Bilgisayar Nasıl Hızlandırılır ? Oyunlarda FPS Nasıl Artırılır ? İşte Burada

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Griffin Premium
Ödüller
12
8 HİZMET YILI
Evet arkadaşlar öncelikle merhaba çoğu kişinin sistemi iyi olmadığından dolayı yaşadığı bir problem Fps Düşmesi. Fps Artırmanın yollarını ben sizlere bu makalede anlatacağım. İşinize Yarayacaktır.

Öncellikle FPS Nedir ?
Fps nin açılımı ( Frame Per Second ) Türkçe Karşılığı İse ( Saniyelik Görüntü Sayısı )
Bilgisayarın işlemci, Ram ve ekran kartı performansınızı ölçen birime FPS (Frame Per Second/Saniyedeki Kare Sayısı) denir.
Bir Oyunun Rahat Bir Şekilde Oynamak İçin Fpsnizin En Düşük 60 Olması Gerekir. Akıcı Bir Oyun İçin 60 Fps İyidir. Bu Makalemde Umarım Sizinde Fpsniz 60 Ve Üstüne Çıkar.

Hemen Adımlara Geçelim Arkadaşlar.
İlk Olarak Windows Animasyonlarını Kapatalım. Windows Animasyonu Biz Oyundayken Arka Planda Aşırı Derecede Ram Ve Ekran Kartı Yediği İçin FPS Düşüşü Yaşarız. Buna Engel Olmak İçin Yaptığım Adımları Yapın.

1- Adım

Bilgisayarıma Sağ Tıklayıp Özellikler Diyoruz / Sol Tarafta Gelişmiş Sistem Ayarları Diyoruz / Gelişmiş Sekmesinden Performans Yazısının Sağ Altında Bulunan Ayarlar Yazısına Tıklayalım Açılan Sekmede Görsel Efektler Kısmında 4 Tane Seçenek Var
1- Bilgisayarım İçin En İyi Olanı Windows Seçsin
2- En İyi Görünüm İçin Ayarla
3- En İyi Performans İçin Ayarla
4- Özel
Evet Animasyonları Kapatmak İçin Bize 3. Seçenek Lazım ( Dikkat Bu İşlem Sonrasında Bilgisayarınız Windows XP Gibi Olabilir. ) Windows XP Görünümü İstemiyorsanız.
Pencere Ve Düğmelerde Görsel Stil Kullan Seçeneğine Tıklayabilirsiniz.
Evet Animasyonları Kapatmak İçin En İyi Performans İçin Ayarla Seçeneğine Tıklıyoruz.
Burda İşlem Tamam Uygula Tamam Diyip Çıkabilirsiniz.

2- Adım

Gereksiz Hizmetleri Boş Yere Açık Olan Hizmetleri Kapatalım Bunun İçin Şu Yolu Takip Edelim.
Klavyedeki Windows+R Tuşuna Basarak Çalıştıra Girelim. ( Windows Arama Yerine Çalıştır Yazarak Da Bulabilirsiniz. )
Çalıştıra ( msconfig ) Yazalım Açılan Sekmede İlk Önce Bilgisayarımızın Tüm Çekirdekleri Kullanmasına İzin Verelim Bunun İçin Ön Yükleme Sekmesine Girelim.
Gelişmiş Seçenekler Seçeneğine Tıklayalım. İşlemci Sayısı Kısmındaki Tiki Kaldıralım Sol Üst Köşede Bulunur Tiki Kaldırdıktan Sonra Sizde 1 Olacaktır. Bunu Orda En Son Hangi Sayı Varsa Onu Seçin
Örnek ( 4 - 8 ) Seçtikten Sonra Tiki Kaldırmadan Tamam Diyip O Sekmeden Çıkalım.
Hizmetleri Devre Dışı Bırakmak İçin ( msconfig ) Kısmından Hizmetler Bölümüne Gelelim.
ÖNEMLİ NOT : Hizmetler Kısmına Geldiğinizde Sol Alta Bulunan Tüm Microsoft Hizmetlerini Gizle Seçeneğini İşaretleyin Aksi Taktirde Bilgisayarda Çökme Olabilir .
Tüm Microsoft Hizmetlerini Gizle Dedikten Sonra Önünüze Gelen Gereksiz Hizmetlerden Seçtiklerinizin Tikini Kaldırın Ve Uygula Diyip Çıkın.

3- Adım

Sürücülerinizi Günceleyin Ekran Kartı Driveriniz Güncel Olmadığı Zaman Sizlere Pek Bir Performans Vermez Bu Yüzden Ekran Kartı Modeliniz Neyse Sitesine Girip Son Sürüm Driver İndirebilirsiniz.

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

4- Adım

Bilgisayarınızda Bulunan Gereksiz Çöp Ve Çerez Dosyaları Temizleyin Bilgisayarda Yaptığınız Her İşlemde Çöp Dosyalar Oluşmakta Bunları Silmeniz Gerekir.
Peki Bunları Detaylı Şekilde Nasıl Silebilirim Diyorsanız Sizlere Vereceğim Programı Kullanarak Detaylı Temizlik Yapabilirsiniz.

5- Adım

Arkadaşlar Bildiğiniz Üzere Kasa Temizliği Fan Temizliği Gerçekten Önemli Şeyler Kasanızı Veya Leptobunuzu Uzun Süre Temizlemezseniz İçinde Biriken Tozlar Fanların Hızını Düşürecek Ve Bilgisayarın Kendisini Soğutmasını Engeleyecek Bu Durumda Oyunlarda Drop Fps Gibi Sorunlara Yol Açacak Bunun İçin Bilgisayarınızın İçini Düzenli Olarak Temizlemeniz Gerek.
Bilgisayar Temizleme Hakkında Youtubede Videolar Mevcut Ama Bilgisayar Parçaları ( Ekran Kartı Ram İşlemci ) Hassas Olduğu İçin Yanlış Temizlemede Veya Herhangi Bir Darbede Bozulabilir.
Bu Yüzden Bilgisayar Temizleme Konusunda Bilginiz Yok İse Bilgisayarcıya Gidip Temizletebilirsiniz.

Evet Arkadaşlar bu kadardı umarım Fps Artışınız Olur :)
Ellerim Koptu Yazmaktan Güzel Yorumlar Bekliyorum
Bol FPS ler Dilerim.
:):)

Moderatörün son düzenlenenleri:
Griffin Premium
Ödüller
12
8 HİZMET YILI
uzunluk metre ile aşk terk edilme sayısı ölçülür
Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
kardeşim keşke 1 ay önce yazaydın yeni pc aldım!

Griffin Premium
Ödüller
12
8 HİZMET YILI
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...