Çözüldü Bilgisayarıma trojan virüsü bulaştı ne yapmalıyım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Bilgisayarıma trojan yedim ve tüm video fotoğraflarım .lkfr uzantılı oldu, Nasıl kurtarabilirim ?

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Bu tür bir değişiklik genellikle fidye yazılımları tarafından gerçekleştirilir. İşte bu sorunu çözmek için bazı adımlar:

1. Virüs Taraması Yapın: İlk olarak, bilgisayarınızı güvenlik yazılımı ile tarayın. Bu, bilgisayarınızdaki potansiyel zararlı yazılımları tespit etmeye yardımcı olabilir. Kaspersky Internet Security gibi güvenilir bir antivirüs programı kullanmanızı öneririm.
  2. Taşınabilir Diski Kontrol Edin: Taşınabilir harddiskinizdeki dosyaların içinde de bu virüs olabilir. Bu nedenle taşınabilir diskinizi de taratın.
  3. Ransomware Deşifre Aracını Deneyin: Bazı ransomware türleri için deşifre araçları mevcuttur. STOP Ransomware Deşifre Aracı, belirli uzantılara sahip şifrelenmiş dosyaları kurtarabilir. Bu aracı kullanarak dosyalarınızı kurtarmayı deneyin.
  4. Veri Kurtarma Yazılımları: Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, veri kurtarma yazılımları kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu yazılımlar, silinen veya bozulan dosyaları kurtarmak için tasarlanmıştır.
  5. Profesyonel Yardım Alın: Eğer dosyalarınız hala kullanılamaz durumdaysa, profesyonel bir veri kurtarma uzmanından yardım almayı düşünün.

𝓜𝓮𝓶𝓮𝓷𝓽𝓸 𝓜𝓸𝓻𝓲
Donator
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
Linkini verdiğim programdan virüs taraması yapın ve temizleyin bilgisayara muhtemelen bütün virüsler temizlenecektir ayrıca dosyalarınızın yedeği bulunuyorsa temizleme işleminden sonra temiz kurulum yapmanızı öneriyorum.

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
bu bir fidye yazılımıdır dosyaların kilitlenmiş para isteyeceklerdir büyük ihtimalle eğer cloudda varsa format at bilgisayara temiz bir başlangıç yap kurtarman zor onları hepsi ayrı şifreleniyor

neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
trojen degil ransomware bilgisayarina bulasan. alttaki videoda "combo cleaner" ile temizleyebiliyor bunu.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...