Nesa Virüsü .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Lord_Of_Recep
Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Arkadaşlar merhaba , yaklaşık 2 3 sene önce bilgisayarıma kuzenim yüzünden nesa adlı bir virüs bulaştı ve fotoğraf dahil tüm her şey bloklandı , açamıyorum . Bu virüsü nasıl kaldırabilirim , çözümü nedir bilen varsa lütfen söyleyebilir mi ? Steam hesabımı geri alabilmemin tek yolu bu virüsü kaldırmak . Lütfen yardımcı olunuz .

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
İndiriyorsun "kaspersky" adlı antivirüs programını "tam tarama" diyorsun pc de hiçbir şey bırakmaz hadi geçmiş olsun

bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
Arkadaşlar merhaba , yaklaşık 2 3 sene önce bilgisayarıma kuzenim yüzünden nesa adlı bir virüs bulaştı ve fotoğraf dahil tüm her şey bloklandı , açamıyorum . Bu virüsü nasıl kaldırabilirim , çözümü nedir bilen varsa lütfen söyleyebilir mi ? Steam hesabımı geri alabilmemin tek yolu bu virüsü kaldırmak . Lütfen yardımcı olunuz .
Herhangi bir antivirüs ile kalkar ayrıca steam hesabın için steam desteğe yazabilirsin :D

Lord_Of_Recep
Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
İndiriyorsun "kaspersky" adlı antivirüs programını "tam tarama" diyorsun pc de hiçbir şey bırakmaz hadi geçmiş olsun
Yaptım ama bir şey değişmedi , nasıl yapabilirim ?
Herhangi bir antivirüs ile kalkar ayrıca steam hesabın için steam desteğe yazabilirsin :D
Steam hesabım eski numaram üzerine kayıtlı bu yüzden giremiyorum fakat nesa virüsü bulaşan bir dosya ile geri alabilirim ama dediğim gibi virüslü .

bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
Yaptım ama bir şey değişmedi , nasıl yapabilirim ?

Steam hesabım eski numaram üzerine kayıtlı bu yüzden giremiyorum fakat nesa virüsü bulaşan bir dosya ile geri alabilirim ama dediğim gibi virüslü .
Steam desteğe tüm bilgileri verirsen
Kartın son 4 hanesi
Kartın üstündeki isim
Adres
İlk mail
vb.
bilgileri verirsen hesabı geri alabilirsin

Lord_Of_Recep
Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Steam desteğe tüm bilgileri verirsen
Kartın son 4 hanesi
Kartın üstündeki isim
Adres
İlk mail
vb.
bilgileri verirsen hesabı geri alabilirsin
Hepsini yaptım ama yeterli bilgi değil diyorlar sürekli .

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Kardeşim bilgisayara format at düzelir düzelmezse sistem dosyalarını yenile

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
malwarebytes ile komple bir tarama yap. %90 bulup karantinaya alacaktır. Ama en sağlam yöntem format tabii ki

Griffin Premium
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
dosya şifreleme virüsü anti-virüs ile kalkmaz :D
formatlayıp ondan sonra çalınan hesapların için destek bölümü ile iletişim kurman lazım

Ultra Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Hocam şifrelenmiş bir dosyayı herhangi bir antivirüs ile açamassınız eğer resimler ve dosyalar önemli değilse sıfırdan windows kurulumu yapmanızı öneririm.

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Nesa virüsünü temizlemek kolay ama şifreli dosyaların şifresini çözmek zor.

Şuan için sadece Offline key ile şifrelenen .nesa uzantılı dosyaları çözmek mümkün.

Lord_Of_Recep
Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
arkadaşlar format attım daha sonra win 10 pro dan home'a geçtim fakat değişen bişey olmadı .

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
format harici risk herzaman devam edecektir. format atıp garantiye almanı tavsiye ederim

Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
kaspersky ile tarat olmaz ise format esnasında depolamayı silmeden tekrardan kurulum yap geçmiş olsun aga

Reaper
Ultra Üye
Ödüller
8
Sosyal
8 HİZMET YILI
Virüsü kaldırmak için bir antivirüs programı çalıştırmayı denediniz mi? Ayrıca virüs bulaşmadan önceki bir tarihe bilgisayarınızı geri yüklemeyi düşünebilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...