BİOS Sürümü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
4
3 HİZMET YILI
PC'yi aldım alalı bios güncellemesi yapmadım ortalama 5 6 sene oldu sizce yapmalı mıyım?

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Dostum anakartim modelinin bios sürüm iso dosyasinı kendi sitesinden indiriyorsun sonra bir usb belleğe kaydedip niis ekranına girip bios uptade bölümünden usb belleği seçip bios güncellenmeni başlatıyorsun 👍

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Yaşadığınız sinir bozucu bir sorun yok ise güncellemeseniz de olur. Pek fark edeceğini sanmıyorum.

Seçkin Üye
Ödüller
4
3 HİZMET YILI
Dostum anakartim modelinin bios sürüm iso dosyasinı kendi sitesinden indiriyorsun sonra bir usb belleğe kaydedip niis ekranına girip bios uptade bölümünden usb belleği seçip bios güncellenmeni başlatıyorsun 👍
reis anakart modeli tuf z370 plus gaming sana zahmet bana link atabilir misin yanlış şeyi indirmiyim

Yaşadığınız sinir bozucu bir sorun yok ise güncellemeseniz de olur. Pek fark edeceğini sanmıyorum.
açıkçası bilgisayarım gözüme yavaş geliyor bunun nedeninin 8gb ramin yetersizliği oldugunu dusunuyorum ama belki biosun da etkisi vardır

Süper Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
reis anakart modeli tuf z370 plus gaming sana zahmet bana link atabilir misin yanlış şeyi indirmiyim

açıkçası bilgisayarım gözüme yavaş geliyor bunun nedeninin 8gb ramin yetersizliği oldugunu dusunuyorum ama belki biosun da etkisi vardır
bu zamanda 8gb ram biraz az kalıyor hocam ama bilgisayarınız eğer hdd kullanıyorsanız zaten doğal olarak yavaş çalışır ama ssd kullanıpta yavaş olduğunu düşünüyorsanız farklı bir şey buna sebebiyet verebilir ama muhtemelen raminizden kaynaklıdır

Seçkin Üye
Ödüller
4
3 HİZMET YILI
bu zamanda 8gb ram biraz az kalıyor hocam ama bilgisayarınız eğer hdd kullanıyorsanız zaten doğal olarak yavaş çalışır ama ssd kullanıpta yavaş olduğunu düşünüyorsanız farklı bir şey buna sebebiyet verebilir ama muhtemelen raminizden kaynaklıdır
Haklısın reis 8 gb ram eklemeyi dusunuyorum veya direkt 16gb alırım buna ek olarak ssd de almayı dusunuyorum suankı belleğim hdd 1tb ne yazık ki bilgisayar açıldıktan en az 1 dk sonra kullanabiliyorum anca kendine geliyor

Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
bios güncellemeleri çok çok önem arz etmemektedir isterseniz yapabilirsiniz fakat bilgisayarınızı hızlandırması gibi bir durum söz konusu olmayacak o yüzden donanım iyileştirmeleri yapmanız gerekiyor verdiğiniz bilgilerden de yola çıkarak size ssd ve ram takviyesi yapmanızı öneriyorum

Uzman Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
çok bir fark olmaz ama yine de güncel sürümleri kurmak iyidir

aka hernos
Süper Üye
Ödüller
4
Sosyal
6 HİZMET YILI
Bilgisayarin yavaslamasinin bios ile alakasi olamaz. 1 tb HDD yerine 1 TB veya 500 GB M2 Nvme disk alirsaniz baya bir hiz farki hissediceksiniz. 8 GB a da bi 8 GB ram daha ekleyin derim.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
bir sorun yoksa bence gerek yok

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
fazla bir şey değismez ama yinede güncelle bence

nothing
Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Güncel tutman her zaman için daha iyi olur ama bir başka yorumda okuduğum gibi herhangi bir sorun yoksa güncellemene gerek yok yani zorunlu değil

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
sırasına göre yap ama elktrk fln giderse pc kapanırsa geçmiş olsun dostum.

Uzman Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
eğer ki nasıl yapıldıgını bilmiyorsan bence hiç bulaşma, tanıdık falan varsa ona yaptır yada youtubeden iyice ögren hocam

Süper Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Haklısın reis 8 gb ram eklemeyi dusunuyorum veya direkt 16gb alırım buna ek olarak ssd de almayı dusunuyorum suankı belleğim hdd 1tb ne yazık ki bilgisayar açıldıktan en az 1 dk sonra kullanabiliyorum anca kendine geliyor
en iyisi olur hocam ama benim gibi hata edip 120 gb bişey almayın valla hayat daralıyor :D

Uzman Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
birşey fark etmez bence bende yapmıyorum

Uzman Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Hocam üstünden 5 yıl geçmiş bence bir kez ellemen lazım artık sende :d

Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
bence yap ama usb bellek kullan riske girme

s

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...