş.Fakat pc de 120Hz ayarlayamıyorum sadece 60 yazıyor başka da birşey yazmıyor.Lütfen yardım edin.

orda denediginde 144hz olmus muydu pek?

denediğimde aynı kablo ile denedik 144hz verdi,fakat bende monitör ayarında 120hz veriyor gözüküyor onda da sıkıntı yok amd radeon windows dan bakıyorum 60hz gösteriyor.

kabloyu değiştirip denedin mi reis bende de vardı kabloyu değiştirdikten sonra oldu olmazsa youtube üzerinden link arar atarım

oradaki kabloda 144hz verdi.adamdan kabloyu da aldım fakat 60hz veriyor.
İşletim sisteminden kaynaklı olma ihtimali var mı acaba? Bende Ghost Spectre nin Win10 u mevcut.

Moderatörün son düzenlenenleri:
인생은 짧고 고통스럽다
Süper Üye
Ödüller
3
Sosyal
3 HİZMET YILI
Abiler,kardeşler.Ekranımın ayarlarından kontrol ettiğim zaman 1920x1080 120Hz alabilmem gerekiyormuş.Fakat pc de 120Hz ayarlayamıyorum sadece 60 yazıyor başka da birşey yazmıyor.Lütfen yardım edin.

denediğimde aynı kablo ile denedik 144hz verdi,fakat bende monitör ayarında 120hz veriyor gözüküyor onda da sıkıntı yok amd radeon windows dan bakıyorum 60hz gösteriyor.

oradaki kabloda 144hz verdi.adamdan kabloyu da aldım fakat 60hz veriyor.
İşletim sisteminden kaynaklı olma ihtimali var mı acaba? Bende Ghost Spectre nin Win10 u mevcut.

olabilir dostum ama bence bir kabloya bak derim olmazsa eğer biraz araştırırız pek bulunması zor bir çözüm olduğunu düşünmüyorum bir kaç forum sitesinde de yaşanmıştı onlarda da hemen çözüldü genel de kablodan oluyor

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
ya ekran kartın güncel değil yada desteklemiyor ama kesinlikle güncel olmadıgını dusunuyorum

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
ekran kartın desteklese bile monitörünün desteklemesi lazım hocam

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
hdmi ile bağladığın için sıkıntı oluyor olabilirmi acaba

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
görüntü ayarlarından bak bi ordan değiştirilebiliyormu

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
HDMI 1.3 kablosunu denermisiniz HDMI en az 1.3 144 hz destekler

Uzman Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Arkadaşlar,DVI ile bağlıyorum.Monitör 144hz destekliyor.Ama çözüm bulamadım

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
DPI ile bağlamazsan zaten 144 fpsi tam yaşayamazsın. genel ayarlardan monitör ayarlarına girip bir bak olmazsa da amdnin uygulamasını indir

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
reis hdmi takmış olabilrsin kablonu gözden geçir

Uzman Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Bazı arkadaşlar dalga geçer gibi yorum yapmışlar.Arkadaşlar,HDMI kablom 1.4V 60Hz den fazla vermiyor.DVI kablomu monitörü aldığım arkadaştan aldım.Onda test ettiğimizde 144hz yi direkt aldım.Fakat evde bilgisayarıma kurduğum zaman monitörde 120hz yazıyor.Fakat bilgisayarın hem ayarlar kısmından hem de AMD nin kısmından 144hz veya 120hz yapamıyorum.Başka hiçbir seçenek çalışmıyor.

Ultra Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
1- Bağlantı Kablosunu Doğru Bir Şekilde Kullanın: Monitörünüzün maksimum performansını elde etmek için doğru bir bağlantı kablosu kullanmanız önemlidir. 144Hz'i destekleyen bir DVI veya DisplayPort kablosu kullanmanız gerekir. HDMI kablolar genellikle 60Hz'e kadar destek verir. Söylediğiniz gibi DVI kablo ile 144Hz'i görebiliyorsunuz, bu yüzden DVI kablonuzu kullanmaya devam edin.

2- Ekran Kartı Ayarlarını Kontrol Edin: Ekran kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. MSI R7 250 OC ekran kartınızın sürücülerini en son sürüme güncelleyin. Ardından, ekran kartı kontrol panelinizde (genellikle AMD Radeon Settings veya NVIDIA Control Panel olarak adlandırılır) ekran yenileme hızınızı kontrol edebileceğiniz ayarları arayın. Orada 144Hz seçeneğini görmelisiniz.

3- Monitör Menüsündeki Ayarları Kontrol Edin: Monitörünüzün menüsündeki ayarları kontrol edin ve OSD (On-Screen Display) menüsünde ekran yenileme hızınızı doğrulayın. Bazı monitörler, yüksek yenileme hızlarını etkinleştirmek için özel bir ayar gerektirir.

4- Windows Ayarlarını Kontrol Edin: Windows'unuzda, Ekran Ayarları'na gidin (sağ tıklayarak veya Ayarlar uygulamasından) ve gelişmiş ekran ayarlarına gidin. Orada, ekranınızın özelliklerini görebilir ve yenileme hızınızı kontrol edebilirsiniz. Eğer 144Hz seçeneği yoksa, "Ekran Kartı Ayarları"na tıklayarak oradan kontrol edebilirsiniz.

NOT: Bu adımları takip ederek 144Hz yenileme hızını etkinleştirmeyi başarabilirsiniz. Ancak, ekran kartınızın ve kullandığınız kablo tipinin 144Hz'i desteklediğinden emin olun.

-------------------------------------------- Olmuyorsa Eğer bana özelden iletisime geçersen yardimci olabilirim --------------------------------------------

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...